Καϊμακτσαλάν / Άγιος Αθανάσιος - Γαστρονομία

Θα βρείτε προσεγμένες ταβέρνες, με καλό σέρβις, ωραία διακοσμημένες σάλες –κάποιες σε ρουστίκ ύφος, κάποιες με μοντέρνα άποψη– και σίγουρα καλής ποιότητας φαγητό, το οποίο τιμάει τόσο τα τοπικά προϊόντα όσο και την κουζίνα της περιοχής, με επιρροές από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία (από όπου κατέφτασαν πρόσφυγες): φασουλοταβάδες (με γίγαντες Πρεσπών), κεφτεδάκια με τσιμένι, γιαουρτλού, χορτόπιτες, λαχανοσαρμάδες, χοιρινό στη γάστρα με αρωματικά χόρτα, αρνάκι στη γάστρα, πρασοτηγανιά με λουκάνικο και χοιρινό, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, τέλεια ψητά κρέατα. Θα βρείτε, τέλος, αρκετά πιάτα με πιπεριές Φλωρίνης και άγρια μανιτάρια – αν είναι η εποχή τους.