Λευκάδα - Γαστρονομία

Δοκιμάστε ψάρια και θαλασσινά σε ποικίλες συνταγές, όπως ψαρόσουπα, χέλι στο φούρνο, παστός μπακαλιάρος και σαρδέλες (από τα αγαπημένα πιάτα των κατοίκων), σουπιές μαγειρεμένες στο μελάνι τους με ρύζι αλλά και χταπόδια, καλαμαράκια, μύδια και χτένια. Γεμίστε τις βαλίτσες σας με το ξεχωριστό σαλάμι αέρος Λευκάδας, λουκάνικα από χοιρινό, τις ονομαστές φακές Εγκλουβής, ντόπιο μέλι καθώς και αβγοτάραχο από το ιβάρι (παραδοσιακή τεχνική αλιείας) της λιμνοθάλασσας. Γλυκαθείτε με παστέλια και μαντολάτα και ξεδιψάστε με σουμάδα (συμπυκνωμένο σιρόπι από πικραμύγδαλα). Βασικά ντόπια προϊόντα είναι επίσης το λάδι και το κρασί σε μικρές ποσότητες (με κύριες ποικιλίες τη λευκή Βαρδέα και το ερυθρό Βερτζαμί), ενώ υπάρχουν και αξιόλογα επισκέψιμα οινοποιεία.