Τόκιο - Αξιοθέατα

Μουσείο Edo-Tokyo
Διασχίστε τη ρέπλικα της γέφυρας Nihonbashi και ταξιδέψτε πίσω στους αιώνες, στην πολιτική και πολιτιστική καθημερινότητα του Edo – προτού εξελιχθεί στη σύγχρονη μητρόπολη του Τόκιο.

Εθνικό Κέντρο Τέχνης
Με τη σύγχρονη πρόσοψη του Kisho Kurokawa να κόβει την ανάσα και 42 γκαλερί σύγχρονης τέχνης στο εσωτερικό του, αποτελεί πραγματικό κόσμημα στους λόφους Roppongi. Η brasserie του, επίσης, δεν θα αφήσει παραπονεμένο κανένα φιλότεχνο foodie.

Meiji-jingu
Υποκλιθείτε μπροστά στις Torii (πύλες) του μεγαλύτερου βωμού Shinto (της αρχαίας θρησκείας) του Τόκιο, που ιδρύθηκε το 1920 και στέκει γαλήνιος σ’ ένα καταπράσινο δάσος.

Shibuya
Το κιτσάτο αστικό ντεκόρ, με τις πολύχρωμες ταμπέλες από νέον, και τα εκκεντρικά κορίτσια του Harajuku αναγάγουν αυτό το πολύβουο κέντρο του shopping σε πολιτισμικό φαινόμενο.

Ryogoku Kokugikan
Παρακολουθήστε ένα συναρπαστικό αγώνα σούμο σ’ αυτήν τη χαρακτηριστικά ιαπωνική αρένα 13.000 θέσεων.

Πάρκο Ueno
Γυρίστε τα εντυπωσιακά μουσεία και πολιτιστικά μνημεία του –με πρώτο και καλύτερο το Εθνικό Μουσείο, το παλαιότερο και μεγαλύτερο της Ιαπωνίας– προτού συμμετάσχετε στο must έθιμο hamami: ν’ απολαύστε, δηλαδή, ανέμελοι τις ανθισμένες κερασιές.

Δημαρχείο (Tokyo Metropolitan Government)
Κλείνει (απ’ το μέλλον) το μάτι στη Notre Dame του Παρισιού και τη γοτθική αρχιτεκτονική. Πιείτε καφέ στα 202 μ., στα παρατηρητήρια των δύο πύργων που είναι ανοιχτοί στο κοινό. Ο τρίτος (που καταλαμβάνει, όπως και οι δύο πρώτοι, ένα ολόκληρο τετράγωνο, αλλά διασπάται στα δύο) φτάνει τα 243 μ. στον 48ο όροφο.