Τόκιο - Γαστρονομία

Παράδεισος γευστικών απολαύσεων η Ιαπωνία, αποτελεί φετίχ για τους γκουρμέ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε sushi αλλά και sashimi, δηλαδή φέτες από ωμό συνήθως ψάρι, ή κρέας, με σος σόγιας και καυτερό wasabi. Τα πικρά, συχνά, φύκια θα σας εκπλήξουν ευχάριστα στη σούπα miso ή σε σαλάτα με γιαπωνέζικα αγγουράκια. Τα noodles είναι πανταχού παρόντα, όπως σ’ ένα μπολ με ramen (σούπα με λεπτά noodles και κρέας ή ψάρι), το ρύζι, όμως, αδιαμφισβήτητα κλέβει την παράσταση: κάρι, τηγανητό, αναμειγμένο με αλκοόλ στο παραδοσιακό ποτό sake ή σε συμπαγείς πλάκες στα γλυκά, διάφανα mochi.