Αβάνα - Αξιοθέατα

Μουσείο της Επανάστασης
Ίσως το σπουδαιότερο μουσείο της χώρας, στεγάζεται στο πρώην προεδρικό μέγαρο. Στις αίθουσές του παρουσιάζεται η Ιστορία του νησιού, από τις επαναστάσεις των σκλάβων μέχρι και την περίοδο συνεργασίας με την ΕΣΣΔ.

Plaza de Armas
Η πιο παλιά πλατεία της Αβάνας και κέντρο της κατά τη διάρκεια της ισπανικής κατοχής του νησιού. Περιτριγυρισμένη από υπέροχα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα και σε αρμονία με τις ψηλές φοινικιές, αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης της περιήγησης στην πόλη.

Plaza de la Catedral
Δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του San Cristobal, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Χριστόφορο Κολόμβο που ανακάλυψε το νησί.

Malecon
Η μήκους 8 χλμ. εμβληματική εσπλανάδα αποτελεί καθημερινό σημείο συνάντησης για παιδιά, παρέες κι ερωτευμένα ζευγάρια. Είναι μια καλή ευκαιρία να χωθείτε στο πλήθος και να πάρετε μια γεύση από τους Habaneros. Χρειάζεται, βέβαια, προσοχή καθώς δεν λείπουν οι επιτήδειοι.

Εργοστάσια παραγωγής πούρων
Αξίζει να επισκεφθείτε κάποιο από τα πολλά εργοστάσια παραγωγής των φημισμένων κουβανέζικων πούρων. Αρκετά, μάλιστα, διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου θα παρακολουθήσετε τη διαδικασία παραγωγής, ενώ είναι πιθανό να βρείτε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές για την αγορά πούρων.

Museo del Ron Havana Club
Όπως φανερώνει και η ονομασία του, στο συγκεκριμένο μουσείο θα βρείτε αρχειακό υλικό αφιερωμένο στο ρούμι και στη σημασία του για τη χώρα και τους κατοίκους της. Η ξενάγηση περιλαμβάνει, φυσικά, και γευστική δοκιμή.

Plaza de la Revolucion
Γνωστή λόγω των αμέτρητων ομιλιών που έχει κάνει σε αυτήν ο Φιντέλ Κάστρο, ξεχωρίζουν τα μνημεία που είναι αφιερωμένα σε δύο ήρωες της χώρας, τον Χοσέ Μαρτί και τον Τσε Γκεβάρα.