"Kahuna" seaside bar restaurant: Εκεί που το κύμα σερβίρει γεύση

Kahuna Syros ©Marianna Arvithi photography

Βουτιές στην θάλασσα, ελαφριές καλοκαιρινές γεύσεις, ευρηματική cocktail list που παίζει με τα χρώματα και τα φρούτα της εποχής με ένταση και φρεσκάδα... Πάρτε μόνο το μαγιό και σαγιονάρες σας και μείνετε στο seaside bar restaurant "Kahuna" όλη την ημέρα. Προορισμός η Σύρος και συγκεκριμένα η ακτή Αζολίμνου, εκεί όπου θα κάνετε βουτιές, θα αράξετε στα παιχνιδιάρικα πουφ και καθώς η ώρα περνάει θα πιάσετε θέση γύρω από την μπάρα.


Οι μείξεις είναι μεγάλο ατού εδώ και οι κλασικές προτάσεις παντρεύονται με νέες ιδέες, καθώς πίσω από την λίστα των κοκτέιλ κρύβεται ο Μάνος Μάρρας σε συνεργασία με τον αγαπημένο Βασίλη Ρούσσο του "Tiki bar Athens" και των Pony and Jigger. Τη σειρά από λικέρ/spirits Pony and Jigger, μάλιστα, τη συναντάμε στην κατηγορία Spritzes του καταλόγου και μπορείτε να τα από νωρίς με το brunch σας. Πρωταγωνιστές είναι το Apple gin and tonic καθώς και το Cherry poppins. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και ένα από τα signature cocktails του Kahuna, όπως το Cantaloupe en rojo, ένα από τα ευρηματικά must taste του καταλόγου που αποτελείται από βότκα, λικέρ πεπόνι, λεμόνι και ανανά, ή το σπιρτόζο Chili kiss με τεκίλα, μάνγκο, τσίλι, λάιμ και φρέσκο βασιλικό.

Kahuna Syros
©Marianna Arvithi photography


Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο σεφ Λευτέρης Ζαφειρόπουλος ο οποίος, έχοντας αφήσει το στίγμα του στον γευστικό χάρτη του Αιγαίου αλλά και του Masterchef, έρχεται στο "Kahuna" για να αναβαθμίσει την seaside γαστρονομική εμπειρία. Οι δροσερές προτάσεις δίπλα από το κύμα ξεκινούν να σερβίρονται από νωρίς το πρωί: θα επιλέξετε ανάμεσα στα Cachapa pancakes, την ομελέτα brioche και άλλα πολλά. Το μενού συνεχίζει και με γλυκές προτάσεις όπως Bombay τοστ κανέλας με παγωτό κανέλας.


Ο σομελιέρ Γιώργος Κλουβάτος (Κάβα Στέλβιν) έχει επιμεληθεί την ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με ένα ντελικάτο ταρτάρ μόσχου ή μια μανέστρα με γαρίδες και μπισκ γεμάτη ιώδιο, με θέα τη θάλασσα. Πολλές νόστιμες vegetarian επιλογές παρελαύνουν κατά περίπτωση από τα τραπέζια, αναμεσά τους τα άγρια μανιτάρια με σάλτσα γραβιέρας και κρόκο αυγού καθώς και τα ψητά σύκα με τυρί στρασιατέλα και μελάσα ροδιού. 

Kahuna Syros
©Marianna Arvithi photography


Μην ξεχάσετε να ζητήσετε τα φανταστικά χειροποίητα γλυκά στο τέλος, όπως καταίφι με παγωτό αγριοκέρασο και namelaka βανίλιας. Στα σίγουρα ατού του "Kahuna", η φιλική εξυπηρέτηση και οι feelgood μουσικές επιλογές.


Ακτή Αζολίμνου, Σύρος, kahuna.gr, IG: kahunasyros

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2025

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!

Tα πιο όμορφα (και διάσημα) Christmas markets της Ευρώπης

Ταξίδεψε έστω εικονικά σε μέρη που μυρίζουν γλυκό κρασί και φρεσκοψημένο μπισκότο.

One&Only Aesthesis: Χριστουγεννιάτικη μαγεία στη Ριβιέρα

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το One&Only Aesthesis υποδέχεται τη φετινή εορταστική περίοδο με λάμψη, φινέτσα και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια.

"Corinthian Village": Στιγμές χαλάρωσης σε ένα παραμυθένιο "χωριό" μια ανάσα από την Αθήνα

Ένα από τα ομορφότερα παραλιακά χωριά της περιοχής, είναι προορισμός των κοντινών μας χειμωνιάτικων εξορμήσεων, με ορμητήριο ένα υπέροχο "χωριό" που προσφέρει ξεχωριστή φιλοξενία.