
Αφράτες ζύμες, πληθωρικές μακαρονάδες, αυθεντική ιταλική πίτσα και extra bubbly, δροσερά spritz για κάθε γούστο. Αυτά είναι τα βασικά –πλην απαραίτητα– συστατικά κάθε επιτυχημένης απόδρασης αλά ιταλικά. Με το Πάσχα να πλησιάζει και να ανοίγει ένα μικρό παράθυρο στο καλοκαίρι, βρήκαμε έναν γευστικό προορισμό που υπόσχεται όλα τα παραπάνω, συν γενναίες δόσεις από την πανέμορφη φύση της Μάνης. "Νόστιμο ιταλικό, απόλυτα τοπικό" είναι το περιεκτικό μότο του "Luna Piccola" στον γραφικό Άγιο Νικόλαο, και αυτό ακριβώς υπηρετεί με συνέπεια: όλες οι κοσμαγάπητες συνταγές της γείτονος, δοσμένες μέσα από την ελληνική γευστική κληρονομιά και την τοπική παραγωγή.

Η εντοπιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιεί η κουζίνα στο μενού, το οποίο υπογράφει ο executive chef Σίμος Αβράμπος, κρατά εμφατικά τον πρώτο λόγο. Αλίμονο, λοιπόν, σε όποιον παραβλέψει από τα λαχταριστά antipasti τα ρολάτινι μελιτζάνας με τυριά και πέστο βασιλικού, τα arancini με γαρίδα, αλλά και τα φρέσκα μύδια με σκόρδο, φινόκιο, τσίλι και τοματίνια. Η ανάμεικτη σαλάτα με μανιτάρια, αγκινάρες και πράσινο μήλο θα πλαισιώσει ιδανικά τα ορεκτικά σας.
Αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια του "Luna Piccola" είναι η απόλυτη Ιταλίδα: η πίτσα, που φτάνει καψαλισμένη από τον φούρνο σε διάφορες εκδοχές, μπολιάζοντας την τοπική παράδοση με το ιταλικό ζυμάρι. Ένα έξοχο παράδειγμα είναι η πίτσα "Μάνη" με κρέμα γραβιέρας-μοτσαρέλας, παστό και μπούκοβο ή η "Bianca" με κατσικίσιο τυρί.

Το αντίπαλο δέος της πίτσας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη φρέσκια χειροποίητη πάστα: άλλοτε σε συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της κομψής απλότητας στο πιάτο (βλ. τις ταλιατέλες μπολονέζ με κιμά ή την καρμπονάρα με καπνιστό χοιρινό μάγουλο) και άλλοτε μέσα από πιο εξεζητημένες μακαρονάδες, που διευρύνουν τους γευστικούς μας ορίζοντες. Στα must-try πιάτα ζυμαρικών, ξεχωρίζουν τα λιγκουίνι με vongole και τα γεμιστά ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα.
Μαζί με τα must-try ζυμαρικά, αξίζει να δοκιμάσετε και τα εκλεκτά κυρίως πιάτα, όπως το οσομπούκο μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί, φρέσκα μυρωδικά και ριζότο μιλανέζε, καθώς και το φιλέτο λαβράκι με ταλιατέλες, κρεμολάτα, φρέσκα μυρωδικά, λεμόνι και βούτυρο, που ισορροπεί αρμονικά ανάμεσα στη φινέτσα και την αυθεντική γεύση.

Για έναν απολαυστικό επίλογο, δώστε μια ευκαιρία στα επιδόρπια του "Luna Piccola": η πλούσια τζιαντούγια με κρέμα καφέ, μπισκότο και σάλτσα αλμυρής καραμέλας, καθώς και το δροσερό σεμιφρέντο λεμονιού με μαρέγκες, κρέμα αμυγδάλου και σάλτσα δυόσμου, υπόσχονται να κλείσουν το γεύμα σας με τον πιο γλυκό τρόπο. Απογειώστε την εμπειρία με ένα από τα προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά της ενημερωμένης wine list, ένα aperitivo ή κάποιο από τα κλασικά spritz, που κάνουν πολύ καλή παρέα με τα ιταλικά εδέσματα του μενού.
> Άγιος Νικόλαος - Δυτική Μάνη | 2721079068 | lunapiccola.com | Faceboook & Instagram