Στις σουίτες του ολοκαίνουργιου "Monastik" η τέταρτη όψη των δωματίων είναι η πόλη της Αθήνας

Το πιο προσωπικό δημιούργημα του Γιώργου Γαβαλά και του Γιάννη Μουρίκη είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει ηρεμία, ισορροπία και ασφάλεια, αλλά και απόλαυση του παρόντος, απέναντι από τον Παρθενώνα.

Ξενοδοχείο Σουίτες Monastik Athens © Christos Drazos

Καθώς περιηγούμαστε στις ολοκαίνουργιες σουίτες του "Monastik Living in Athina”, όταν το μάτι μας καταφέρνει να αποτραβηχτεί από την Ακρόπολη και το αστικό πανόραμα της Αθήνας, στεκόμαστε να χαζέψουμε κάθε τόσο τα φυσικά υλικά που αγκαλιάζουν τον χώρο αλλά και τη συλλογή από έργα λαϊκής και σύγχρονης τέχνης που κάνουν την εμφάνισή τους παντού γύρω μας. Ανάμεσά τους μακέτες σκηνογραφίας και ζωγραφικές κι αρχιτεκτονικές μελέτες για μια φανταστική διαδρομή στην Αθήνα στο χώρο και στο χρόνο…

Ξενοδοχείο Σουίτες Monastik Athens
© Christos Drazos

Ρωτάμε γι αυτές τους οικοδεσπότες μας και δημιουργούς του "Monastik”, αρχιτέκτονες Γιώργο Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη και δεν μας κάνει εντύπωση που μαθαίνουμε ότι ανάμεσά τους είναι η διπλωματική τους εργασία για μια ουτοπική Αθήνα με σημείο αναφοράς τον Ηριδανό ποταμό όταν ακόμη ήταν τελειόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Γιατί στο "Monastik”, ο Γιώργος και ο Γιάννης έχουν ενσταλλάξει τις εμπειρίες και τη φιλοσοφία μιας ζωής και μιας κοινής δημιουργικής πορείας που μέτρα περίπου 25 χρόνια και πολλά ξεχωριστά έργα μοιρασμένα ανάμεσά στην αρχιτεκτονική και τη σκηνογραφία. 

Ξενοδοχείο σουίτες ​​​​​Monastik Athens
© Christos Drazos

Αν κάτι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη δουλειά τους, αυτό είναι η διαρκής αναζήτηση της ελληνικότητας στις ρίζες της και η χρήση των υλικών μελετώντας πως αυτά μετασχηματίζονται στο χρόνο. Το "Monastik”, το πιο προσωπικό τους δημιούργημα, είναι ένα βήμα αυτής της προσωπικής ματιάς.

Ξενοδοχείο Σουίτες Monastik Athens
© Christos Drazos

Εμπεριέχει σκέψεις συναισθήματα κι εμπειρίες που έχουν δημιουργηθεί ζώντας και σχεδιάζοντας σε μια διαχρονικά ζωντανή πόλη, στην Αθήνα. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει ηρεμία, ισορροπία και ασφάλεια, αλλά και απόλαυση του παρόντος, απέναντι από τον Παρθενώνα. 

Ξενοδοχείο σουίτες ​​​​​Monastik Athens
© Christos Drazos

Σε ένα σημείο που δεν το πιάνει το μάτι σου, σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη και το κέντρο της πόλης, το "Monastik” φιλοδοξεί να είναι για τους δημιουργούς του η μοναδική και προσωπική εμπειρία του καθενός μας μέσα στον αστικό ιστό της διαχρονικής πόλης της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο το "Living in Athina" που συνοδεύει το όνομά του. 

Ξενοδοχείο Σουίτες Monastik Athens
© Christos Drazos

Καθαρά υλικά με τις αδρές υφές της φύσης (πέτρα, πηλός, ξύλο, μαύρη λαμαρίνα, μάρμαρο, γυαλί), χρώματα που ψάχθηκαν ιδιαίτερα ώστε να είναι σε απόλυτη αρμονία με το χρώμα του Ιερού βράχου της Ακρόπολης, δάπεδο από σκούρο μάρμαρο από το Άργος που συντελεί στην αίσθηση της γείωσης σε έναν χώρο που θέλει να είναι πόλος θετικής ενέργειας, προσωπική φιλοξενία που αναδεικνύει την πολυτέλεια της απλότητας και των αρχετυπικών και διαχρονικών αξιών, χαρακτηρίζουν αυτό το ασφαλές καταφύγιο ιδιαίτερου ντιζάιν και αισθητικής που έχει διαδραστική σχέση με την πόλη.

Ξενοδοχείο σουίτες ​​​​​Monastik Athens
© Christos Drazos

Στο "Monastik Living in Athina”, άλλωστε, η τέταρτη όψη των δωματίων είναι η πόλη της Αθήνας, με το skyline της, το λόφο του Φιλοπάππου και, φυσικά, την Ακρόπολη να δεσπόζει, ειδικότερα στις σουίτες των επάνω ορόφων, με την εμπειρία να απογειώνεται στην Acropolis View Penthouse Suite που διαθέτει και βεράντα και στην Acropolis View Supreme Suite με εξωτερικό υδρομασάζ. 

Ξενοδοχείο σουίτες ​​​​​Monastik Athens
© Christos Drazos

Οι ιδιαίτερα ευρύχωρες σουίτες, με smart tech παροχές, άνετα κρεβάτια με μενού μαξιλαριών, καθιστικό και εξοπλισμένο κουζινάκι με μηχανή Nespresso, είναι φτιαγμένες για να χαλαρώσεις συνδυάζοντας την αίσθηση της ιδιωτικότητας και της επαφής με την πόλη που σε περιμένει να την περπατήσεις.

Ξενοδοχείο σουίτες ​​​​​Monastik Athens
© Christos Drazos

Στο roof garden με τις lounge γωνιές και το jacuzzi δίνεται η ευκαιρία της κοινωνικοποίησης απολαμβάνοντας ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα με τον Ιερό Βράχο στο φόντο αλλά και ένα ιδιαίτερο κέρασμα από το "Monastik”.

Ξενοδοχείο σουίτες ​​​​​Monastik Athens
© Christos Drazos

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τη μέρα τους με ένα καλάθι πρωινού που έρχεται στη σουίτα τους (και σε vegan εκδοχή), ενώ μια σειρά προσωποποιημένες υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη διαμονή στην πόλη ξεχωριστή εμπειρία. 

Ξενοδοχείο σουίτες ​​​​​Monastik Athens
© Christos Drazos

Σε μια περιοχή που συνορεύει με τα περισσότερα μνημεία και μουσεία της Αθήνας, τα οποία αυτή την εποχή έχουν βάλει τα καλά τους με ένα πλούσιο γιορτινό πρόγραμμα, αλλά και εξίσου άμεση πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στις ζωντανές γειτονιές διασκέδασης, αρχίζοντας από το γειτονικό Μετς, το "Monastik” ήρθε για να γίνει το ιδανικό καταφύγιο, όχι μόνο για τους ξένους επισκέπτες, αλλά και για τους επισκέπτες της Αθήνας ή όσους θέλουν να απολαύσουν μια διαφορετική όψη της πόλης μένοντας για μια βραδιά σε ένα ξενοδοχείο - εμπειρία στην καρδιά της. 

Ξενοδοχείο σουίτες ​​​​​Monastik Athens
© Christos Drazos

Monastik Living in Athina

www.monastiksuites.com

Καρέα 20, 11636, Αθήνα 
Τηλ 2109238983
Facebook Monastik living in Athina
Instagram Monastiksuites

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.