"Menexes Suites Monemvasia": Κάτι ρομαντικό για του Αγίου Βαλεντίνου

Σε ένα προνομιακό σημείο του Κάστρου της Μονεμβασιάς, οι "Menexes Suites" προσφέρουν ατμοσφαιρικά δωμάτια, που αποτελούν ωραία πρόταση και για ρομαντική απόδραση του Αγίου Βαλεντίνου.

Menexes Suites

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για ένα weekend στη Μονεμβασιά, με τη ζέστη του καλοκαιριού να έχει υποχωρήσει (όχι τόσο, βέβαια, για μια τελευταία βουτιά στο Μυρτώο πέλαγος όταν ο καιρός βοηθάει) και την πανέμορφη καστροπολιτεία να μας καλεί για βόλτες αλλά και για μια ρομαντική απόδραση του Αγίου Βαλεντίνου. Δεκάδες εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια διατηρούνται σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του ιστορικού οικισμού.

Σε ένα προνομιακό σημείο του Κάστρου της Μονεμβασιάς, οι "Menexes Suites" προσφέρουν ατμοσφαιρικά δωμάτια που θα γίνουν η βάση μας για μια ρομαντική απόδραση. Πλήρως εξοπλισμένα, με τους χαρακτηριστικούς θόλους και την έντονη παρουσία της πέτρας να προσθέτουν ατμόσφαιρα σε ορισμένα από αυτά, καθένα είναι μοναδικό, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα παλιά κτίρια του οικισμού. Ατμοσφαιρικά διακοσμημένα, συνδυάζουν το σύγχρονο με το παραδοσιακό και το αρτίστικο, ενώ δεν στερούνται σε ανέσεις. Θα βρείτε διαφορετικές προτάσεις δωματίων ανάλογα με τις ανάγκες της παρέας, με τα πιο προνομιακά να διαθέτουν και μπαλκόνι που ατενίζει τη θάλασσα και την καστροπολιτεία. Αναπαυτικά έπιπλα, χρωματικοί τόνοι που σε ξεκουράζουν, μοντέρνα μπάνια και εξοπλισμένες κουζίνες χαρακτηρίζουν τα δωμάτια και τις σουίτες. Μάλιστα, στην αυλή μπορεί να γίνουν μικροί πριβέ γάμοι 50 ατόμων.

Menexes Suites

Είτε επιλέξουμε να είμαστε αυτόνομοι είτε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με το δικό τους πρωινό που ετοιμάζεται με φροντίδα, η διαμονή στις "Menexes Suites" μας χαρίζει απλόχερα αυτό το αίσθημα ανανέωσης, τις εμπειρίες και τις εικόνες που έχουμε ανάγκη να μας συντροφεύουν αυτό το φθινόπωρο.

Menexes Suites

Ξυπνώντας στο κάστρο και απολαμβάνοντας τον πρώτο μυρωδάτο καφέ της μέρας, οι επιλογές για βόλτες είναι πολλές. Θα περπατήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε στα σοκάκια του Κάστρου, αρχίζοντας από τα βασικά (το σπίτι του Ρίτσου, την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, το καλοφτιαγμένο Αρχαιολογικό Μουσείο, τις βιτρίνες των καταστημάτων του κεντρικού στενού) και συνεχίζοντας με τις πιο ήσυχες γωνιές με τα πνιγμένα στις μπουκαμβίλιες σπιτάκια, τις εκκλησίες και τα πεζούλια. Θα ανέβουμε τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Επάνω Κάστρο ή Γουλά απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα της "κάτοψης" της πόλης από ψηλά με τις κεραμιδένιες στέγες και τη θάλασσα στο βάθος. Και αν τυχόν, παρότι δύσκολο, βαρεθούμε, δεν λείπουν οι ιδέες για πανέμορφα road trips στην περιοχή: από την καταπράσινη διαδρομή ως το Σπήλαιο της Καστανιάς, από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας, στην περιοχή της Νεάπολης, προς στο Ακρωτήρι του Μαλέα μέχρι το κουκλίστικο Κυπαρίσσι που θυμίζει νησί.

Menexes Suites

Καλό φθινόπωρο στη Μονεμβασιά, λοιπόν!

"Menexes Suites", menexes-monemvasia.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.