Η "Mykonos Oil Tasting" δημιουργεί πρεσβευτές ελληνικού ελαιολάδου σε όλο τον κόσμο

Η Αννίτα Ζάχου δημιούργησε ένα πρόγραμμα γευσιγνωσίας, που σκοπό έχει να χαρίσει στους επισκέπτες του πιο διάσημου νησιού της Ελλάδας μια εμπειρία συνδεδεμένη με τον εθνικό μας θησαυρό: το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.

Mykonos Oil Tasting

Πάθος, αγάπη για το ελαιόλαδο, τεχνογνωσία, υψηλή αισθητική, όραμα και καινοτομία είναι τα βασικά συστατικά που οδήγησαν την Αννίτα Ζάχου στη δημιουργία της "Mykonos Oil Tasting". Σε έναν τόπο που δεν φημίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου, η Αννίτα δημιούργησε ένα πρόγραμμα γευσιγνωσίας, που σκοπό έχει να χαρίσει στους επισκέπτες του πιο διάσημου νησιού της Ελλάδας μια εμπειρία συνδεδεμένη με τον εθνικό μας θησαυρό: το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Σκοπός της είναι να μάθει τους επισκέπτες από το εξωτερικό να δοκιμάζουν το ελαιόλαδο, να κατανοούν τι εστί ποιότητα, να ανακαλύψουν ποικιλίες από όλη τη χώρα, να μάθουν να το χρησιμοποιούν στη γαστρονομία, να το ερωτευτούν και εντέλει να γίνουν πρεσβευτές του σε όλο τον κόσμο.

Mykonos Oil Tasting
©Stefanos Addimando

Ως γεωπόνος, εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων από το Πανεπιστήμιο της "Jaen", σύμβουλος παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας ελαιολάδου και δημιουργός του πρώτου podcast για το ελαιόλαδο, μέσω της "Mykonos Olive Oil Tasting", η Αννίτα διοργανώνει εργαστήρια που διδάσκουν την ιστορία, τον τρόπο παραγωγής, τη σωστή δοκιμή, χρήση και αποθήκευση του ελαιόλαδου, χαρίζοντας στους επισκέπτες της χώρας μας μια αυθεντική εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα, αφού καταφέρνει να αλλάξει μια βασική τους συνήθεια, την ποιότητα ελαιολάδου που καταναλώνουν καθημερινά.

Mykonos Oil Tasting

Μια εμπειρία που κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει από όπου επιθυμεί. Με μεγάλη ευελιξία, η Αννίτα και η ομάδα της πρωτοπορούν, μεταφέροντας τη γευσιγνωσία ελαιολάδου σε ιδιωτικά γιοτ, σε βίλες, εταιρικά και κοινωνικά events, ακόμη και σε παραλίες, καλώντας τους συμμετέχοντες να γνωριστούν με τις καλύτερες εκδοχές του υγρού χρυσού της χώρας και να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, "εγγράφοντας" στον ουρανίσκο τους τις μοναδικές γευστικές του αρετές. Έτσι, οι επισκέπτες της Μυκόνου γνωρίζονται με έναν υπέροχο γευστικό κόσμο, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία που δίνει στο εθνικό μας προϊόν την αξία που δικαιούται: αυτή της πιο νόστιμης ανάμνησης Ελλάδας.

Mykonos Oil Tasting

mykonosoliveoiltasting.comhttps://pod.gr/elaias-elaion/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Ίος των αντιθέσεων: Ησυχία και ένταση στην ίδια ανάσα

Μπορεί η νυχτερινή της ζωή να παραμένει ζωντανή και πολυσυλλεκτική, αλλά η Ίος πια πατά γερά σ’ ένα πιο ώριμο αφήγημα. Επενδύει στον πολιτισμό, αναβαθμίζει την αισθητική της και επανασυστήνεται ως ένας πολύπλευρος κυκλαδίτικος προορισμός με χαρακτήρα και ψυχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/08/2025

Επιστροφή στη Φολέγανδρο: Τι άλλαξε και τι έμεινε ίδιο;

Ανακαλύπτουμε ξανά τη Φολέγανδρο, καινούρια στέκια, διαχρονικά αγαπημένα και τη μοναδική αύρα που δεν αλλάζει ποτέ.

Ταξίδι στην Ρώμη; Έξι φαγητά και σνακ που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην φύγεις από την ιταλική πρωτεύουσα χωρίς να τιμήσεις το υπέροχο street food της! Εμείς σε βοηθάμε με έναν οδηγό.

Γιατί το Πέτρα και Φως είναι το πιο cool ξενοδοχείο στη Μάνη

Ένας μανιάτικος μινιμαλισμός, το αχανές γαλάζιο φόντο, μια οικοδέσποινα ξεχωριστή και υποσχέσεις που "κρατάω μανιάτικες". Σε ένα "πέτρινο και φωτεινό" διήμερο.

Στο αεροπλάνο με παιδί: Ξέχνα αυτά που ξέρεις

Πετώντας για πρώτη φορά με τον πεντάχρονο γιο μας για Λονδίνο, είδαμε –και ζήσαμε– τα πάντα αλλιώς: από το γκισέ και την πτήση μέχρι τα μουσεία.

Travel style: New place, new me!

Εξερευνούμε το ταξιδιωτικό στιλ ως μια ευκαιρία να γίνουμε για λίγες μέρες μια διαφορετική –και ίσως πιο ανάλαφρη– εκδοχή του εαυτού μας.

Κολύμπι στον Σηκουάνα αυτό το καλοκαίρι: Ρωτήσαμε 10 Παριζιάνους αν θα το τολμήσουν

Από τις 5 Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου, το Παρίσι βάζει μαγιό, βουτάει στο εμβληματικό του ποτάμι και προτείνει ένα εντελώς νέο -ή μήπως βαθιά παλιό;- τρόπο να ζεις την πόλη.