Η "Mykonos Oil Tasting" δημιουργεί πρεσβευτές ελληνικού ελαιολάδου σε όλο τον κόσμο

Η Αννίτα Ζάχου δημιούργησε ένα πρόγραμμα γευσιγνωσίας, που σκοπό έχει να χαρίσει στους επισκέπτες του πιο διάσημου νησιού της Ελλάδας μια εμπειρία συνδεδεμένη με τον εθνικό μας θησαυρό: το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.

Mykonos Oil Tasting

Πάθος, αγάπη για το ελαιόλαδο, τεχνογνωσία, υψηλή αισθητική, όραμα και καινοτομία είναι τα βασικά συστατικά που οδήγησαν την Αννίτα Ζάχου στη δημιουργία της "Mykonos Oil Tasting". Σε έναν τόπο που δεν φημίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου, η Αννίτα δημιούργησε ένα πρόγραμμα γευσιγνωσίας, που σκοπό έχει να χαρίσει στους επισκέπτες του πιο διάσημου νησιού της Ελλάδας μια εμπειρία συνδεδεμένη με τον εθνικό μας θησαυρό: το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Σκοπός της είναι να μάθει τους επισκέπτες από το εξωτερικό να δοκιμάζουν το ελαιόλαδο, να κατανοούν τι εστί ποιότητα, να ανακαλύψουν ποικιλίες από όλη τη χώρα, να μάθουν να το χρησιμοποιούν στη γαστρονομία, να το ερωτευτούν και εντέλει να γίνουν πρεσβευτές του σε όλο τον κόσμο.

Mykonos Oil Tasting
©Stefanos Addimando

Ως γεωπόνος, εμπειρογνώμων δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων από το Πανεπιστήμιο της "Jaen", σύμβουλος παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας ελαιολάδου και δημιουργός του πρώτου podcast για το ελαιόλαδο, μέσω της "Mykonos Olive Oil Tasting", η Αννίτα διοργανώνει εργαστήρια που διδάσκουν την ιστορία, τον τρόπο παραγωγής, τη σωστή δοκιμή, χρήση και αποθήκευση του ελαιόλαδου, χαρίζοντας στους επισκέπτες της χώρας μας μια αυθεντική εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα, αφού καταφέρνει να αλλάξει μια βασική τους συνήθεια, την ποιότητα ελαιολάδου που καταναλώνουν καθημερινά.

Mykonos Oil Tasting

Μια εμπειρία που κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει από όπου επιθυμεί. Με μεγάλη ευελιξία, η Αννίτα και η ομάδα της πρωτοπορούν, μεταφέροντας τη γευσιγνωσία ελαιολάδου σε ιδιωτικά γιοτ, σε βίλες, εταιρικά και κοινωνικά events, ακόμη και σε παραλίες, καλώντας τους συμμετέχοντες να γνωριστούν με τις καλύτερες εκδοχές του υγρού χρυσού της χώρας και να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, "εγγράφοντας" στον ουρανίσκο τους τις μοναδικές γευστικές του αρετές. Έτσι, οι επισκέπτες της Μυκόνου γνωρίζονται με έναν υπέροχο γευστικό κόσμο, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία που δίνει στο εθνικό μας προϊόν την αξία που δικαιούται: αυτή της πιο νόστιμης ανάμνησης Ελλάδας.

Mykonos Oil Tasting

mykonosoliveoiltasting.comhttps://pod.gr/elaias-elaion/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

The World's 50 Best Hotels: Η λίστα 51-100 για τα καλύτερα ξενοδοχεία του 2025

Η λίστα των The World’s 50 Best Hotels μεγαλώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά την κατάταξη 51–100.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/10/2025

Το ξενοδοχείο-προορισμός στη Τζιά που αποθεώνει το Condé Nast Traveler

Σε ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων, εκεί όπου το γαλάζιο συναντά τη διακριτική πολυτέλεια, ένα νέο resort καταφέρνει να βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.

Ο Όλυμπος βρήκε το boutique hotel του!

Το τεσσάρων αστέρων "Olympus Mediterranean Boutique Hotel" στο Λιτόχωρο υποδέχεται τα weekends του φθινοπώρου και του χειμώνα στα καλύτερά του.

Η νέα εποχή του Athenaeum Eridanus: Πολυτέλεια, τέχνη και φιλοξενία στην καρδιά της Αθήνας

Με ένα λαμπερό cocktail party και φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, ο Όμιλος Athenaeum Hotels εγκαινίασε το ανανεωμένο 4* plus Athenaeum Eridanus Luxury Hotel.

Για τον Μιχάλη Κούλογλου, η Σαντορίνη δεν είναι "ευκαιρία" αλλά τόπος ζωής

Συναντήσαμε τον οινοποιό της Kyanos Wines στη Vedema 2025 και μιλήσαμε για τη διεθνή επιτυχία του Orycton και το μέλλον της μικροοινοποίησης.

Αυτό το ανερχόμενο boutique οινοποιείο βρίσκεται σε ένα νησί που μάλλον δεν έχεις πάει

Η Ιωάννα Βαμβακούρη μας ξεναγεί στο πρώτο οινοποιείο στη Θηρασιά που άνοιξε μαζί με τους Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή και μοιράζεται μαζί μας ένα διαφορετικό οινικό όνειρο.

10 πόλεις του κόσμου που κάθε γνήσιος λάτρης της πίτσας οφείλει να επισκεφτεί

Λατρεύεις την πίτσα; Πρέπει να ταξιδέψεις σε αυτά τα μέρη (και όχι, δεν είναι όλα στην Ιταλία)