Τζίτζινα

Από τα Τhai massage sessions στον ξενώνα «Σχολαρχείο» μέχρι το φιλόδοξο αδερφάκι του που θα ανοίξει σε λίγους μήνες, το αγαπημένο των αναχωρητών χωριό του Πάρνωνα δεν παύει να μας εκπλήσσει.

Τζίτζινα

Από τα Τhai massage sessions στον ξενώνα «Σχολαρχείο» μέχρι το φιλόδοξο αδερφάκι του που θα ανοίξει σε λίγους μήνες, το αγαπημένο των αναχωρητών χωριό του Πάρνωνα δεν παύει να μας εκπλήσσει.

Τζίτζινα - εικόνα 1

Κρυμμένο μες στα έλατα σε μια χαράδρα, με όμορφα πέτρινα σπίτια­ αμφιθεα­τρικά χτισμένα σε τρεις πλαγιές, δύο μικρά ποτάμια να το διασχίζουν και τρία πέτρινα γεφύρια να ενώνουν τις γειτονιές του, το χωριό Τσίτζινα είναι από τα ομορφότερα του Πάρνωνα. Τα σηματοδοτημένα μονοπάτια διαφόρων βαθμών δυσκολίας και οι δραστήριοι άνθρωποι πίσω από τον ξενώνα «Σχολαρχείο» και την ταβέρνα της «Μάντως» έκαναν εδώ και μερικά χρόνια τον οικισμό δημοφιλέστατο ορμητήριο για πεζοπορίες στον Πάρνωνα­ και φυσιολατρικές εξορμήσεις γενικότερα. Μπορεί η high season να είναι το καλοκαίρι, το χειμώνα όμως το χωριό έχει άλλη γοητεία. Λίγο η ησυχία και η ομορφιά της φύσης, λίγο τα σύννεφα που κατεβαίνουν χαμηλά, λίγο­ τα χιόνια στις κορυφές του βουνού, το περιβάλλον είναι ιδανικό για να αδειάσει το μυαλό σου. Βοηθάει σε αυτό, βέβαια, και το ταϊλανδέζικο μασάζ που παρέχει στους επισκέπτες του κάθε σαββατοκύριακο ο ξενώνας «Σχολαρχείο» στην πλατεία του χωριού (2731096276, 6974074340, www.tsintzina.gr). Στεγάζεται στο παλιό πέτρινο σχολείο του 1891, τα δωμάτια είναι άνετα σε ρομαντικό ύφος, η φιλοξενία πραγματικά σπιτική­, ενώ δεν λείπουν διάφορες δραστηριότητες: γιόγκα, μαθήματα­ υφαντικής, τοξοβολία, πεζοπορία, jeeping, tai chi κ.ά. Το Πάσχα οι ιδιοκτήτες υπολογίζουν να είναι έτοιμος και ο νέος τους ξενώνας, το «Πρυτανείο». Θα διαθέτει έντεκα δωμάτια –τα τέσσερα από αυτά με καθιστικό, τζάκι και σοφίτα– εστιατόριο, το μενού του οποίου θα επιμελείται ο Ηλίας Κωνσταντάκης, μέλος του chef club στην Ελλάδα, αλλά και μπαρ όπου θα φιλοξενούνται live μουσικές βραδιές.

Οι εννιά σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές προσφέρονται για διαφορετικής δυσκολίας περιπάτους σε πυκνό δάσος από έλατα και μαύρη πεύκη. Αξίζει μια βόλτα μέχρι την Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων –προσβάσιμη και με αυτοκίνητο– του 13ου αιώνα, που θεωρείται το παλιότερο μοναστήρι της Λακωνίας και φιλοξενεί εικόνες του Φώτη Κόντογλου (όπως και η εκκλησία του Αϊ-Βλάση στο χωριό). Επιστρέφοντας από τη βόλτα, σας περιμένει πάντα η ταβέρνα της «Μάντως» (2731096286) για σπιτικό φαγητό. Η κουζίνα βγάζει καλοφτιαγμένα τοπικά πιάτα, όπως πρωτογιάχνι με αρνάκι, μυρωδάτα άγρια χόρτα με ντόπιο λάδι, σπιτικά μακαρόνια-γκόγκες και ορτύκια με ελιές­. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αγριογούρουνο, αν υπάρχει, και ομελέτα με σύγκλινο, είναι από τις καλύτερες που έχουμε φάει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.