Καλαμάκι

Το σχετικά καινούργιο ξενοδοχείο «Πετράδι» μας συστήνει ένα μέχρι στιγμής άγνωστο αλλά αρχοντικό χωριό, με ιδιαίτερη ιστορία, στο Ανατολικό Πήλιο.

Καλαμάκι

Το σχετικά καινούργιο ξενοδοχείο «Πετράδι» μας συστήνει ένα μέχρι στιγμής άγνωστο αλλά αρχοντικό χωριό, με ιδιαίτερη ιστορία, στο Ανατολικό Πήλιο.

Καλαμάκι - εικόνα 1

μπορεί να ζητήσει κάποιος­ από ένα πηλιορείτικο χωριό. Καταπράσινη φύση, διαδρομές στο δάσος σε απόσταση αναπνοής, όμορφη θέα (από το Αιγαίο μέχρι το όρος Άθως όταν ο ορίζοντας είναι καθαρός) και παραδοσιακό ύφος. Έχει και ιδιαίτερη ιστορία, όμωςμ όπως μας διηγείται η κυρία Φούλη Λεμονή, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Πετράδι». Γνωστό και ως Προπάν, είναι το χωριό από όπου βγαίνει η ομώνυμη πέτρα που έχει ντύσει πολλά σπίτια κι εκκλησίες του Πηλίου – και όχι μόνο. Εδώ πριν από πολλά χρόνια ανέβαιναν τα γαϊδουράκια για να φορτωθούν την πέτρα που είχε προορισμό το Άγιο Όρος. Λατόμοι και ναυτικοί ως επί το πλείστον οι κάτοικοί του, είχαν φέρει στο χωριό ευρωπαϊκό αέρα, γι’ αυτό και θα δείτε αρκετά σπίτια με νεοκλασικά στοιχεία. Σήμερα ζουν εδώ μόνιμα περίπου 150 άνθρωποι, ενώ το κέντρο του χωριού είναι, φυσικά, η πλατεία, με το ένα και μοναδικό καφενείο ονόματι «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» να βγάζει τραπέζια γύρω από τον 1.000χρονο πλάτανο με τον τεράστιο κορμό.

Καλαμάκι - εικόνα 2

Θα βρείτε επίσης και δύο εστιατόρια με τοπική κουζίνα – must πιάτο τέτοια εποχή είναι το αγριογούρουνο σε διάφορες εκδοχές. Όσο για το «Πετράδι», η ιδέα ξεκίνησε από το παλιό οικογενειακό οίκημα –που κλείνει 547 χρόνια ζωής– κι επεκτάθηκε με τρία νέα κτίρια σε παραδοσιακό ύφος. Τα έντεκα στούντιο και η μία μεζονέτα –ιδανική για οικογένειες και μεγάλες παρέες– είναι άνετα, με τζάκι κι έντονους χρωματισμούς που φτιάχνουν τη διάθεση. Είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις: μοντέρνα κουζίνα (εκτός από τα δύο δίκλινα), plasma τηλεόραση και Nova, δωρεάν πρόσβαση στο Internet κ.ά. Στο πλούσιο πρωινό κυριαρχούν τα τοπικά προϊόντα, ενώ cafe με το μεγάλο τζάκι θα πιείτε τον καφέ σας και θα παίξετε χαρτιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.