5 ξενώνες σε ιδιαίτερα αρχοντικά

Κάποτε τα κατοικούσαν εύπορες μεγαλοαστικές οικογένειες, τώρα έγιναν πανέμορφοι ξενώνες. Αν η ιστορικότητα του χώρου είναι για σας σημαντική στην επιλογή της διαμονής, ακολουθούν πέντε αναπαλαιωμένα αρχοντικά με προσωπικότητα.

5 ξενώνες σε ιδιαίτερα αρχοντικά

Κάποτε τα κατοικούσαν εύπορες μεγαλοαστικές οικογένειες, τώρα έγιναν πανέμορφοι ξενώνες. Αν η ιστορικότητα του χώρου είναι για σας σημαντική στην επιλογή της διαμονής, ακολουθούν πέντε αναπαλαιωμένα αρχοντικά με προσωπικότητα.

Το Αρχοντικό της Πέπως

5 ξενώνες σε ιδιαίτερα αρχοντικά - εικόνα 1
Το Αρχοντικό της Πέπως

Nαύπακτος Χτισμένο το 1850, την εποχή της ναυτικής ακμής της Ναυπάκτου και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το ενετικό λιμάνι, το boutique ξενοδοχείο έχει σίγουρα χαρακτήρα. Η προσεγμένη διακόσμηση, με βάση το λευκό χρώμα, του δίνει φινέτσα, ενώ οι πινελιές «ζεστασιάς», όπως οι πορσελάνες, τα σκαλιστά κρεβάτια και τα ονόματα των δωματίων (αντιστοιχούν σε ονόματα συγγενών της Πέπως), συνδέουν το χώρο με την ιστορία του. Ιλάρχου Τζαβέλλα 11, 2634038185-6, www.arxontiko-pepos.gr

Art Deco

5 ξενώνες σε ιδιαίτερα αρχοντικά - εικόνα 2
Art Deco

Ζαγόρι Σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του χωριού Δίκορφο, το άλλοτε ηπειρώτικο πέτρινο αρχοντικό και νυν bed ’n’ breakfast, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σκηνικό θεάτρου του 19ου αιώνα. Τα σκουρόχρωμα ξύλινα βαριά έπιπλα, οι βελούδινες κουρτίνες, τα σεκρετέρ, οι απλίκες και οι δερμάτινες πολυθρόνες είναι σαν να βγήκαν από το χρονοντούλαπο. Highlight το καφέ του, όπου μπορείτε να πάρετε πρωινό ή να πιείτε κάτι ζεστό με θέα στο Μιτσικέλι. Δίκορφο, 2653071044, www.artdecobnb.gr

Ο Πύργος του Μαραθιά

5 ξενώνες σε ιδιαίτερα αρχοντικά - εικόνα 3
Ο Πύργος του Μαραθιά

Ευρυτανία Πάντα μου άρεσαν οι πύργοι. Φέρνουν στο νου ιπποτικά παραμύθια. Ανάλογη ατμόσφαιρα έχει και το μεγαλόπρεπο διατηρητέο πυργόσπιτο του 1855 στον Μαραθιά, το οποίο, αν και φιλοξενεί πλέον επισκέπτες, έχει κρατήσει τις πολεμίστρες, τις ζεματίστρες και τους πυργίσκους του. Τα δωμάτιά του έχουν στοιχεία παραδοσιακής λαϊκής τέχνης, ενώ ξεχωρίζει το διπλό κρεβάτι στο κατώι, κατασκευασμένο από σκελετό αργαλειού. Μαραθιάς, 2237031441, www.maratheatowerhotel.gr

Μοuntain Secret

5 ξενώνες σε ιδιαίτερα αρχοντικά - εικόνα 4
Μοuntain Secret

Πήλιο Το αναπαλαιωμένο πηλιορείτικο αρχοντικό του 1831 ποντάρει φανερά στην κομψότητα. Ο χώρος είναι εξαιρετικά λιτός, σε γήινες αποχρώσεις και με κυρίαρχα στοιχεία στην κατασκευή και στο ντεκόρ το ξύλο και την πέτρα. Λεπτομέρειες όπως οι λευκές φλοκάτες, τα σεντούκια και τα θολωτά παράθυρα αναδίδουν τη «μυρωδιά» του παλιού. Μούρεσι, 2426048942, www.mountainsecret.gr

Villa Selena

5 ξενώνες σε ιδιαίτερα αρχοντικά - εικόνα 5
Villa Selena

Σύρος Η Ερμούπολη είναι ωραία όλες τις εποχές. Πόσο μάλλον αν μένεις στην αρχοντική συνοικία Βαπόρια, σε νησιώτικο νεοκλασικό του 1830. Το όμορφο πεντάστερο boutique ξενοδοχείο επιπλώθηκε με χειροποίητες αντίκες και οι τοίχοι του ντύθηκαν με λευκό μάρμαρο. Οι επιτυχημένοι χρωματικοί συνδυασμοί και οι σικάτες λεπτομέρειες, όπως οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, συνηγορούν σε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Μπαμπαγιώτου 1, Ερμούπολη, 2281086007, www.villaselena.eu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.