Σαντορίνη

Αυτό το νησί δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Ακόμη και σε μια σεζόν όπως η φετινή, η Καλντέρα επιμένει να μας απασχολεί με νέα openings και ριζικές ανακαινίσεις. Ακολουθούν οι σημαντικότερες εξελίξεις, έτσι όπως τις ζήσαμε από πρώτο χέρι. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για ακριβά ξενοδοχεία, τώρα όμως που η low season επέστρεψε, χαρίστε στον εαυτό σας ένα weekend-αντίδοτο στα September blues.

Σαντορίνη

Αυτό το νησί δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Ακόμη και σε μια σεζόν όπως η φετινή, η Καλντέρα επιμένει να μας απασχολεί με νέα openings και ριζικές ανακαινίσεις. Ακολουθούν οι σημαντικότερες εξελίξεις, έτσι όπως τις ζήσαμε από πρώτο χέρι. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για ακριβά ξενοδοχεία, τώρα όμως που η low season επέστρεψε, χαρίστε στον εαυτό σας ένα weekend-αντίδοτο στα September blues.

Σαντορίνη - εικόνα 1
"Chromata Up Style Hotel"

Αν πριν από μερικά χρόνια η σουίτα με ιδιωτικό τζακούζι στην Καλντέρα θεωρούνταν ιδιαίτερη πολυτέλεια και το σέρβις στην ακριβοπληρωμένη βεράντα περιοριζόταν σε κρύα σνακ, πλέον όλο και περισσότερα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη επενδύουν εξίσου στις παροχές και τις υπηρεσίες, ενώ εκεί που θεωρούσες ότι η Καλντέρα αγγίζει τα όρια του κορεσμού, ακόμη μία μονάδα (συχνά νεόκτιστη και σε περιοχή που, κατά την ταπεινή μας άποψη, δεν θα έπρεπε πλέον να επιτρέπεται το χτίσιμο…) ξεφυτρώνει πάνω στον γκρεμό.

Από τους πρώτους διδάξαντες του σέρβις στην Καλντέρα, τα ξενοδοχεία της lhpg (www.ihpg.gr), της ομάδας του Πάνου Παλαιολόγου (γνωστή πλέον με το όνομα Hotel Brain), φέτος υποδέχτηκαν το καλοκαίρι φανερά ανανεωμένα. Τα Chromata Up Style Hotel, ένα ξενοδοχείο-σήμα κατατεθέν στο Ημεροβίγλι (www.chromata-santorini.com), ανακαινίστηκαν ριζικά, έχασαν τα επίμαχα έντονα χρώματά τους, απέκτησαν πολύ όμορφα μεγάλα μπάνια και υιοθέτησαν ένα total white look που τους πάει πολύ. Όπως και σε όλα τα «αδελφά» ξενοδοχεία, το χαλαρό προσωπικό σέρβις σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα προνομιακό location δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα cool πολυτέλειας, ακόμη κι αν οι επιλογές της επίπλωσης δεν είναι πάντα οι πιο πολυτελείς. Το πλούσιο πρωινό (3 επιλογές και a la carte) σερβίρεται στο δωμάτιο, ενώ οι επιλογές φαγητού κυμαίνονται από νόστιμες μπρουσκέτες και σαλάτες μέχρι το γκουρμέ μενού του dinner experience από το οποίο ξεχωρίσαμε το μουσακά αστακού. Στα συν οι τσαχπινιές στο μίνι μπαρ, όπως η σοκολάτα με βινσάντο. Ανανεωμένο βρήκαμε και το Katikies The Hotel (www.katikieshotelsantorini.com), από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Σαντορίνης, που φρεσκαρίστηκε, απέκτησε όμορφα ξύλινα πατώματα και σοφιστικέ λεπτομέρειες, αλλά και το Kirini Suites & Spa (www.kirini.com), που πέρα από την ανακαίνιση των δωματίων εξοπλίστηκε με ένα μεγάλο και πολύ ατμοσφαιρικό spa, το A-Spa (σε αυτόνομο κοντινό χώρο), με προϊόντα της Anne Semonin, χαμάμ και διάφορες θεραπείες.

Σαντορίνη - εικόνα 2
"Katikies The Hotel"

Μετά την προσθήκη νέων δωματίων και την ολοκλήρωση του εστιατορίου του, το Santorini Grace (www.santorinigrace.com) αποτελεί πλέον ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του νησιού. Το γεγονός ότι είναι χτισμένο από αρχιτέκτονες (τα γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία Divercity και Mplusm) είναι εμφανές στην εργονομία των χώρων, οι οποίοι χαρίζουν ιδιωτικότητα, ενώ δεν λείπουν και οι ιδιαίτερες πινελιές, όπως οι τοίχοι από πέτρα που επιτρέπουν στο φως να μπαίνει σε ορισμένες σουίτες. Τα design έπιπλα, οι καλές παροχές (π.χ. μενού μαξιλαριών), ο ιδιαίτερα όμορφος χώρος της μεγάλης πισίνας και οι αρκετές επιλογές δωματίων με εξωτερικό τζακούζι προσθέτουν πόντους σε ένα πολύ καλό σύνολο. Στο εστιατόριο ο σεφ Σπύρος Αγιούς, με προϋπηρεσία στην κουζίνα των Michel Roux Junior και Jonathan Cartwright, προτείνει μεσογειακή κουζίνα με πιάτα όπως καλαμάρι σχάρας με καλοκαιρινό ραγού και φάβα αρωματισμένη με λεμόνι και αφρό aioli με σαφράν.

Σαντορίνη - εικόνα 3
"Homeric Poems"

Ανανεωμένο βρήκαμε, όμως, φέτος και το Homeric Poems στο Φηροστεφάνι (www.homericpoems.gr). Η –όχι πάντα εύκολη στη Σαντορίνη– αίσθηση ιδιωτικότητας, η άνεση στα δωμάτια και η θέα είναι τα βασικά ατού. Αγαπημένες γωνιές η πισίνα που μοιάζει να κρέμεται πάνω από τη θάλασσα και το μπαρ με τα αραχνοΰφαντα καφτάνια. Στους ολόλευκους χώρους ταιριάζουν αρμονικά το κυκλαδίτικο με το ρομαντικό στιλ. Φετινή καινοτομία το δείπνο με γεύσεις ελληνικής δημιουργικής κουζίνας που επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος (από το εστιατόριο «Αλάτσι»), ο οποίος έβαλε την πινελιά του και στο προσεγμένο πρωινό.

Μια διαφορετική πρόταση διαμονής για τους οινολάτρες προτείνει το Oinotopos Wine Chambers & Accomodation (www.oinotopos.com), που στεγάζεται σε ένα συγκρότημα με παλιές κάναβες στο κάστρο του Πύργου. Εξοπλισμένες με όλες τις ανέσεις ξεχωρίζουν για τη μοναδική αρχιτεκτονική, την άψογη αποκατάσταση και το απόλυτα οινικό concept. Οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στους αμπελώνες και να πληροφορηθούν τόσο για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του terroir της Σαντορίνης όσο και για τα υπόλοιπα αμπελοτόπια της Ελλάδας. Οι παραπάνω δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται στα πακέτα τριών, πέντε και επτά διανυκτερεύσεων, αλλά μπορείτε να τις παρακολουθήσετε και μεμονωμένα. Τo ξενοδοχείο διαθέτει κι ένα οίκημα 100 ετών χωρισμένο σε κελάρι, σε χώρο όπου κάθε βράδυ πραγματοποιείται γευσιγνωσία ενός από τα κρασιά του Κτήματος Σιγάλα και στο spa, όπου μπορείτε να απολαύσετε θεραπείες προσώπου και σώματος με εκχυλίσματα σταφυλιών και προϊόντα κρασιού.

Μια νέα άφιξη σε ένα μέχρι πρότινος ανεκμετάλλευτο τμήμα της Καλντέρας μετά το Ημεροβίγλι, στο δρόμο προς την Οία, είναι το Csky (www.csky.gr) με 8 σουίτες, ιδανικές για οικογένειες αλλά και όσους θέλουν να απομονωθούν. Ξεχωρίζει η υπέροχη infinite πισίνα. Τα δωμάτια, πάντως, μας φάνηκαν υπερτιμημένα (τιμές από €500) – θα τα θέλαμε πιο φινετσάτα, ενώ τα μπάνια είναι μικρά για το μέγεθος των διαμερισμάτων.

Σαντορίνη - εικόνα 4
"Santorini Grace"

Λιγότερο εντυπωσιακό απ’ ό,τι υπόσχεται το site του μας φάνηκε το Avant Garde (www.avantgardesuites.com) στην Καλντέρα, λίγο πριν από το Ακρωτήρι. Ανήκει στην ανερχόμενη τα τελευταία χρόνια αλυσίδα των Aqua Vista Hotels (www.aquavistahotels.com). Παρότι προσφέρει πολύ ωραία θέα στην Καλντέρα (χωρίς τη γραφικότητα του παραδοσιακού οικισμού αλλά με περισσότερη άνεση), έχει άμεση οπτική επαφή με το δρόμο, ενώ ιδιαίτερα τα διαμερίσματα στο κάτω επίπεδο στερούνται ιδιωτικότητας. Μας διαβεβαίωσαν, ωστόσο, ότι θα μπουν πέργκολες και ομπρέλες. Τα διαμερίσματα είναι καλά εξοπλισμένα (όλα έχουν daybeds και ντιζαϊνάτες ξαπλώστρες), ενώ το διακοσμητικό στιλ με funky έπιπλα γνωστών σχεδιαστών (Rashid, Starck κ.ά.) κι έντονα φλούο χρώματα ή το αγαπάς ή το μισείς. Σε ένα άλλο, σχετικά άγνωστο σημείο της Καλντέρας, στις Θέρμες στο Μεγαλοχώρι, το Thermes Luxury Villas (www.thermesluxuryvillas.com), ίδιας ιδιοκτησίας με το «Avant Garde», αποτελείται από 7 βίλες με ιδιωτική αυλή και πισίνα. Μπορούν να φιλοξενήσουν από 4 έως 6 άτομα εξασφαλίζοντας άνεση κινήσεων και ιδιωτικότητα, έχουν καλό εξοπλισμό, ποιοτική επίπλωση σε λευκούς τόνους, το συγκρότημα έχει δικό του περιβόλι με βιολογικά λαχανικά και φρούτα που χρησιμοποιούνται στο πρωινό, ενώ προσφέρονται και γεύματα-catering.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.