Bερολίνο - Εντός εκτός

Καλό το Κρόιτσμπεργκ, αλλά η άνοιξη είναι η εποχή για να συνδυάσετε το Βερολίνο με εκδρομές σε γραφικές πόλεις και υπέροχα πάρκα.

Bερολίνο - Εντός εκτός

Καλό το Κρόιτσμπεργκ, αλλά η άνοιξη είναι η εποχή για να συνδυάσετε το Βερολίνο με εκδρομές σε γραφικές πόλεις και υπέροχα πάρκα.

Bερολίνο - Εντός εκτός - εικόνα 1

Λιψία Οι τεράστιες και υπό ανακαίνιση εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου δηλώνουν την περιοχή των φοιτητών με τα ζωντανά και φτηνά μαγαζιά. Ατμόσφαιρα εποχής στην πλατεία Thomaskirche. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται και το κλασικό «Bachstub’l» με τα τέλεια γλυκά. Τον τελευταίο καφέ θα τον πιείτε στον εντυπωσιακό σιδηροδρομικό σταθμό των αρχών του 20ού αιώνα.

Bερολίνο - Εντός εκτός - εικόνα 2

Οι χίλιες λίμνες Εντάξει, υπερβάλλουν λιγάκι, είναι μόλις 100, σίγουρα όμως η περιοχή του εθνικού πάρκου Muritz (www.nationalpark-mueritz.com) είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των υδάτινων διαδρομών (με ό,τι μέσο θέλετε – από πιρόγα μέρι ταχύπλοο) και της ορνιθοπαρατήρησης. Το κοντινότερο χωριό στο Βερολίνο είναι το Φίρτσεμπεργκ και το πιο γραφικό το Νέουστρελιτζ.

Bερολίνο - Εντός εκτός - εικόνα 3

Πότσνταμ Η πιο κοντινή εκδρομή, αξίζει όμως και μια διανυκτέρευση στο ανάκτορο Cecilienhof, όπου υπογράφτηκε η συνθήκη του Πότσνταμ (+49033137050). Στα οπωσδήποτε, η βόλτα στους κήπους του Sans Souci με τα θερινά ανάκτορα και η περαντζάδα στην κουκλίστικη «γειτονιά των Ολλανδών» καθώς και στα ιστορικά στούντιο Babelsberg.

Bερολίνο - Εντός εκτός - εικόνα 4

Βαϊμάρη Αξίζει να της αφιερώσετε παραπάνω ημέρες, όχι μόνο για να απολαύσετε τη χαλαρή της ατμόσφαιρα στις μπαρόκ πλατείες και τα ιστορικά της μνημεία, αλλά και για να περιηγηθείτε τη «σκοτεινή» της πλευρά, το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ. Διαθέτει ωραία και οικονομικά youth hostels, όπως το Labyrinth (www.weimar-hostel.com). Με βάση το Βερολίνο

Και οι τέσσερις εκδρομές που σας προτείνουμε γίνονται εύκολα από το Βερολίνο με τρένο (άπαιχτα τα γερμανικά τρένα...). Περισσότερες πληροφορίες για δρομολόγια στο www.hbf-berlin.de/site/berlin__hauptbahnhof/en/start.html. Για το Πότσνταμ υπάρχει και η δυνατότητα οργανωμένης εκδρομής με ξεναγό από τους Insiders Tours (www.insidertour.com) > Για διαμονή στο Βερολίνο υπάρχουν δεκάδες επιλογές. Στο τελευταίο μας ταξίδι διαπιστώσαμε ότι και στις «κυριλέ» κεντρικές και δυτικές γειτονιές μπορείς να βρεις καινούργια αξιόλογα τετράστερα ξενοδοχεία με εξαιρετική τιμολογιακή πολιτική, όπως το καινούργιο «Motel One» (www.motel-one.com, € 74 το δίκλινο) στην Ku'damm.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.