Αργοσαρωνικός

Τέσσερις Αθηναίοι γνωστοί σεφ παίρνουν… το δελφίνι και ανανεώνουν το μενού τριών εστιατορίων σε Σπέτσες και Ύδρα, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τα γευστικά hits του Αργοσαρωνικού.

Αργοσαρωνικός

Τέσσερις Αθηναίοι γνωστοί σεφ παίρνουν… το δελφίνι και ανανεώνουν το μενού τριών εστιατορίων σε Σπέτσες και Ύδρα, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τα γευστικά hits του Αργοσαρωνικού.

Αργοσαρωνικός - εικόνα 1
  • «Aneton on the Verandah», Σπέτσες

    Το εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου «Ποσειδώνιον», το οποίο φέτος πέρασε στο management των Grace Hotels, αποτελεί προορισμό τη φετινή άνοιξη ακόμη κι αν δεν μείνεις εκεί. Στην ατμοσφαιρική σάλα και σε μία από τις πιο αρχοντικές βεράντες του Αργοσαρωνικού, απολαμβάνουμε ένα μενού που βλέπει την Ελλάδα υπό ένα σύγχρονο πρίσμα, με έμφαση στα ντόπια προϊόντα, σχεδιασμένο από τον γνωστό σεφ του «Άνετον» Βασίλη Καλλίδη. Μερικά πιάτα για να πάρετε μια γεύση: φρέσκα καλαμάρια τηγανητά με κρούστα από καλαμποκάλευρο και πέστο από σπετσιώτικα λεμόνια, καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας (από το καΐκι τους) με λαδολέμονο και καβουρδισμένο σουσάμι, πρόβειο χαλούμι ψητό με φρέσκο κόλιαντρο, ρόδι, πορτοκάλι και κρεμμυδάκι από το μποστάνι τους, παγωτό παρφέ με σπετσιώτικα αμυγδαλωτά και καραμελωμένα αμύγδαλα (2298074553).

    Αργοσαρωνικός - εικόνα 2
    Βασίλης Τσαγκάρης

  • «Ορλώφ», Σπέτσες

    Ανανεωμένο θα ανοίξει φέτος το γνωστό εστιατόριο «Ορλώφ» στο Παλιό Λιμάνι, αφού ο Βασίλης Τσαγκάρης (παλιότερα σεφ στο «Oil Resto») ανέλαβε την κουζίνα του. Στη βεράντα και στο ζεστό εσωτερικό του παραδοσιακού κτιρίου-σήμα κατατεθέν των Σπετσών, το οποίο στέγαζε άλλοτε το πρώτο Λιμεναρχείο του νησιού, θα δοκιμάσετε μεγάλη ποικιλία μεζέδων, πιάτα με θαλασσινά (π.χ. τηγανιά θαλασσινών και σφυρίδας με φρέσκια ντομάτα, λαχανικά και καυτερή πιπεριά) ή κρέας (φιλέτο κοτόπουλο ψημένο σε φύλλα λεμονιάς και ρύζι με κουκουνάρι, λουίζα και σταφίδες), ζυμαρικά και ριζότο (π.χ. με κολοκύθι, δυόσμο, lime και γραβιέρα). Γλυκό τελείωμα με μαλακή σοκολατόπιτα και παγωτό βανίλια, μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο κ.ά. Κι ένα νέο από το χώρο του clubbing: το «Guzel» ετοιμάζεται κι αυτό για Σπέτσες, καθώς ανοίγει στο χώρο του παλιού «Papagayo» την 1η Μαΐου (2298075255).

    Αργοσαρωνικός - εικόνα 3

  • «Castello», Ύδρα

    Το bar-restaurant στο Καμίνι της Ύδρας, με το εντυπωσιακό setting σε πολλαπλά επίπεδα στην παραλία, το οποίο αποτέλεσε το talk of the island το περσινό καλοκαίρι, ετοιμάζεται δυναμικά για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν κάνοντας opening στις 14/5 – τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 22/5 με guest DJ τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι γνωστοί DJs. Το φετινό μενού, πάντα υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη και του Νίκου Φωτιάδη, θα προτείνει πιο casual και value for money μεσημεριανές γεύσεις συνοδεία ούζου ή μπίρας, ενώ το βράδυ το σκηνικό θα γίνεται πιο γκουρμέ και πιο ατμοσφαιρικό με διάφορα θεματικά events (stand up comedy, body painting, boudouir nights κ.ά.) και signature cocktails από τον βραβευμένο μπάρμαν Κώστα Σκάρπο. Το «Castello» θα συμμετέχει με τον Μπαξεβάνη και στο νέο Φεστιβάλ Υδραίικης Κουζίνας που ετοιμάζεται στο νησί (2298054101, 2298052201).

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

    Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

    Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    21/11/2025

    Malathro - Olympus Guest Ηouse: Χειμερινές διακοπές στη σκιά του Ολύμπου

    Ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους, ξυπνώντας κάθε μέρα στη θέα του μαγευτικού βουνού των αρχαίων θεών, στο Δίον της Πιερίας, το "Malathro - Olympus Guest Ηouse" δεν είναι μια πρόταση σαν τις άλλες.

    To "Grand Hotel Kalamata" επαναπροσδιορίζει την αστική πολυτέλεια

    Έχοντας εξελιχθεί σε must προορισμό για όλο το χρόνο, και, γιατί όχι, και για τις γιορτές, η Καλαμάτα έχει το μοντέρνο city hotel που της αξίζει.

    Το "Santa Marina Arachova Resort & Spa" στον Παρνασό διδάσκει την τέχνη της ορεινής πολυτέλειας

    Στο εμβληματικό ορεινό resort της Αράχοβας η απόδραση στο βουνό γίνεται εμπειρία.

    Τέλος εποχής: Το εμβληματικό Caffe Greco της Ρώμης κλείνει μετά από 265 χρόνια

    Ιδρύθηκε το 1760 από τον Έλληνα Νικόλα ντέλλα Μανταλένα και έκλεισε τις πόρτες του την περασμένη εβδομάδα.

    Το Open House Thessaloniki 2025 είναι γεγονός

    Ένα διήμερο για την αρχιτεκτονική του σήμερα και την κληρονομιά του αύριο.

    "Helene Eco Luxury Villa": Η ιδιωτική σας απόδραση στην καρδιά της Τσαγκαράδας

    Στην καρδιά της καταπράσινης Τσαγκαράδας, ανάμεσα σε δάση καστανιάς και με απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο, η πολυτελής "Helene Eco Luxury Villa" απλώνεται μέσα σε ιδιωτικό οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων.