Καρπενήσι update

Ακολουθώντας τον Καρπενησιώτη ποταμό, η Ιωάννα Γκομούζα χαίρεται τη φύση και σας φέρνει νέα από την πράσινη Ευρυτανία, η οποία ζει την άνοιξη την καλύτερη εποχή της.

Καρπενήσι update

Ακολουθώντας τον Καρπενησιώτη ποταμό, η Ιωάννα Γκομούζα χαίρεται τη φύση και σας φέρνει νέα από την πράσινη Ευρυτανία, η οποία ζει την άνοιξη την καλύτερη εποχή της.

Καρπενήσι update - εικόνα 1
«Kastanea House & Bar»

Ζαρκάδι ήταν αυτό; Επιστρέφοντας νύχτα από τον Γαύρο προς το Καρπενήσι (έπειτα από ένα ωραιότατο γεύμα στο «Σπίτι του Ψαρά»), καταμεσής στο δρόμο ένα ζαρκάδι μάς έριξε μια φευγαλέα ματιά προτού χαθεί στο δάσος! «Ήσασταν πολύ τυχεροί», μας είπαν ντόπιοι φίλοι, αλλά μήπως δεν είναι ευτύχημα κάθε μας ταξίδι στην Ποταμιά, την κλασική διαδρομή από το Καρπενήσι προς τα χωριά της κοιλάδας δίπλα στον Καρπενησιώτη; Ιδιαίτερα φέτος που η Ευρυτανία μετράει ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις στο επίπεδο της διαμονής, προτείνοντας μάλιστα λύσεις για διαφορετικές ανάγκες. Σαφάρι ξενώνων!

Με πολλές καινούργιες αφίξεις, η περιοχή εξελίσσεται σε παιδική χαρά των roomies και το χωριό που εκπλήσσει με τις υποδομές του είναι σίγουρα ο Άγιος Νικόλαος. Σας είχα γράψει παλιότερα για το στιλάτο «Chalet Maritina» (2237022481, www.chaletmaritina.gr). Τώρα προσθέστε και το «Kastanea House» (2237021210, www.kastanea.gr), που μόλις έφερε μια νότα σικάτης μοντερνιτέ στις παρυφές του καστανοδάσους. Στην πάνω πλευρά του χωριού το «Πέτρινο Ρόδο» (2237023428) διαθέτει τρία ζεστά διαμερίσματα κι ένα πιο… ερωτικό δίκλινο. Στο 4ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Καρπενησίου-Λαμίας, το ξενοδοχείο «Μέλεγος» (2237025578, www.melegos.gr) διαθέτει μεγάλους κοινόχρηστους χώρους και 13 καλαίσθητα δωμάτια με σύγχρονες παροχές. Στη γειτονική ανερχόμενη Μυρίκη, σ’ ένα ξέφωτο μες στο ελατοδάσος, με αεροπλανική θέα προς το Καρπενήσι και τα βουνά, άνοιξε ο συμπαθητικός ξενώνας «Πάνδοκος Γη» (2237022000, www.pandokosgi.gr), ενώ παραδίπλα απλώνεται το συγκρότημα ξύλινων σαλέ «Κέδρος Village» (2237021221, www.kedrosvillage.gr) με το καινούργιο cafe «Τρυποκάρυδος». Ο «Παραδοσιακός Οικισμός Κορυσχάδων» (2237025102, www.koryschades.com.gr), στο ομώνυμο χωριό, απέκτησε εσχάτως ακόμα δύο συγκροτήματα άνετων διαμερισμάτων.

Family διαμονή στο ποτάμι

Όσοι έρθετε οικογενειακώς στις όχθες του Καρπενησιώτη θα βρείτε ξενώνες με σπιτάκια σε απλόχωρα κτήματα, όπου τα παιδιά θα παίξουν άφοβα. Μας αρέσει το «Ninemia» (2237024614, www.ninemia.gr) – η φάρμα, οι ποδηλατάδες (με δικό τους εξοπλισμό), τα γήπεδα, το flying fox... Λιμνούλα με ψάρια, ποδήλατα και γήπεδα θα βρείτε και στο «Αγρόκτημα Αρμονία» (2237022716, www.agroktima.com.gr), τσεκάρετε όμως και το «Μεσοστράτι» (2237041118, www.mesostrati.com), το οποίο διαθέτει στίβο περιπέτειας! Και κάτι ακόμα: το «Evilion Village» (2237025555, www.evilion-village.gr), πέρα από το μπαράκι-χιτ της φετινής σεζόν, διαθέτει επιπλέον 5 ανεξάρτητες κατοικίες και άνετους παιδότοπους (εσωτερικό και εξωτερικό) με φουσκωτές κατασκευές και τραμπολίνο!

Καρπενήσι update - εικόνα 2
Στο δρόμο για τη μονή Προυσού

Το καλύτερο πικνίκ

Μετά τον Προυσό μην αρνηθείτε μια χαλαρή πεζοπορία στο καταπράσινο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς. Οι καταρράκτες που «κρέμονται» σε διάφορα σημεία της διαδρομής θα κελαρύζουν χαλαρωτικά στο μυαλό σας όταν επιστρέψετε στα ζόρια του γραφείου. Σας προτείνουμε να σταματήσετε στο Αλλαντοποιείο του Στρεμμένου· προμηθευτείτε προσούτο και χοιρινό λουκάνικο με πράσο και ψήστε το στην ψησταριά τους δίπλα στο ποτάμι! Εναλλακτικά μπορείτε να παραγγείλετε μια ποικιλία αλλαντικών και τηγανόψωμα που ψήνουν επιτόπου. Όταν έρθει η ώρα της επιστροφής, εκτός από τα αλλαντικά του Στρεμμένου, πάντως, πάρτε μαζί σας τυριά του Κουτρουμάνου και μέλι από το Σπίτι του Μελιού στο Καρπενήσι, ενώ στο Κεφαλόβρυσο, θα βρείτε και πέστροφες στο εκτροφείο.

Μην ξεχάσετε ακόμα…

Να επισκεφθείτε στους πετρόχτιστους Κορυσχάδες, το σχολείο-μουσείο όπου έγινε η πρώτη εθνοσυνέλευση του Εθνικού Συμβουλίου της Ελεύθερης Ελλάδας το 1944.

Μια βόλτα στο Παλαιό Μικρό Χωριό και στο δασικό χωματόδρομο που οδηγεί στον Αϊ-Σώστη για τη θέα στην κοιλάδα.

Να καθίσετε για γαλακτομπούρεκο και εκμέκ καταΐφι στου Καρβέλη στο Μεγάλο Χωριό, στο παλιό μικρό καφενεδάκι, ή απέναντι στο cafe που βλέπει στη ρεματιά και άνοιξε πρόσφατα ο υιός Καρβέλης. Για φαγητό στο «Χωριάτικο» στο Μικρό Χωριό και στα ταβερνάκια σε Νόστιμο και Βουτύρο.

3 προτάσεις για action στη φύση

Καρπενήσι update - εικόνα 3

Τραβάμε κουπί

Η Mountain Action (6972706177) οργανώνει καγιάκ στην ειδυλλιακή λίμνη του Παλαιού Μικρού Χωριού και επίσης ράφτινγκ, όπως και η Trekking Hellas (2237025940) στον Τρικεριώτη και στον Ταυρωπό.

Καρπενήσι update - εικόνα 4

Σαλούν για όλους

Τοξοβολία, καταρρίχηση, ιππασία, ποδηλατάδες, εναέριο πέρασμα, για όλους έχει φάση στο πάρκο Saloon (στο 4ο χλμ. Καρπενησίου-Προυσού). Και παραμένει ένας από τους πιο ωραίους χώρους για να πιεις τον καφέ σου.

Καρπενήσι update - εικόνα 5

Paintball στο δάσος

Προέκυψαν… διαφωνίες στην παρέα; Ευκαιρία να τις λύσετε σ’ ένα εκτονωτικό κυνηγητό χρωματοσφαίρισης μες στο ελατοδάσος. Τα παιχνίδια οργανώνονται δίπλα από το ξενοδοχείο «Μέλεγος» (6948057064).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.