Καλντέρα νέας εσοδείας

Από το ανερχόμενο Ακρωτήρι μέχρι την ανανεωμένη φέτος Οία, η Ιωάννα Γκομούζα δεν πρόφταινε να σημειώνει ειδήσεις και αφίξεις στην ανοιξιάτικη Σαντορίνη. Πάσχα έρχεται, δεν θα κάνετε το πρώτο… προσκύνημα;

Καλντέρα νέας εσοδείας

Από το ανερχόμενο Ακρωτήρι μέχρι την ανανεωμένη φέτος Οία, η Ιωάννα Γκομούζα δεν πρόφταινε να σημειώνει ειδήσεις και αφίξεις στην ανοιξιάτικη Σαντορίνη. Πάσχα έρχεται, δεν θα κάνετε το πρώτο… προσκύνημα;

Καλντέρα νέας εσοδείας - εικόνα 1
Ο έναστρος βυθός της πισίνας του «Αbove Blue Suites»

Πρασίνισαν τα βράχια της Καλντέρας. Περπατώντας στο «φρύδι» της, οι μαργαρίτες μοσχοβολούν άνοιξη. Γι’ αυτό θέλω να γυρνάω τέτοια εποχή στη Σαντορίνη. Για να ανηφορίσω από τα Φηρά και τα γαλήνια στενάκια του γραφικού Φραγκομαχαλά προς το Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι. Στο τσακίρ κέφι, περπατώντας θα φτάσω μέχρι την Οία – έτσι κι αλλιώς τα δειλινά μας πάντα της ανήκουν. Το κεντρικό καλντερίμι φέτος ενισχύεται με καινούργιες γωνιές για αγορές κι ελπίζω να βρω ανοιχτό το αγαπημένο μου Atlantis για ενδιαφέρουσες ξενόγλωσσες βιβλιοπρομήθειες προτού κουρνιάσω στο κάστρο –ή μήπως στο ατμοσφαιρικό all day cafe-resto «218 μοίρες»;– με σούπερ θέα στον οικισμό και στην Καλντέρα. Σε επίπεδο νέων τουριστικών υποδομών, πάντως, οι κατασκευές μού έδειχναν το δρόμο για απέναντι, στον Πύργο. Πύργος εις ύψος

Αν κοιτάξεις από μακριά το μεσαιωνικό μπιζουδάκι της ενδοχώρας τη Μεγάλη Παρασκευή, νομίζεις ότι το βουνό τρέχει λάβα… Φταίνε, φυσικά, τα εκατοντάδες αναμμένα φαναράκια που φωτίζουν τα δαιδαλώδη στενά τη βραδιά που περνά ο Επιτάφιος και οι νοικοκυρές τον ραίνουν με κολόνιες. Ακόμα κι αν δεν ζήσεις την πασχαλινή μυσταγωγία, ο Πύργος φέτος θα διεκδικήσει περισσότερο το χρόνο σου. Την Πρωτομαγιά στο ψηλότερο σημείο του οικισμού ανοίγει για τους οινολάτρες το αδερφάκι του «Zannos Melathron», το «Oinotopos» (2286033960, www.oinotopos.com). Εδώ θα σε κοιμίσουν σε παραδοσιακές κάναβες που διατηρούν τους ληνούς και τα πατητήρια τους, θα σε κανακέψουν στο υπόσκαφο wine spa και θα σε ξεναγήσουν στο οινικό τοπίο της Σαντορίνης με γευσιγνωσίες στο ατμοσφαιρικό κελάρι τους αλλά και δραστηριότητες στο Κτήμα Σιγάλα. Από τα τέλη του Απρίλη, τις μέρες μας στον Πύργο θα νοστιμίζει και η βραβευμένη με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας «Σελήνη» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, η οποία εγκαθίσταται στο κυκλαδίτικο «χωριό» του Λαογραφικού Μουσείου Δρόσου Χρυσού. Μάλιστα, θα διαθέτει επιπλέον cafe και σαντορινιό delicatessen που θα λειτουργούν από το πρωί. Για την πρώτη απόβαση του Πάσχα, πάντως, θα χτύπαγα γαστρονομικά σουαρέ στην Αγία Παρασκευή της Έξω Γωνιάς στο «Περιβόλι» (2286034255). «Έγραψε» στον ουρανίσκο μας και με το νέο του στοίχημα ο σεφ Βασίλης Ζαχαράκης (από το «Νυχτέρι» στο Καμάρι) ξεδιπλώνοντας τα ευφάνταστα παιχνίδια του με τα τοπικά προϊόντα σε μια παραδοσιακή εξοχική αγροικία σε χωράφια με αμπέλια και φιστικιές. Στα οπωσδήποτε σημειώνω τη φάβα nigiri και το σουφλέ σοκολάτας με ροκφόρ!

Caldera hotel news

Απόλαυσα κάθε στιγμή στο υπέροχο «Above

Blue Suites» (2286024644, www.aboveblue

suites.com. € 200-400) στο Ημεροβίγλι: το γκουρμέ πρωινό με σαμπάνια, το ιδιωτικό μου υδρομασάζ, τις βραδιές δίπλα στον έναστρο… βυθό της πισίνας. Το συγκρότημα διαθέτει δέκα ατμοσφαιρικές απλόχωρες σουίτες και μία βίλα, όλες μοναδικής αισθητικής, με μπάνια-υπερπαραγωγή σε τεχνοτροπία stucco veneziano και κάθε σύγχρονη πολυτέλεια – μη φέρεις το laptop· εδώ έχεις «δικό» σου. Άνεση σε μίνιμαλ σικ σκηνικό προσφέρει το «White» (2286025257, www.whitesantorini.gr, € 180-500), με τις σήμα κατατεθέν φρου φρου λευκές ομπρέλες στην αυλή. Στο δρόμο από το Ημεροβίγλι προς την Οία, το «Csky» (2286021417, www.csky.gr, € 600-2.000) διαθέτει τις art deco βίλες και σουίτες του αποκλειστικά σε ενηλίκους. Η εξυπηρέτηση δωματίου είναι 24ωρη, ενώ μία από τις κοινόχρηστες πισίνες του προσφέρεται για βουτιές με… ελεύθερη περιβολή! Πρόσφατης εσοδείας και το spa hotel «San Antonio» (2286024388, www.sanantonio-santorini.com, € 350-900) με είκοσι έξι λευκές σουίτες που προσφέρουν την αίσθηση του χειροποίητου και του μοναδικού, εστιατόριο, μπαρ και μια πισίνα σύρριζα στον γκρεμό. Ανήκει στην οικογένεια των Luxury Hotel Partners Greece, η οποία μόλις ανακαίνισε κάποιες από τις ναυαρχίδες πολυτελούς διαμονής στο νησί: τα «Chromata» (2286024850, www.chromata-santorini.com, € 435-1.500) στο Ημεροβίγλι επιστρέφουν αγνώριστα την Πρωτομαγιά, με πιο ήρεμη χρωματική παλέτα, ενώ το «Katikies» (2286071401, www.katikies.com, € 360-1.500) στην Οία ανοίγει το Πάσχα φέροντας πάντα τη σφραγίδα ποιότητας της Leading Hotels και την εποπτεία του βραβευμένου σεφ Φρανσουά Ζιμπουά στα εστιατόριά του. Στο Φηροστεφάνι γοητεύουν οι εικαστικές λεπτομέρειες και οι καμπύλες φόρμες του «Ikastikies» (2286023881, www.ikastikies.gr, € 200-680), ενώ στα Φηρά οι «Adamant Suites» (2286023432, www.adamantsuites.com, € 180-500) «κατηφορίζουν» στο χείλος του γκρεμού σε διαφορετικά επίπεδα, εξασφαλίζοντας έτσι ιδιωτικότητα στους ενοίκους τους.

Αν παντρεύεσαι οι θολωτές «Παραδοσιακές Οικίες Άγιος Αρτέμιος» (2286025249, www.aghiosartemios.gr) στον Βούρβουλο και οι υπεράνετες «Thermes Luxury Villas» (www.thermesluxuryvillas.com, € 250-550) στο Μεγαλοχώρι έχουν κι εκκλησάκι για να κάνεις το γάμο σου με πελαγίσια προοπτική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.