The ski experts

Οι άνθρωποι πίσω από τα δύο top γραφεία για σκι αποκαλύπτουν στη Βούλα Ακριβάκη μυστικά των αλπικών resorts.

The ski experts

Οι άνθρωποι πίσω από τα δύο top γραφεία για σκι αποκαλύπτουν στη Βούλα Ακριβάκη μυστικά των αλπικών resorts.

Απόστολος Καραφίλης

The ski experts - εικόνα 1

Euroski-Skylines Τελευταία ανεβαίνουν πολύ η Crass Montana στην Ελβετία, το St. Anton στην Αυστρία, η περιοχή της Val Gardena στην Ιταλία, η Val d’Isere και η Meribel στη Γαλλία. Ιδιωτικό σαλέ μπορείς να νοικιάσεις κυρίως στα γαλλικά χιονοδρομικά κέντρα και λιγότερο στην Ελβετία, την Αυστρία και την Ιταλία. Τα σαλέ κανονικά παραδίδονται έτοιμα, πλήρως εξοπλισμένα, αλλά δεν έχουν υπηρεσίες καθαριότητας, πρωινού κ.λπ. Σε αρκετές περιπτώσεις παρέχονται κι αυτές έξτρα, αλλά ανεβάζουν αρκετά το κόστος. Για να κλείσεις ιδιωτικό σαλέ, απλώς κάλεσε το Euroskiclub (8015009999) ή μπες στο www.euroskiclub.com. Το lifestyle των Άλπεων. Την ημέρα φοράς την design στολή σου για να κατακτήσεις τις πίστες, με αρκετά διαλείμματα στα όμορφα εστιατόρια και μπαρ που βρίσκονται σε αυτές, όπου μπορείς να πετύχεις κάποια lives ή αυθόρμητα πάρτι που τελειώνουν αργά το απόγευμα. Το βράδυ βγαίνεις για φαγητό σε ρουστίκ ή γκουρμέ εστιατόρια κι έπειτα για ποτό, συζήτηση και παιχνίδια στο lounge του ξενοδοχείου, γύρω από το τζάκι ή σε καλαίσθητα μπαρ. Για όσους αντέχουν το ξενύχτι υπάρχουν clubs ανοιχτά μέχρι τις πρωινές ώρες. Δύσκολα μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο resort. Το Zermatt είναι ένα αυθεντικό ορεινό ελβετικό χωριό, με ποιότητα ζωής και καλές πίστες, αν κι έχει αρκετή ταλαιπωρία για να φτάσεις μέχρις εκεί. Το Kitzbuhel είναι παραμυθένιο χωριό, έχει καλές πίστες και καταπληκτική apres ski και νυχτερινή ζωή. Η Megeve είναι ένα πανέμορφο, κοσμοπολίτικο χωριό κι έχει καλές πίστες. Στην Courchevel θα βρεις τον καλύτερο συνδυασμό σκι και ποιοτικής apres ski ζωής.

Δημήτρης Γαλάνης

The ski experts - εικόνα 2

Ski Company Τα αγαπημένα μου στέκια είναι ένας φούρνος στο Zermatt, ο Fuchs, που πουλάει απίστευτα ψωμιά, κρουασάν και γλυκά και πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε. Στην Courchevel το restaurant «La Saulire», επειδή όλα τα πιάτα του είναι φανταστικά. Στο Val d’Isere το «Restaurant 1789» για τη γνήσια γαλλική κουζίνα του. Το κάθε resort έχει το δικό του χαρακτήρα, ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται. Το Chamonix δεν είναι glamorous, είναι όμως γνήσιο. Το St Moritz, η Courchevel και το Gstaad είναι πάρα πολύ glamorous. Το Avoriaz είναι πάρα πολύ νεανικό και το Zell am See οικογενειακό. Το Val d’Isere έχει το προφίλ τού «πάω για εξαιρετικό σκι» και το Zermatt για το «σκι για προχωρημένο επίπεδο». Για σκι και clubbing προσφέρονται το San Anton και το Verbier. Το Kitzbuhel στην Αυστρία το προτιμούν οι οικογένειες, ενώ η Megeve είναι μια περιοχή που έχει λίγο απ’ όλα. Το Bansko ανεβαίνει πολύ χρόνο με το χρόνο, καθώς συνεχώς ανοίγουν όμορφα ξενοδοχεία. Τελευταία ανεβαίνουν η Crans Montana και η Madonna di Campiglio με την άφιξη νέων ξενοδοχείων. Πριβέ σαλέ μπορεί να είναι ένα απλό στούντιο με λιγότερα από € 100 την εβδομάδα ή μια ξύλινη μονοκατοικία, με σάουνα και jacuzzi, όπου οι τιμές είναι περίπου ίδιες με εκείνες των 5άστερων ξενοδοχείων. Υπάρχει βέβαια και σαλέ που κοστίζει € 10.000 την ημέρα στην Courchevel. Περισσότερα: www.skico.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.