Santa Marina Arachova Resort & Spa

Το καινούργιο ξενοδοχείο του ομίλου Santa Marina είναι ό,τι πιο κοντινό έχει να επιδείξει η ορεινή Ελλάδα στο luxury lifestyle των Άλπεων.

Santa Marina Arachova Resort & Spa

Το καινούργιο ξενοδοχείο του ομίλου Santa Marina είναι ό,τι πιο κοντινό έχει να επιδείξει η ορεινή Ελλάδα στο luxury lifestyle των Άλπεων.

Santa Marina Arachova Resort & Spa - εικόνα 1

Ξεφυλλίζοντας τις κυριακάτικες εφημερίδες, που με... περίμεναν να τελειώσω το πρωινό μου στο πλημμυρισμένο στο φως, ανάλαφρα πολυτελές σαλόνι του «Santa Marina Arachova Resort & Spa», η σκέψη μου ταξιδεύει στην Courchevel. Δεν είναι που δεν έχει χιονίσει ακόμη στον Παρνασσό, αλλά η εμπειρία ενός weekend εδώ είναι ό,τι πιο κοντινό στο αγαπημένο resort των γαλλικών Άλπεων έχω ζήσει στα ορεινά της Ελλάδας. Εδώ θα βρεις όλα όσα συνθέτουν τον (πολύπαθο στην Ελλάδα) πραγματικό ορισμό

του winter resort: ατμοσφαιρικές σουίτες που σε προδιαθέτουν να χαλαρώσεις, καλό φαγητό, παροχές που απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά, περιποιήσεις spa και χώροι χαλάρωσης και activities, προσεκτικό σέρβις που σε προκαλεί να περάσεις όσο περισσότερο χρόνο γίνεται μέσα στο ξενοδοχείο. Ιδιαίτερα αν επιλέξεις δωμάτιο που να έχει θέα στην μπροστινή πλευρά – τα πίσω δωμάτια είναι σχετικά «εσωστρεφή», παρά τα τετραγωνικά τους, ιδιαίτερα μάλιστα για ένα ξενοδοχείο χτισμένο σε τόσο προνομιακό σημείο. Η εντυπωσιακή ρεσεψιόν, με τον πολυέλαιο που θυμίζει κέρατα ελαφιού, τις περίτεχνες ξύλινες λεπτομέρειες στους τοίχους και στις οροφές και τη θέα στα βουνά στο βάθος, σου δημιουργεί την αίσθηση της άπλας, της πολυτέλειας και της ζεστασιάς που τόσο έχεις ανάγκη σε ένα ξενοδοχείο χαλάρωσης.

Santa Marina Arachova Resort & Spa - εικόνα 2

Η διακοσμήτρια Βέτα Τσουκαλά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά συνδυάζοντας, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα δωμάτια, το country style με ένα ανάλαφρο ευρωπαϊκό - «αστικό» στιλ. Οι ανοιχτόχρωμες πατίνες στα ξύλα, τα ζωγραφισμένα έπιπλα, οι αναφορές στην παράδοση χωρίς ίχνος φολκλόρ και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός σού φτιάχνουν τη διάθεση. Οι σουίτες διαφορετικών τύπων είναι άνετες, με καλό εξοπλισμό και ωραία μπάνια με αναλώσιμα Pascal Morabito – ιδιαίτερα τα άλατα σε βάζουν στον πειρασμό για ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Οι μεζονέτες προσφέρονται για οικογένειες, αφού το επάνω πάτωμα δεν έχει αυτόνομη είσοδο – μοναδικό μείον ότι το μπάνιο στο κυρίως υπνοδωμάτιο είναι κάποιες φορές λίγο στριμωγμένο σε σχέση με αυτό του δευτέρου ορόφου. Highlight του spa η κλειστή πισίνα με την ξύλινη οροφή, η οποία σου δίνει την αίσθηση σοφίτας με υπέροχη θέα. Το (όνομα και πράγμα) relaxing tip to toe massage, με επιλογή αρωμάτων στα λάδια (λουκούμι, λοτός και γιασεμί, βανίλια κ.λπ.), είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες θεραπείες. Το γυμναστήριο διαθέτει, μεταξύ άλλων, power plate και γυμναστή. Το εστιατόριο «The Lounge Restaurant», όπου σερβίρεται και το πρωινό, είναι πολύ όμορφο και άνετο και αποτελεί μια καλή πρόταση για ένα ήσυχο και προσεγμένο δείπνο μακριά από τη φασαρία του οικισμού. Διαθέτει ωραία art de la table και προσφέρει ενδιαφέρουσες επιλογές πιάτων με ιταλική και γαλλική βάση που συνάδουν με το πνεύμα ενός resort αλπικού στιλ, ενώ ενσωματώνουν και παραδοσιακές και τοπικές επιρροές, ιδιαίτερα στο επίπεδο των υλικών (π.χ., αρνάκι γάλακτος μπρεζέ με κύμινο και σαλάτα από αγκινάρες ή φρικασέ με μοσχαρίσιο φιλέτο και σελινόριζα με κόκκους μουστάρδας και σάλτσα από κόκκινο κρασί). Το πρωινό, continental ενισχυμένο, σερβίρεται σε μπουφέ, με καλά υλικά και δυνατότητα παραγγελίας έξτρα ζεστών πιάτων από το μενού.

(22670/31954, www.santa-marina.gr, από € 200).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.