Αμφίκλεια Παρνασσού

Πόσο διαφορετικοί μπορεί να είναι δύο ξενώνες ισάριθμων δωματίων στην Αμφίκλεια, ένα χωριό-off-mainstream ορμητήριο για εκδρομές στον Παρνασσό; Χωρίς να διαφέρουν σε τυπικά χαρακτηριστικά, οι μικρές λεπτομέρειές τους είναι πολύ σημαντικές τον υποψιασμένο επισκέπτη ώστε να επιλέξει ποιος του ταιριάζει καλύτερα.

Αμφίκλεια Παρνασσού

Πόσο διαφορετικοί μπορεί να είναι δύο ξενώνες ισάριθμων δωματίων στην Αμφίκλεια, ένα χωριό-off-mainstream ορμητήριο για εκδρομές στον Παρνασσό; Χωρίς να διαφέρουν σε τυπικά χαρακτηριστικά, οι μικρές λεπτομέρειές τους είναι πολύ σημαντικές τον υποψιασμένο επισκέπτη ώστε να επιλέξει ποιος του ταιριάζει καλύτερα. Τα κουκλίστικα δωμάτια και η ρομαντική ατμόσφαιρα στο "Αρχοντικό Δαδί" κερδίζει πόντους στις αποδράσεις για δύο, ενώ τα μεγάλα σαλόνια και η άνεση των χώρων στον "Ξενώνα Κυριακή" φιλοξενεί ιδανικά τις ανάγκες των οικογενειών με μικρά παιδιά που δεν θέλουν να ενοχλούν τους υπόλοιπους ή τις φασαριόζικες παρέες. Ωστόσο, εκεί που δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους δύο ξενώνες είναι στο μεράκι, τη σπιτική φιλοξενία και τη γνώση της περιοχής - από το όντως παραδοσιακό πρωινό ως τις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορούν να σας οργανώσουν.

Ξενώνας Κυριακή, 22340/29011, www.xenonaskiriaki.gr Αρχοντικό Δαδί, 22340/29040-41, 6974458581, www.xenonasdadi.gr

ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΑΡΕΪΣΤΙΚΟ Η ΘΕΣΗ: Πανέμορφο πέτρινο σπίτι του 19ου αιώνα στην παλιά συνοικία του χωριού. Η ΥΠΟΔΟΧΗ: Φιλικό, ευγενικό καλωσόρισμα στο ζεστό καθιστικό, απ' όπου δύσκολα σηκώνεσαι. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ: Παρέες και οικογένειες που αναζητούν άνεση, ζεστή φιλοξενία και ατμόσφαιρα. ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Οκτώ συνολικά, διαφέρουν διακοσμητικά, είναι άνετα, με μίνιμαλ country ύφος και ρομαντικές πινελιές. ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ: Ντόπιες λιχουδιές (π.χ., τυρόπιτα με τραχανά) σε όμορφη σάλα. HIGHLIGHTS: Η θέα, η άνεση και η λειτουργικότητα, με σαλόνια σε κάθε όροφο, που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν στο εξοχικό σου. ΤΙΜΕΣ: από € 85

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΔΑΔΙ

Αμφίκλεια Παρνασσού - εικόνα 1

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ Η ΘΕΣΗ: Προνομιακή, στην κορυφή του χωριού με υπέροχη θέα σε όλο τον κάμπο. Η ΥΠΟΔΟΧΗ: Να κεράσουμε τοπικό λικέρ ή γλυκό του κουταλιού; ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ: Ζευγάρια που λατρεύουν το ρομαντικό ύφος των δωματίων. ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Κουκλίστικα, με jacuzzi στη σοφίτα, αλλά και δίχωρα διαμερίσματα με τζάκι για περισσότερα από δύο άτομα. ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ: Ιδιαίτερα προσεγμένο, με σπιτικές πινελιές. HIGHLIGHTS: Η ατμόσφαιρα του ίδιου του κτιρίου, το μεράκι, η σπιτική φιλοξενία από νέους ανθρώπους. ΤΙΜΕΣ: από € 80

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.