Amirandes

Η Ελένη Κούκη εξερευνά το ολοκαίνουργιο extra zen resort της Grecotel στην Κρήτη.

Amirandes

Η Ελένη Κούκη εξερευνά το ολοκαίνουργιο extra zen resort της Grecotel στην Κρήτη.

Amirandes - εικόνα 1

Ένα δώρο που οφείλουμε στον εαυτό μας κάθε καλοκαίρι είναι ένα «ξενοδοχειακό ταξίδι». Μια εβδομάδα απόλυτης χαλάρωσης, όπου η μακρινότερη διαδρομή θα είναι από το spa ως την παραλία. Το «Amirandes» της Grecotel, λίγο έξω από το Ηράκλειο, από τα πιο εντυπωσιακά resorts της Ελλάδας, είναι ό,τι πιο ιδανικό για ένα τέτοιο long weekend.

Το «Amirandes» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του πέρυσι, στα μέσα του καλοκαιριού, σε μια τοποθεσία προνομιακή, κατά μήκος μιας τεράστιας αμμουδερής παραλίας. Κτιριακά, ακολουθεί τις επιταγές της minimal σύγχρονης αρχιτεκτονικής με αναφορές στη Μεσόγειο, αντλώντας έμπνευση από τα μινωικά παλάτια του νησιού. Σωστά, αλλά το αρχικό concept έχει «βελτιωθεί» κάπως, διότι απ’ όσο θυμάμαι η Κνωσός δεν διαθέτει στην κεντρική της πλατεία ένα τόσο εντυπωσιακό lagoon. Πρόκειται για μια μεγάλη υδάτινη έκταση με ιδιαίτερο φωτισμό, σαν να ξεπροβάλλουν αστέρια μέσα από το νερό, που περιβάλλεται από τα πέντε εστιατόρια της μονάδας. Εδώ βρίσκεται και το ασιατικό εστιατόριο «Blue Μonkey» με τα κόκκινα design έπιπλα και τα μεγάλα παράθυρα που αγναντεύουν τη θάλασσα. Η γαστρονομική γειτονιά συμπληρώνεται από το «Lago di Candia» (μεσογειακή κουζίνα), την «Ξαστεριά» (κρητική κουζίνα), το «Πέτρινο» (ελληνική κουζίνα) και την μπρασερί «By the Pool».

Amirandes - εικόνα 2
Minimal αρχιτεκτονικές γραμμές εμπνευσμένες από τον μινωικό πολιτισμό πλαισιώνουν τον υδάτινο κόσμο του «Amirandes»

Tο ξενοδοχείο διαθέτει 212 δωμάτια μοιρασμένα στο κεντρικό κτίριο και σε μπανγκαλόους. Κορυφαία επιλογή οι beach villas, ένας «οικισμός» υψηλής πολυτέλειας στη μία πλευρά της παραλίας. Η πιο απλή κατηγορία δωματίων είναι τα superior guestrooms, με θέα στη θάλασσα ή στους κήπους. Είναι 31 τ.μ., έχουν μεγάλη βεράντα και διαθέτουν μπάνιο με ξεχωριστό ντους, μπανιέρα και ιδιαίτερο WC, τηλεόραση LCD και DVD/CD. Η διακόσμηση ισορροπεί ανάμεσα στην ατμόσφαιρα των διακοπών και την κομψότητα. Ανοιχτά χρώματα συνδυάζονται με γήινες αποχρώσεις. Τα κρεβάτια με τα ψηλά κεφαλάρια και επένδυση δέρματος και οι ντυμένοι με σουέτ τοίχοι βάζουν μια πινελιά «αστικού πνεύματος», που απογειώνει το σύνολο. Η αμέσως επόμενη κατηγορία είναι τα luxury guestrooms, όπου οι προδιαγραφές είναι περίπου οι ίδιες, και τα deluxe garden view δωμάτια με δική τους πισίνα.

Amirandes - εικόνα 3
Το κατακόκκινο ασιατικό εστιατόριο «Blue Μonkey».

Ας ανοίξουμε όμως μια μεγάλη παρένθεση για ν’ αναφερθούμε στο ζήτημα πισίνα, που για το «Amirandes» αποτελεί βασικό στοιχείο της φυσιογνωμίας του. Τουλάχιστον 60 δωμάτια στη μονάδα έχουν Ι.Χ. πισίνα! Η θερμοκρασία του νερού είναι ρυθμιζόμενη, το ίδιο και ο φωτισμός (!) ώστε το χρώμα της πισίνας να ταιριάζει με τη διάθεσή σας. Κάποιες εξάλλου διαθέτουν και βυθισμένο «pool bed», ώστε να κάνετε ηλιοθεραπεία μέσα στο νερό κυριολεκτικά. Ακόμα κι αν δεν είσαι φαν της πισίνας, σίγουρα εντυπωσιάζεσαι από εκείνες στην πτέρυγα των μπανγκαλόους, όπου η μία διαδέχεται την άλλη σχηματίζοντας μια μακριά υδάτινη λωρίδα. Η κεντρική πισίνα, τέλος, βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα και είναι ολυμπιακών διαστάσεων – μια καλή λύση σε περίπτωση που τα μποφόρ αναγγείλουν «απαγορευτικό» για κολύμπι στη θάλασσα.

Amirandes - εικόνα 4
Luxury κομψότητα στα superior guestrooms.

Ο υδάτινος παράδεισος, όμως, συνεχίζεται και στο spa.

Ο χαρακτηρισμός δικαιώνεται απόλυτα όταν οι εξειδικευμένοι θεραπευτές της ινδικής Ayurveda μου κάνουν μια θεραπεία με αρωματικό λάδι να κυλάει στο «τρίτο μάτι» μου, παράλληλα με μασάζ στις «κρανιακές ραφές».

Τέλος, μπορεί όντως το «Amirandes» να είναι ένα ξενοδοχείο για να μείνεις μέσα, αλλά με το Cretaquarium να βρίσκεται τόσο κοντά, βρίσκεις αφορμή για ν’ αποδράσεις. Στις 32 δεξαμενές του ενυδρείου ξεδιπλώνεται ο θαλάσσιος κόσμος της Μεσογείου, ενώ σε μερικές περιπτώσεις υπάρχουν και ακριβείς αναπαραστάσεις από υπαρκτές περιοχές (π.χ., κόλπος στο Βάι). Πάντως, αν αποφασίσετε να διασχίσετε τις πύλες του ξενοδοχείου και να βγείτε «έξω», μην ξεχάσετε να παραγγείλετε το ειδικό πακέτο πικνίκ – όπως βλέπετε, το ξενοδοχείο μπορεί να βρίσκεται πάντα κοντά σας με διαφορετικούς τρόπους (www.amirandes.com, 2897041103).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.