Πάφος

Ο Γιάννης-Αλέξανδρος Ιωαννίδης απολαμβάνει high quality υπηρεσίες σε spa & resort hotels και μυθική αύρα στην πατρίδα της Αφροδίτης.

Πάφος

Ο Γιάννης-Αλέξανδρος Ιωαννίδης απολαμβάνει high quality υπηρεσίες σε spa & resort hotels και μυθική αύρα στην πατρίδα της Αφροδίτης.

Πάφος - εικόνα 1
«Anassa»

Καταγάλανα νερά, κατάξανθες παραλίες (επιτρέψτε μου τον ενθουσιασμό, είναι αλήθεια!), ήλιος και τοπίο απόλυτα μεσογειακό. Με background βγαλμένο μέσα από το μύθο, η σύγχρονη Πάφος εξελίσσεται κι ομορφαίνει μέρα με τη μέρα. Από την Πέτρα του Ρωμιού, όπου ο θρύλος του Διγενή Ακρίτα ζει ακόμη, στη χερσόνησο του Ακάμα, ένα από τα τελευταία φυσικά καταφύγια για τις χελώνες Caretta-Caretta και τις φώκιες Monachus-Monachus. Από τη μαγευτική παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων στους σκαλισμένους πάνω στο βράχο Τάφους των Βασιλέων με τους δωρικούς κίονες. Κι από κει στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου, με το μεσαιωνικό κάστρο και τις καλές ψαροταβέρνες. Η Πάφος του χτες, μια από τις ισχυρότερες πόλεις-βασίλεια στη Μεσόγειο, συναντά το πολυτελές θέρετρο του σήμερα, με τα top spa & resort hotels και τις άρτιες υποδομές –όπως το νέο αεροδρόμιο. Αν προσθέσετε και τις όλο και πιο συχνές πτήσεις από Αθήνα, έχετε το ιδανικό πακέτο για ένα long weekend που συνδυάζει ατμοσφαιρικές βόλτες στην πόλη και luxury ή φυσιολατρικές διακοπές.

Πάφος - εικόνα 2
«Almyra»

01 Σε όσες καρτποστάλ κι αν έχει μπει, η Πέτρα του Ρωμιού, στο άκρο της επαρχίας Πάφου, εξακολουθεί να γοητεύει τον επισκέπτη. Δύσκολα θα της αντισταθείτε. Οι μύθοι που «κουβαλάει» το μαγικό αυτό τοπίο δεν είναι και λίγοι άλλωστε. Από τη μία λέγεται ότι στο σημείο αυτό αναδύθηκε από τα νερά της θάλασσας η θεά Αφροδίτη κι από την άλλη ότι ο Διγενής Ακρίτας σήκωσε το βράχο και τον πέταξε στη θάλασσα καταστρέφοντας τα καράβια των Σαρακηνών πειρατών που ήθελαν ν’ αποβιβαστούν στο νησί. 02 Μνημείο παγκόσμιας κληρνομιάς της UNESCO, το μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου είναι το Νο 1 must του sightseeing. Στο δυτικό άκρο του λιμανιού, χτισμένο το 13ο αιώνα από τους Φράγκους, δεσπόζει με το γιγάντιο τετράγωνο πύργο του. Ανοιχτό από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, είναι ιδανικό για βόλτα – από την κρυμμένη αυλή ως το κλειστοφοβικό εσωτερικό. 03Τα απόλυτα ξενοδοχεία για relax & spa είναι τα «Anassa» (www.anassa.com.cy), και «Almyra» (www.almyra.com) της Thanos Hotels, από τα καλύτερα resorts της Μεσογείου. Και τα δύο διαθέτουν υπερπολυτελή μίνιμαλ σικ δωμάτια σε προνομιακά locations οn the beach αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

04 Η χερσόνησος του Ακάμα αποτελεί μία από τις τελευταίες «ανέγγιχτες» περιοχές της Μεσογείου. Παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης, σε κερδίζει με τη μοναδική γεωλογία της. Σπηλιές, μικρά νησάκια, κοιλάδες αλλά και το περίφημο φαράγγι του Άβακα, ένα οικοσύστημα με εκπληκτική ποικιλία ειδών, αποτελούν τον απόλυτο προορισμό για eco αποδράσεις.

Πάφος - εικόνα 3
Κάτω Πάφος

05 Η βόλτα στην Κάτω Πάφο θυμίζει βόλτα σε μουσείο, με διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς να συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό κολάζ. Δεν χορταίνουμε τις βόλτες κατά μήκος της παραλίας που οδηγούν στο μεσαιωνικό κάστρο κι από κει στο αρχαιολογικό πάρκο με τις ρωμαϊκές επαύλεις και τα μοναδικά ψηφιδωτά. Περνώντας από τη Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου, σταματάμε μπροστά στην ομώνυμη Στήλη, όπου λέγεται ότι βασανίστηκε ο Απόστολος Παύλος προτού προσηλυτίσει τον Ρωμαίο κυβερνήτη στο χριστιανισμό, και δεν παραλείπουμε μια επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Σολομωνής, που είναι διάσημη για τις κατακόμβες της της ελληνιστικής περιόδου που αποτελούνται από πέντε ξεχωριστά δωμάτια.

06 Για να απολαύσεις την ξεχωριστή ατμόσφαιρα της πόλης η καλύτερη επιλογή είναι το «Elysium» (+35726844444, www.elysium-hotel.com). Πλήρως εναρμονισμένο με τις υψηλές προδιαγραφές των beach resort hotels, διαθέτει εξαιρετική θέα στη θάλασσα, δωμάτια και σουίτες για όλα τα γούστα και πολλές γαστρονομικές επιλογές. Επίσης, το ανακαινισμένο «Alexander the Great» (+35726965000, www.kanikahotels.com), χτισμένο σε κομβικό σημείο, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια σε προσιτές τιμές.

Πάφος - εικόνα 4
Coral Bay

07 Για παραδοσιακές κυπριακές γεύσεις κλείστε τραπέζι στον «Φεττά» (Ιωάννη Αγρότη 33, +35726937822) στην Πάνω Πάφο. Τεράστια ποικιλία μεζέδων, όπως χαλούμια, σεφταλιές, λουκάνικα αλλά και αγρέλια, παϊδάκια και συκωτάκι. Διαθέτει πλούσια wine list και πολύ λογικές τιμές. 08 Για φρέσκα καλαμαράκια και ψαράκι σας προτείνουμε τον «Γλάρο» (Λεωφ. Ποσειδώνος 7, Κάτω Πάφος, +35726950489). Δοκιμάστε χταποδάκι, σαρδέλες, γαρίδες και ξιφία. Καλές τιμές, ήσυχη ατμόσφαιρα και ωραία θέα. 09 Χαλαρό ποτό θα πιούμε στο «Loft» στην Αρχιμήδους στην Κάτω Πάφο. Ατμόσφαιρα, φωτισμός και διακόσμηση επιπέδου, καλοί ελληνικοί ήχοι αλλά και διεθνή hits. 10 Το πιο hip nightlife στέκι της πόλης είναι ο «Νότος». Jazz, rock, latin, salsa αλλά και διαχρονικά ελληνικά και ξένα ακούσματα, με θέα το απέραντο γαλάζιο στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Φιλοξενεί συχνά Έλληνες καλλιτέχνες και νεανικά συγκροτήματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.