Άσπεν

Κοσμοπολίτικο όσο ελάχιστα μέρη στον κόσμο, γραφικό σαν παραμύθι άλλης εποχής, το Άσπεν είναι το χιονοδρομικό-απόλυτος προορισμός της Αμερικής. Η Κατερίνα Κατώπη έκανε σκι με την Κέιτ Μος και τον Τζακ Νίκολσον και απόλαυσε τη μοναδική apres ski lifestyle ατμόσφαιρα της πόλης.

Άσπεν

Κοσμοπολίτικο όσο ελάχιστα μέρη στον κόσμο, γραφικό σαν παραμύθι άλλης εποχής, το Άσπεν είναι το χιονοδρομικό-απόλυτος προορισμός της Αμερικής. Η Κατερίνα Κατώπη έκανε σκι με την Κέιτ Μος και τον Τζακ Νίκολσον και απόλαυσε τη μοναδική apres ski lifestyle ατμόσφαιρα της πόλης.

Άσπεν - εικόνα 1

Tο χιονοδρομικό απλώνεται σε τέσσερα βουνά, τόσο μοναδικά και ιδιαίτερα που πραγματικά δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Οι επισκέπτες καταφτάνουν από όλα τα μέρη της υφηλίου για το χιόνι, τις ατελείωτες πίστες, τις φυσικές ομορφιές αλλά και το γκλάμουρ – το Άσπεν είναι σίγουρα το αντίστοιχο Gstaad ή St Moritz της Αμερικής, αν όχι κάτι παραπάνω. Εξάλλου, μάλλον δεν υπάρχουν και πολλά μέρη στον κόσμο όπου ανεβαίνοντας στην πίστα μπορεί να κάθεσαι χαλαρά δίπλα στον Κερτ Ράσελ και την Κέιτ Χάντσον ή να πίνεις το ποτό σου δίπλα στην Ιβάνα Τραμπ και τον Τζακ Νίκολσον.

Ο δρόμος για το Άσπεν περνά από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντένβερ, της πρωτεύουσας του Κολοράντο. Την ώρα του check in, όμως, μας ενημέρωσαν ότι μόνο με δική μας ευθύνη θα επιβιβαζόμασταν στο αεροπλάνο της American Eagle για το 40λεπτο ταξίδι μέχρι το διάσημο χιονοδρομικό, γιατί ο καιρός έκλεινε και οι πιλότοι δεν ήταν σίγουροι αν θα κατάφερναν να προσγειωθούν. Όπως μάθαμε αργότερα, αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή και οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι. Πήραμε το ρίσκο – ήμασταν πάρα πολύ κουρασμένοι εξάλλου για να τολμήσουμε το τετράωρο οδικό ταξίδι μέσα απ’ τα βουνά. Ύστερα από μια πτήση γεμάτη κλυδωνισμούς και αρκετά κενά αέρος, προσγειωθήκαμε στην κυριολεξία ανάμεσα στις βουνοκορφές στο μικρό επαρχιακό αεροδρόμιο του Άσπεν. Κατεβαίνοντας, το αεροπλάνο έκανε μια βουτιά στη μικρή πεδιάδα αποκαλύπτοντάς μας δεξιά κι αριστερά εντυπωσιακά βουνά αλλά και απίστευτα ξύλινα σπίτια κρεμασμένα πάνω στους βράχους, στολισμένα με εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια! Όσο για το αεροδρόμιο, είχε σχεδόν χαθεί κάτω από τα ιδιωτικά αεροσκάφη και τα Gulftstream V που άγγιζαν τα πενήντα! Το χιόνι που σκέπαζε τα πάντα δημιουργούσε μια πρωτόγνωρη, εκκωφαντική ησυχία.

Οδεύοντας προς την πόλη, ένιωθα σαν μικρό παιδί που έβλεπε για πρώτη φορά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ο ήλιος είχε πέσει και χιλιάδες πολύχρωμα φωτάκια λαμπίριζαν υπνωτικά πάνω στο κατάλευκο τοπίο. Χαμηλά σπίτια, φτιαγμένα με τούβλα, κεραμίδια και ξύλο, καλωσόριζαν τους ιδιοκτήτες τους και πίσω από τα μεγάλα παράθυρα με τις καρό κουρτίνες φανταζόσουν να εκτυλίσσονται χαρούμενες οικογενειακές σκηνές και φιλικές συναθροίσεις.

Αισθάνθηκα σαν ήρωας σε κάποιο παιδικό παραμύθι και η βραδινή βόλτα και το πρώτο δείπνο στην πόλη, απλά το επιβεβαίωσαν! Δεν θα ξεχάσω τους -20°C την πρώτη εκείνη βραδιά, τις μύτες μας να παγώνουν, τα γάντια να αδυνατούν να κρατήσουν το κρύο μακριά, τα χνώτα μας να σχηματίζουν μικρά συννεφάκια στην παγωμένη ατμόσφαιρα. – κι όμως δεν χορταίναμε το περπάτημα!

Τα κατάλευκα βουνά έλαμπαν στο φως του φεγγαριού και περιέβαλλαν την πόλη σαν ένα όμορφο λευκό πέπλο. Ο ουρανός ήταν καθάριος, γεμάτος αστέρια που θαρρείς μπορούσες ν’ απλώσεις το χέρι σου να τα πιάσεις. Φωτάκια αναβόσβηναν παντού, το καμένο ξύλο και τα τζάκια μοσχοβολούσαν στον κρύο αέρα και όλοι ήταν χαρούμενοι, χαμογελαστοί και ευγενέστατοι. Αυτό είναι που λατρεύω στην Αμερική: όποιος και να ’σαι, όπου και να ’σαι (ΟΚ, ίσως βοηθούσε το ότι ήμασταν στο Άσπεν) θα σε χαιρετίσουν, θα σου μιλήσουν, θα σου δώσουν όποια πληροφορία ζητήσεις...

H ασημένια πόλη

Άσπεν - εικόνα 2
Η φωτισμένη, παραμυθένια είσοδος του St. Regis Hotel.

Η εικόνα του σήμερα είναι βέβαια λιγάκι απίστευτη, αν αναλογιστείς ότι η πόλη αυτή ιδρύθηκε το 1879 από μία χούφτα ανθρακωρύχους, που διψούσαν ν’ ανακαλύψουν τα μυστικά των –κατά τους Ινδιάνους– «Απαστραπτόντων βουνών».

Ακολούθησαν τοπικές αναταραχές και εξεγέρσεις, τελικά όμως όσοι παρέμειναν στην πεδιάδα του Roaring Fork χτύπησαν φλέβα χρυσού – ή ακόμη καλύτερα ασημιού. Σε έντεκα μόλις χρόνια, όχι μόνο έγινς η Νο1 ένα πόλη στην Αμερική σε παραγωγή ασημιού, αλλά είχε 12.000 πληθυσμό, 6 εφημερίδες, 2 σιδηροδρόμους, 2 θέατρα, όπερα, ηλεκτρικό, 3 τράπεζες, 4 σχολεία και... μια μικρή, αλλά αξιοσέβαστη περιοχή με κόκκινα φωτάκια. Όπως ήταν αναμενόμενο όμως, τα αποθέματα κάποια στιγμή τελείωσαν και σιγά σιγά ήρθε η παρακμή: το ασήμι περιορίστηκε, οι άρχοντες άρχισαν να χρεοκοπούν, τα μεταλλεία έκλεισαν και τελικά όλοι στράφηκαν στην παραγωγή πατάτας. Ξαφνικά, το 1936, ανακαλύπτουν το νέο ασήμι: το χιόνι! Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ανέστειλε προσωρινά τα σχέδια για ένα ολοκληρωμένο χειμερινό θέρετρο, το 1946, όμως, ιδρύεται η Aspen Skiing Corporation και το 1950 φιλοξενείται εδώ το FIS World Championship! Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, το Άσπεν γίνεται διεθνής προορισμός για σκι, μια θέση που έμελλε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να βελτιώσει.

Μόνοι στο βουνό

Άσπεν - εικόνα 3
Πόλο στο χιόνι, το Άσπεν κατέχει το know-how της χειμερινής καλοπέρασης.

Η πρώτη βραδινή εικόνα ήταν σίγουρα σαγηνευτική, όμως ο πραγματικός έρωτας ήρθε μόλις σκαρφαλώσαμε στις πίστες. Η πούδρα ήταν απίστευτη, την έσκιζες με τα σκι και άκουγες αυτόν τον απαλό ήχο σαν σιγανό μουρμούρισμα. Ήταν Πρωτοχρονιά κι όμως ήμασταν μόνοι πάνω στο βουνό – ήταν τόσο πολλές οι πίστες και οι διαδρομές που δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά να περιμένουμε για ν’ ανέβουμε στο λιφτ ή να κοιτάμε δεξιά κι αριστερά μήπως συγκρουστούμε με κανέναν. Aκόμη και στην περίπτωση που κάποιος ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος μας, φώναζε «to your right» ή «to your left» για να μας προειδοποιήσει. Ομολογουμένως τέτοια ευγένεια και αθλητική... συναδελφοσύνη στην Ευρώπη δύσκολα συναντάς. Τίποτα όμως, μα τίποτα δεν συγκρινόταν με το χιόνι… Όλα τα υπόλοιπα απλά συνέτειναν στο να γίνει η εμπειρία αξέχαστη. Παρά τους -20°C, ήταν αδύνατον να ξεκολλήσουμε. Πότε στα Highlands, πότε στο Snowmass και πότε στο Aspen Mountain, δοκιμάσαμε όσο περισσότερες πίστες γινόταν, βουλιάξαμε σε απάτητο χιόνι μέχρι το γόνατο, ανεβήκαμε παγετώνες και κατεβήκαμε moguls (προσωπικά με πολλή δυσκολία!). Σταματούσαμε στο «Merry go Round» ή στο «Cirque Bar & Grill» για μια σούπα κι ένα μπουκαλάκι κόκκινο κρασί και συνεχίζαμε μέχρι τελικής πτώσεως! Γυρνώντας στην πόλη, πτώματα πια, κάναμε μια βόλτα στα μαγαζιά, πίναμε ένα απεριτίφ στο «Sky Hotel» ή στο «Little Nell» και πέφταμε για ύπνο μετά το δείπνο. Ούτε λόγος για τα διάσημα μπιτάτα clubs του Άσπεν.

Ακόμη κι εγώ που δεν είμαι η πιο τρομερή σκιέρ του κόσμου, είχα φτάσει σε άλλο επίπεδο αναζητώντας διαρκώς κάτι πιο extreme, μια νέα πλαγιά, ακόμη πιο απότομες κλίσεις... Είχα εθιστεί! Επειδή όμως όλα τα όμορφα πράγματα κάποτε τελειώνουν, έπρεπε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Ξυπνήσαμε ανήμερα των Φώτων και το Άσπεν είχε καλυφθεί με τουλάχιστον ένα μέτρο χιόνι, η χιονοθύελλα δεν έλεγε να σταματήσει και το αεροδρόμιο είχε κλείσει – «τι όμορφα», σκεφτόμουν, «να μέναμε λιγάκι ακόμη εδώ». Το αεροπλάνο μας ήταν τελικά το μοναδικό που απογειώθηκε εκείνη την ημέρα και κοιτάζοντας από το παράθυρο τα αγέρωχα βουνά, που με είχαν γεμίσει απρόσμενες συγκινήσεις, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πότε θα ξαναγυρίσω! Soon, very soon!

Apres Ski

Άσπεν - εικόνα 4
Το hip «Sky Hotel», Νο 1 επιλογή της νεολαίας. Relax στον ήλιο στα Aspen Highlands!

Εδώ, περισσότερο ίσως από άλλα χιονοδρομικά κέντρα, η apre`s ski ζωή είναι γεμάτη κέφι, ζωντάνια και... αλκοόλ. Αγαπημένο μέρος συγκέντρωσης (ακόμη και την ημέρα) είναι το κουκλίστικo «Cloud 9» (9709238715) στα Aspen Highlands – θα χρειαστεί σίγουρα να κάνετε κράτηση διότι το φαγητό και ο σεφ είναι μυθικοί. Στο «The Tavern», ακριβώς στην αρχή του Aspen Mountain, ιδίως όταν ο καιρός είναι καλός, όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα καθώς ο ήλιος δύει και το happy hour τους κάνει όλους πολύ... happy! Οι πιο κλασικοί αλλά όχι απαραίτητα και πιο μεγάλοι, προτιμούν το σούπερ κλασάτο μπαρ στο «Little Nell», όπου τα τραπεζάκια είναι τόσο ασφυκτικά κολλημένα, που είναι σχεδόν αδύνατο να μην πιάσεις κουβέντα με τους διπλανούς – αξίζει όμως για τα μεθυστικά κοκτέιλ, τα στρείδια και φυσικά τη λίστα κρασιών. Το νεότερο crowd βάζει πλώρη για το «39 Degree Lounge» στο «Sky Hotel», το οποίο μοιάζει όλη μέρα με πασαρέλα και οι μοδάτες φόρμες του σκι μπλέκονται τέλεια με τα Cosmopolitan και το αλπικό ντεκόρ με τις funky πινελιές!

Celebrity Watch

Άσπεν - εικόνα 5
H Κέιτ Μος ετοιμάζεται να σκίσει το χιόνι του Buttermilk Mountain.

Το Άσπεν είναι ό,τι πιο hot από άποψη celebrity-watching υπάρχει στην Αμερική. Ιδίως την περίοδο των Χριστουγέννων, θα δείτε όλη την ελίτ του χρήματος, της βιομηχανίας

και της showbiz να οργώνει τις πίστες, να βολτάρει στα μαγαζιά και να τρώει στα γραφικά μπιστρό. Κι επειδή το Άσπεν είναι πολύ μικρό, και το κέντρο του εκτείνεται σε λίγα μόνο τετράγωνα, όταν οι celebrities δεν βρίσκονται στα (απίστευτα) αλπικά τους σπίτια, κυκλοφορούν ανάμεσά σας. Mόνιμοι σχεδόν κάτοικοι είναι ο Κερτ Ράσελ και η Γκόλντι Χόουν,

ο Άντονιο Μπαντέρας με τη Μέλανι Γκρίφιθ, ενώ σπίτια διατηρούν ο Κέβιν Κόστνερ, η Μισέλ Πφάιφερ, ο Μάικλ Ντάγκλας, οι οικογένειες Trump, Lauder, Eisner κ.ά. Τακτικοί θαμώνες είναι ο Τζακ Νίκολσον, η Μπιγιονσέ, η Μαράια Κάρεϊ, η Γκλεν Κλόουζ, η Κέιτ Μος και οι «ισχυροί» της Λατινικής Αμερικής που συνήθως κυκλοφορούν φορτωμένοι με απαστράπτοντα διαμάντια και άλλα βαρύτιμα κοσμήματα.

Οι σωματοφύλακες, που σίγουρα κυκλοφορούν, ευτυχώς είναι τόσο διακριτικοί που μοιάζει σαν να μην υπάρχουν, ωστόσο το αεροδρόμιο του Άσπεν είναι το καλύτερο showroom για πριβέ αεροσκάφη!

ASPEN KNOW-HOW

Άσπεν - εικόνα 6
Εικόνες από χριστουγεννιάτικο παραμύθι σε κάθε γωνιά της πόλης.

Πώς να πάτε

Απευθείας πτήσεις για το Άσπεν υπάρχουν από Ντένβερ, Ατλάντα, Σικάγο, Σολτ Λέικ Σίτι, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες και Φίνιξ, η πιο εύκολη λύση όμως είναι να πετάξετε με Lufthansa μέχρι το Ντένβερ και μετά με την τοπική American Eagle.

Πού να μείνετε St. Regis Hotel (315 E. Dean St., 8884549005, www.stregisaspen.com) Αγγλική κομψότητα με ρουστίκ της Άγριας Δύσης σε απόλυτα αρμονικό πάντρεμα! Είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για όσους τα θέλουν όλα: τέλειο δωμάτιο, τέλειο spa, ποτό στο τζάκι μετά το σκι, ένα λόμπι γεμάτο celebrities και jacuzzi που αχνίζει μέσα στο χιόνι! The Little Nell (675 East Durant Ave., 9709204600, www.thelittlenell.com/TLN/index.aspx) Η κλασική super lux επιλογή με πελάτες που το βλέπουν... σαν το σπίτι τους. Λόγω της προνομιακής του θέσης μπροστά στη γόνδολα για το Aspen Mountain, προσφέρει στους πελάτες του ανάβαση στο βουνό πριν ανοίξουν τα λιφτ για να «σκίσουν» πρώτοι την πούδρα! The Sky Hotel (709 East Durant, 9709256760, www.theskyhotel.com) Hip, funky και στιλάτο, είναι σίγουρα η Νο1 επιλογή για τους νέους. Δίπλα στη γόνδολα για το Aspen Mountain, φημίζεται για το μπαρ του και τα γλέντια μέχρι το πρωί! Hotel Jerome (330 E. Main, 970-920-1000, http://hoteljerome.rockresorts.com/) Στην καρδιά της πόλης, είναι το παλιότερο ξενοδοχείο του Άσπεν. Από το 1889 προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες, χαλαρή κομψότητα και εξαιρετική διαμονή.

Υπάρχουν πολλά ακόμα, λιγότερο ακριβά, κεντρικά, άνετα και όμορφα ξενοδοχεία, όπως το Hotel Durant, το Carriage Hotel, το Hotel Aspen, το Molly Gibson Lodge κ.ά.

Άσπεν - εικόνα 7
Relax στον ήλιο στα Aspen Highlands!

Πού να φάτε

Syzygy (520 East Hyman Ave., 9709253700, www.syzygyrestaurant.com) Τέλειο φαγητό και live jazz. Γεύσεις από τη Γαλλία, την Ασία και τη Νοτιοδυτική Αμερική. Olives at the St. Regis (9709203300, www.stregisaspen.com) Κλασικές αμερικανικές γεύσεις, άριστα δεμένες με μεσογειακά υλικά, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί το ξύλο κερασιάς. Ο Todd English, μετά τη Βοστόνη, κατέκτησε και το Άσπεν. Elevation (304 East Hopkins Ave., 9705445166, www.elevationaspen.com) Μοντέρνο αμερικάνικο μπιστρό, ζωντανό, με εξαιρετικό σέρβις, ζεστή ατμόσφαιρα, και πιάτα τόσο όμορφα που δεν θέλεις να τα φας... Poppie’s (834 W Hallam St., 9709252333) Μικρό, ρομαντικό, σ’ ένα σπιτάκι χαμένο μέσα στα χιονισμένα δέντρα, το φαγητό του είναι τόσο γλυκό και εκλεπτυσμένο όσο και το ίδιο! Jacob’s Corner («Hotel Jerome», 9709201000) Τέλεια κρεατικά, σε ένα καθ’ όλα βικτοριανό περιβάλλον, με εξαιρετική κάρτα κρασιών. Cache Cache (205 S. Mill St. 8885113835, www.cachecache.com) Ίσως το καλύτερο εστιατόριο της πόλης, πάντα γεμάτο, με ένα απλό μενού για αλλαγή. Το οσομπούκο του είναι θρυλικό! Campo dei Fiori (205 S. Mill St. 9709207717) Το καλύτερο ιταλικό της πόλης θυμίζει χαρούμενη τρατορία και σερβίρει σπιτικά ζυμαρικά και γλυκά να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Little Annie’s Eating House (517 East Hyman Ave., 970 9251098) Το καλύτερο burger της πόλης – έτσι απλά! Matsuhisa Upstairs (303 E. Main St., 970544 6628) Για όσους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τις γνωστές ιαπωνικές γεύσεις! Bars 39 Degrees («Sky Hotel») Το Νο 1 apres-ski μπαράκι, ιδανικό για νοστιμότατα appetizer, τοπικά ποτά, ενδιαφέροντα κοκτέιλ και όλο το σικάτο νεαρόκοσμο. The Bar («The Little Nell») Τέλεια κοκτέιλ και ελαφριά ψαρικά, ιδανικό για apre`s ski και βραδινά ποτά. The J-Bar («Hotel Jerome») Αγαπημένο στέκι από το 1889, χαλαρό και στιλάτο, αλλά με αρκετή βαβούρα. Shadow Mountain Lounge («The St. Regis») Live jazz γύρω από το τζάκι με θέα τη χιονισμένη κατάφυτη αυλή του ξενοδοχείου! The Caribou Club (411 East Hopkins Ave., 9709252929) Ίσως το Νο1 πριβέ club της χώρας και σίγουρα το πιο hot του Άσπεν. Μόνο μέλη (με $ 500 και $ 1.000 τις γιορτές μπορείτε να γίνετε κι εσείς). The Cigar Bar (315 East Hyman Ave., 9709204244) Το μόνο μέρος της πόλης όπου επιτρέπεται το κάπνισμα και δη πούρων. Είναι λίγο decadence, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή... Club Chelsea (415 East Hyman Ave., 9709200066) Σοφιστικέ κλαμπ για τρελό χορό και ποτάκια. Wine Spot («Τhe Grand Hyatt Aspen», 415 East Dean St., 9709209463) Για τους λάτρεις του κρασιού, είναι ΤΟ μέρος. Διαλέξτε από 35 ετικέτες by the glass, και συνοδέψτε με ελαφριά panini και τυριά. Τα βουνά Snowmass Κορυφή: 3.813 μ.Διαδρομές: 91.Φαρδιές, ανοιχτές πίστες, ιδανικές για οικογένειες. Αξίζει ν’ ανεβείτε μέχρι τον παγετώνα στο υψηλότερο σημείο του βουνού – η θέα θα σας συγκλονίσει. Aspen Mountain Κορυφή: 3.418 μ.Διαδρομές: 76.Από εδώ κατεβαίνετε με τα σκι σας μέχρι την πόλη. Απίστευτες black-double diamond διαδρομές όπου θα είστε μόνοι σας! Buttermilk Κορυφή: 3.018 μ.Διαδρομές: 44. Ιδανικό για αρχάριους, τέλειο grooming στις πίστες. Aspen Highlands Κορυφή: 3.559 μ.Διαδρομές: 125.Για εξπέρ σκιέρ και για όσους λατρεύουν την αδρεναλίνη. Για να φτάσετε στις απάτητες πίστες του Bowl, πρέπει να περπατήσετε στην κυριολεξία στη ράχη μιας κορυφογραμμής, με το χάος γύρω σας! Εxtra info

  • Για περισσότερες πληροφορίες: www.aspensnowmass.com.
  • Για κρατήσεις www.mountainreservations.com.
  • Για ν’ αποφύγετε τις ουρές, μπορείτε ν’ αγοράσετε τις κάρτες εισόδου σας από το Internet και να τις παραλάβετε την πρώτη ημέρα.
  • Αν θέλετε να νοικιάσετε σκι και σας αρέσουν οι personalized υπηρεσίες, οι Ski Butlers σας τα φέρνουν όλα στο ξενοδοχείο (www.skibutlers.com).
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.