Τρίκαλα Κορινθίας

Αυθεντική ζεστασιά βουνού και υπέροχοι ξενώνες μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Ανηφορίσαμε ξανά στις τρεις συνοικίες των Τρικάλων και σας δίνουμε το απαραίτητο know-how.

Τρίκαλα Κορινθίας

Αυθεντική ζεστασιά βουνού και υπέροχοι ξενώνες μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Ανηφορίσαμε ξανά στις τρεις συνοικίες των Τρικάλων και σας δίνουμε το απαραίτητο know-how.

Τρίκαλα Κορινθίας - εικόνα 1

Η κάτω συνοικία, αραιοχτισμένη και ήσυχη, είναι η πρώτη που συναντάς, κάνοντας μια μικρή παράκαμψη –για ν’ αράξεις στο cafe «Ελθάγιω» ή στα ταβερνάκια στη χαριτωμένη πλατεία με τα πανύψηλα πλατάνια– και η τελευταία που επιβιβάστηκε στο τρένο της τουριστικής ανάπτυξης, με εντυπωσιακό πάντως τρόπο. Τον περασμένο χειμώνα, κοντά στον παμπάλαιο ναό του Αγίου Δημητρίου, άνοιξε το πολυτελές resort «Πλειάδων Γη» (2743091137, www.pliadongi.gr) με αυτόνομες σουίτες, spa, εσωτερική πισίνα και εστιατόριο. Ακόμη τρία καταλύματα τελευταίας εσοδείας: τα άνετα πέτρινα στούντιο «Παλιόκαστρο» (2743071323, www.paliokastro.gr), τα διαμερίσματα με τζάκι «Πέρα Αλώνια» (6944526188, www.peraalonia.gr) και ο ξενώνας «Βαθύσκια» (6907605706, www.vathyskia.gr). Θέλεις πιο ανεβασμένες καταστάσεις; Βγαίνεις στη μεσαία συνοικία, στον κεντρικό δρόμο, για περαντζάδα και παραδοσια­κά προϊόντα. Ανηφορίζεις στο «Αλφαβητάρι» για σουφλέ σοκολάτας, κάθεσαι για φαγητό στην «Πινακωτή» και το «Άρτεμις» και το βράδυ τα πίνεις στο cosy μπαρ «Λίθινο». Στο θέμα της διαμονής, πάντως, θα «ζοριστείς» λιγουλάκι: εδώ πέφτουν βροχή οι γουστόζικοι ξενώνες. Μας αρέσει «Το Σαλέ των Χρωμάτων» (2743091203, www.colourschalet.gr), για παρεΐστικη ξυπολησιά στο καθιστικό με τα παχιά χαλιά γκαμπέ και τα ινδικά έπιπλα. Για να χαίρεσαι το δικό σου τζάκι, κλείσε με την παρέα μεζονέτα στη «Λεβάντα» (6973056191, www.levanta.gr), με το αμόρε δωμάτιο στις «Δρυάδες» (2743023002, www.dryades-suites.gr) ή το καινούργιο «Μαυραγανέικο» (2743091380, www.mavraganeiko.gr). Σταθερή αξία στιλάτης κι εγκάρδιας φιλοξενίας το «Αρχοντικό Φιαμέγκου» (2743091188, www.archontikofiamegou.gr), αλλά για πανοραμική θέα επίλεξε το «Ηλιοβασίλεμα» (2743091440, www.iliovasillema.com). Μια κούκλα η απάνω γειτονιά, προτιμήστε τη για να ρομαντζάρετε σε πιο βουνίσιο και ατμοσφαιρικό σκηνικό. Άλλωστε, από αυτόν το γαλήνιο οικισμό, μες στα πλατάνια και στις καρυδιές, ξεκίνησε η τουριστική φήμη των Τρικάλων πριν από τον πόλεμο και το πέτρινο κέλυφος του ξενοδοχείου «Θεοξένια» θυμίζει τα καλοκαίρια που στα δωμάτιά του σύχναζαν εστεμμένοι. Χαζέψτε το, φωτογραφήστε το ερειπωμένο αρχοντικό των Νοταράδων και μετά τιμήστε τον κορμό κάστανο κι ένα σφηνάκι πότζι στο καφενείο της Αθανασίας. Ακριβώς δίπλα, επιπλέον αφορμή για να μείνετε δίνει ο ξενώνας «Βαρνεβό» (2743091222, www.varnevo.gr). Τα οπωσδήποτε στα πέριξ Μια βόλτα στη λίμνη Δασίου (όταν εμφανιστεί ξανά μες στα έλατα με τις βροχές), στη γραφική Γκούρα και στη λίμνη Δόξα. Σαφάρι στους αλπικούς χωματόδρομους με τζιπ ή γουρούνες που θα νοικιάσετε στο Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.