Helona Resort

Η Ελένη Κούκη περνάει δύο μέρες στο νέο πεντάστερο και value for money «Helona Resort» και στοχάζεται πάνω στην έννοια της ξενοδοχειακής πολυτέλειας, αγναντεύοντας από την ιδιωτική της πισίνα τη Νίσυρο.

Helona Resort

Η Ελένη Κούκη περνάει δύο μέρες στο νέο πεντάστερο και value for money «Helona Resort» και στοχάζεται πάνω στην έννοια της ξενοδοχειακής πολυτέλειας, αγναντεύοντας από την ιδιωτική της πισίνα τη Νίσυρο.

Helona Resort - εικόνα 1

Τo κρεβάτι μου είναι ρυθμισμένο σε τέτοιο ύψος, ώστε ακόμη και ξαπλωμένη να βλέπω τη θάλασσα και στο βάθος τη Νίσυρο και τη νησίδα Γυαλί. Βρισκόμαστε στη Νότια Κω, σε μια μεγάλη αμμουδιά αρκετών χιλιομέτρων, κοντά στον οικισμό Καρδάμαινα. Το «Helona Resort» λειτούργησε για πρώτη φορά πριν από μερικές εβδομάδες, στις αρχές Ιουνίου, είναι το τέταρτο ξενοδοχείο της οικογένειας των Lakitira Hotels και διαθέτει 256 δωμάτια, που κατανέμονται αρμονικά σε μια ήπια πλαγιά. Τα κυβόμορφα κτίρια με το φυσικό κεραμιδί επίχρισμα έχουν ένα «χειροποίητο» φινίρισμα και οι μικροί τρούλοι, σαν κουμπέδες οθωμανικών χαμάμ, δίνουν έναν τόνο ανατολίτικης σκηνογραφίας. Πολύ σημαντικό στη δια­μόρφωση της τελικής εικόνας του «Helona Resort» είναι, επίσης, το νερό. Στις ιδιωτικές πισίνες το σύστημα υπερχείλισης δημιουργεί μικρούς καταρράκτες κατά μήκος των δρομίσκων του συγκροτήματος, ενώ χάρη στον ειδικό φωτισμό τους αλλάζουν χρώματα τη νύχτα και είναι ορατές από παντού, δημιουργώντας μια αιθέρια εικόνα υδάτινων αναβαθμών. Τα δωμάτια διαθέτουν ψηλό υπέρδιπλο κρεβάτι με ποιοτικό στρώμα και ψηλό κεφαλάρι, είναι επιπλωμένα με σκούρα ξύλινα έπιπλα σε λιτές γραμμές κι εξοπλισμένα με TFT τηλεόραση 32 ιντσών, μελετημένο φωτισμό από πολλαπλές εστίες και μεγάλη ξύλινη ντουλάπα με σύστημα αυτόματου φωτισμού. Τα μπάνια με μπανιέρα αλλά και καμπίνα ντους, ο μεγάλος πάγκος για το νιπτήρα και η σαφώς διαχωρισμένη εσοχή του WC είναι παραπάνω από ικανοποιητικά – ωραία λεπτομέρεια το σετ καλλυντικών με βάση το ελαιόλαδο. Θα θέλαμε όμως πιο μεγάλες και αφράτες τις πετσέτες μας και ίσως λίγη περισσότερη μελέτη στους χρωματικούς συνδυασμούς των δωματίων.

Υπάρχουν δύο κεντρικές πισίνες, μία μπροστά από το lobby, στο ψηλότερο σημείο του ξενοδοχείου, και μία στο πιο χαμηλό, δίπλα στο a la carte εστιατόριο και σε μικρή απόσταση από την παραλία. Οι εγκαταστάσεις της μονάδας συμπληρώνονται από spa με εσωτερική πισίνα. Το πρωινό έχει την ποικιλία που θα περίμενες από ένα ξενοδοχείο του είδους, αλλά όχι κάποια ιδιαίτερη πρόταση.

INFO

Τιμές από 11 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου € 136 το στάνταρ δίκλινο με πρωινό και € 156 για δωμάτιο με sharing pool και πρωινό. Πληροφορίες: 2242045041, www.helona-resort.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.