Eurodisney

H Ιωάννα Γκομούζα μόλις επέστρεψε από τον παιχνιδόκοσμο της Ντίσνεϊ και κάνει focus στα πιο ιδιαίτερα παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Eurodisney

H Ιωάννα Γκομούζα μόλις επέστρεψε από τον παιχνιδόκοσμο της Ντίσνεϊ και κάνει focus στα πιο ιδιαίτερα παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Eurodisney - εικόνα 1

Ένα ζευγάρι ποντικο-αφτάκια, παρακαλώ… Από τη στιγμή που πατάς το πόδι σου στη Main Street και συναντάς τον Πλούτο και τη Μαίρη Πόπινς ανάμεσα σε παραμυθένια σπιτάκια, γεμάτα ζαχαρωτά και παιχνίδια, έχεις φύγει γι’ άλλες… ηλικίες. Και η αίσθηση αυτή δεν σ’ εγκαταλείπει όπου κι αν σταθείς στο τεράστιο πάρκο. Γιατί η Eurodisney είναι ολόκληρη πολιτεία που αναπτύσσεται σε τέσσερις ενότητες: στην περιοχή με τα ξενοδοχεία, στο Disney Village (όπου θα έρθετε το βράδυ για φαγητό, ποτό και σινεμά), στα Walt Disney Studios (για να ζήσετε την ατμόσφαιρα των κινηματογραφικών παρασκηνίων) και στο Disneyland Park, το πιο παραμυθένιο πάρκο απ’ όλα.

Με τα πιτσιρίκια εδώ θα έρθετε πρώτα. Θα πάρετε το τρενάκι για μια πανοραμική βόλτα, θα σουλατσάρετε στην πλακόστρωτη κεντρική λεωφόρο για… προμήθειες –τα μαγαζάκια της είναι γεμάτα κοστούμια ηρώων για να ντύσετε τα πιτσιρίκια σας–, θα συναντήσετε την Ωραία Κοιμωμένη στο καρτποσταλικό κάστρο της και μετά βουρ για παιχνίδι σ’ όλες τις «γειτονιές» του Disneyland Park (Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland). Μη χάσετε το γιορτινό τρενάκι της Μίνι και την παρέλαση των ονείρων της Disney, για ν’ απολαύσετε σύσσωμη την all star team του Ντίσνεϊ, την πτήση με τις βάρκες του Πίτερ Παν, μια κρουαζιέρα γεμάτη τραγουδάκια στο «It’s a small world» και οπωσδήποτε την… επίθεση των «Πειρατών της Καραϊβικής» στο ισπανικό νησί-οχυρό!

Για μεγάλες ανατριχίλες –καλύτερα χωρίς μικρά παιδιά– πάρτε βαθιά ανάσα κι εκτοξευτείτε με ατελείωτους στροβιλισμούς στο Space Mountain, το απόλυτο roller coaster για τρελά ουρλιαχτά! Τη λουπ σας όμως θα την κάνετε και στην τροχιά του «Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του Κινδύνου». Σούπερ χορταστική, εκκωφαντική, αλλά χωρίς σπειροειδείς στροφές, η διαδρομή στις ράγες του Big Thunder Mountain προσφέρει τέλειο σπιντάρισμα σ’ ένα απόλυτα ρεαλιστικό νησί-ορυχείο!

Στα Walt Disney Studios το σκηνικό αλλάζει. Τα παιδικά παραμύθια δίνουν τη θέση τους στα κινηματογραφικά πλατό δράσης και οι πιο τολμηροί της παρέας ανεβαίνουν στο καινούργιο χιτ του πάρκου, τον Πύργο του Τρόμου, για ψαρωτικές πτώσεις, γρηγορότερες και απ’ τη βαρύτητα! Πολλά γκάζια σάς περιμένουν και στο Crush’s Coaster και το τρενάκι Rock ’n’ Roller με τους Aerosmith. Όταν όμως αποφασίσετε ν’ αφήσετε τη δράση στους άλλους, πιάστε θέση στην κερκίδα κι απολαύστε τα κόλπα των κασκαντέρ στο «Moteur Action».

Πού μένουμε; Το Παρίσι απέχει 35 λεπτά με το τρένο, αλλά αν έρθετε με παιδιά –ή με παιδική… διάθεση–, αξίζει να μείνετε στο πάρκο. Για πληροφορίες και κρατήσεις απευθυνθείτε στον επίσημο εκπρόσωπο της Eurodisney, το Travel Plan (2103333300, www.travelplan.gr) και στο www.disneylandparis.com.

* Ευχαριστούμε το Travel Plan για την πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ο Xavier Thuizat είναι ο νέος Head Sommelier της Air France

Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/05/2024

"One&Only Aesthesis": Διακοπές με απόλυτη ιδιωτικότητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το υπερπολυτελές θέρετρο εγκαινιάζει μια σειρά από ιδιωτικές κατοικίες, που βρίσκονται μέσα στα όρια του resort και συνδυάζουν τις ανέσεις ενός σπιτιού με τις υπηρεσίες του "One&Only".

Ο τουρισμός του τσαγιού και οι 7 καλύτερες χώρες για να ζήσεις την ιεροτελεστία του

Με αφορμή την Παγκσόμια Ημέρα Τσαγιού (21/5) ταξιδεύουμε από την Κίνα και το Μαρόκο μέχρι την Αγγλία, μαθαίνοντας τα μυστικά του τσαγιού και την ιεροτελεστία του.

"Kerkyra Blue Hotel N' Spa", Κέρκυρα: υποδεχόμαστε το καλοκαίρι στο ολικά μεταμορφωμένο πεντάστερο premium all inclusive resort

Μια νέα διάσταση πολυτέλειας και άνεσης εστιάζοντας στο κομψό design και την αίσθηση ηρεμίας.

Ζαγόρι: Τα best of της άνοιξης

Μπορεί το Ζαγόρι να αποτελεί φημισμένο χειμερινό προορισμό, ωστόσο μια σειρά από εναλλακτικές δραστηριότητες αλλά και οι κατάλληλες τουριστικές υποδομές φέρνουν τα 46 πετρόχτιστα χωριά του στο προσκήνιο ακόμη και το καλοκαίρι.

Emirates: Πτήση εξοικείωσης για τον αυτισμό και ταξίδι προσομοίωσης για 30 οικογένειες

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με σκοπό να εξαλείψει το άγχος των παιδιών πριν τα ταξίδια, ενώ παράλληλα παρείχε στην Emirates την ευκαιρία να συνεργαστεί με βασικούς εταίρους ώστε να συγκεντρώσει πληροφορίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα ταξίδια.

Έτοιμοι για διακοπές με ορθοπεταλιά;

O ιδρυτής και διευθυντής του MBike Σπύρος Παπαγεωργίου μας φτιάχνει τον απαραίτητο οδηγό εκκίνησης, για διακοπές με πόδηλατο.