Κύπρος

Πέντε διευθύνσεις στη Λευκωσία γεμάτες χρώμα, που θα σας κάνουν να δείτε την Κύπρο με άλλα μάτια. Πάρτε ένα παγωτό τριαντάφυλλο στο χέρι κι ας αρχίσουμε τη βόλτα…

Κύπρος

Πέντε διευθύνσεις στη Λευκωσία γεμάτες χρώμα, που θα σας κάνουν να δείτε την Κύπρο με άλλα μάτια. Πάρτε ένα παγωτό τριαντάφυλλο στο χέρι κι ας αρχίσουμε τη βόλτα…

Κύπρος - εικόνα 1
Παλιά πόλη Λευκωσίας

Το Χαμάμ Ομεριέ με το μεγάλο θόλο και τους χαρακτηριστικούς πέτρινους τοίχους στο χρώμα της ώχρας αποτελεί σήμα κατατεθέν στην παλιά πόλη της Λευκωσίας. Πριν από λίγα χρόνια αποκαταστάθηκε κτιριακά και σήμερα λειτουργεί και πάλι ως χαμάμ. Ακόμη κι αν δεν θέλετε να κάνετε θερμά λουτρά, περάστε από εδώ για να πιείτε ένα τσάι στον οντά της εισόδου. Πλ. Τυλληρίας 8, +35722460570. Το «Αιγαίον» είναι μία από τις παλιότερες ταβέρνες της Λευκωσίας και μέχρι σήμερα αποτελεί σταθερό meeting point – για όλους όμως: από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τα φρικιά. Στεγάζεται σ’ ένα όμορφο, παλιό σπίτι με εσωτερική αυλή και μπαλκόνια που βλέπουν σ’ αυτή. Σε μία από τις αίθουσές του λειτουργεί και βιβλιοπωλείο. Ωραίο κυπριακό φαγητό, όχι πολύ φτηνό, αλλά εγγυημένο. Έκτορος 40, +35722433297. Η Καλλιπόλεως είναι ο δρόμος που περνάει μπροστά από το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και είναι γεμάτη φοιτητικά μπαράκια, στέκια για να παίξεις τάβλι, να διαβάσεις την εφημερίδα σου, να κόψεις κίνηση… Ο δρόμος τελειώνει πάνω στο παντοπωλείο του Αγίου Αντωνίου, όπου μπορείς να βρεις χαλούμι από οικοτεχνίες, ντόπια λουκάνικα και παστουρμάδες. Ο πιο κεντρικός πεζόδρομος στην αγορά είναι η οδός Λήδρας, στο κέντρο της πόλης, και ξεκινάει από την Πλατεία Ελευθερίας. Στο τέρμα, λοιπόν, της Λήδρας και αφού θα έχετε περάσει αναρίθμητα καταστήματα, στα αριστερά θα βρείτε τον «Ηράκλη», παραδοσιακό παγωτατζίδικο για παγωτό τριαντάφυλλο όλο άρωμα.

Στο τέρμα δε της οδού Λήδρας, στα δεξιά σας, αναζητήστε τη στοά με το παλιό, κουλτουριάρικο καφενείο «Καλά Καθούμενα».

Διαμονή Εξυπακούεται ότι η Κύπρος έχει ατελείωτη ποικιλία σε ξενοδοχεία. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει στο επίσημο site του ΚΟΤ (www.visitcyprus.com). Πάντως, σημειώστε δύο από τα πιο κεντρικά στη Λευκωσία, δίπλα στην Πλατεία Ελευθερίας: το «Holiday Inn», τετράστερο και ανακαινισμένο το 2004 (+35722712712, www.holidayinn.com) και το μικρό, αξιοπρεπές και οικονομικό «Classic» (+35722664006).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.