Chiang Rai - Koh Lanta

Η Ιλειάνα Δημάδη ανακαλύπτει τους δύο πιο ανερχόμενους προορισμούς της Ταϊλάνδης –από τις αλά «National Geographic» εικόνες της ζούγκλας του Βορρά ως τα πιο ειδυλλιακά resorts της νοτιοδυτικής ακτής– και μυείται στο πνεύμα του easy tropicalismo στον πιο value-for-money προορισμό της Ασίας.

Chiang Rai - Koh Lanta

Η Ιλειάνα Δημάδη ανακαλύπτει τους δύο πιο ανερχόμενους προορισμούς της Ταϊλάνδης –από τις αλά «National Geographic» εικόνες της ζούγκλας του Βορρά ως τα πιο ειδυλλιακά resorts της νοτιοδυτικής ακτής– και μυείται στο πνεύμα του easy tropicalismo στον πιο value-for-money προορισμό της Ασίας.

Chiang Rai - Koh Lanta - εικόνα 1
Τσιάνγκ Μάι, το «βασίλειο του ενός εκατομμυρίου ορυζώνων»

Aρχίζουμε την περιπλάνησή μας από την ειδυλλιακή νοτιοδυτική ακτή της Ταϊλάνδης, εκεί όπου βιώσαμε κατάσαρκα τη «γαλήνια μαρμαρυγή» για την οποία έγραψε ο Τζόζεφ Κόνραντ όταν πρωτοεπισκέφθηκε τη χώρα. Με εσωτερική πτήση από την Μπανγκόκ, βρεθήκαμε σε 50 λεπτά στο παραθαλάσσιο Κράμπι. Αν θυμάστε, ήταν το φυσικό τροπικό σκηνικό της υπερπαραγωγής «Η Παραλία» με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο – γεγονός που μεταμόρφωσε αυτόματα το άσημο θέρετρο σε τουριστικό spot, με αποτέλεσμα το Κράμπι να συμφιλιώνει τα ασυμφιλίωτα. Υπάρχουν πλευρές που θυμίζουν το δικό μας... Λουτράκι στο πιο exotic του: κοσμοσυρροή, μαγαζάκια με σουβενίρ, ξενόφερτα φαστφουντάδικα κ.ο.κ. Κρατά όμως και μυστικά, όπως η παραλία Νοπαράτ Τάρα με τα τιρκουάζ νερά, η βόλτα με πιρόγα στις τροπικές όχθες του ποταμού Κράμπι, με τα ιγκουάνα να κολυμπούν δίπλα σου ή το ασυνήθιστο «νεκροταφείο οστράκων», το Σου Σαν Χόι, όπου απολιθωμένα κοχύλια 40.000.000 ετών δημιουργούν ένα γεωλογικό καλλιτέχνημα. Αφήνοντας πίσω το Κράμπι, ανοίξτε πλώρη για τα αναρίθμητα νησάκια της θάλασσας Άνταμαν.

Δε θα σταθούμε στο ξακουστό Πουκέ, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μαζικού εξωτικού προορισμού. Ως λάτρεις της ηρεμίας, προτιμήσαμε το Κο (Νησί) Λάντα Γιάι. Η μόνη μας ταλαιπωρία ήταν το θορυβώδες φέριμποτ που πήραμε από το Χούα Χιν στο τέρμα τού (δυστυχώς, σχεδόν πάντα μποτιλιαρισμένου) αυτοκινητοδρόμου 406 του Κράμπι. Άξιζε όμως τον κόπο γιατί στο νησί εντοπίσαμε τον προσωπικό μας επίγειο παράδεισο. Σμαραγδένια νερά και αχανείς αμμώδεις παραλίες, κοραλλιογενείς ύφαλοι, παρθένα δάση, ιδανικά για trecking, σπήλαια με σταλακτίτες, ελέφαντες και μαϊμούδες να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, πανάρχαιοι βουδιστικοί ναοί, γραφικά ψαροχώρια, ηλιοθεραπεία κάτω από κοκοφοίνικες, πολυτελή resorts με πισίνες που ξεχύνονται στη θάλασσα: μια όαση με άψογα οργανωμένη τουριστική υποδομή. Θα βρείτε 5* ξενοδοχειακά συγκροτήματα μέσα στην οργιώδη βλάστηση αλλά και φτηνά, πεντακάθαρα μπανγκαλόους πλάι στο κύμα. Αξίζει να επισκεφτείτε τα πλωτά χωριά της φυλής των Τσιγγάνων της Θάλασσας (των Τσάο Λέι και των Ουραχάουι) και να γνωρίσετε τις ιδιαίτερες, σχεδόν παγανιστικές τελετουργίες της καθημερινότητάς τους: το νερό είναι ο θεός τους και η τελετή ενηλικίωσης των αντρών θέλει ένα καράβι γεμάτο με ξύλινα ομοιώματά τους να καίγεται στη θάλασσα, ενώ αναρίθμητα φαναράκια-αερόστατα φτιαγμένα από ριζόχαρτο (τα τσάκρι) αφήνονται να χαθούν στον έναστρο ουρανό.

Αν θελήσετε να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ, ο άνθρωπός σας είναι ένας και μάλιστα «δικός μας»: ο Έλληνας εκπαιδευτής scuba diving Σπύρος Τσάπρας διαθέτει δική του σχολή στο Λονγκ Μπιτς του Κο Λάντα (+66869536223). Το καλύτερο σημείο του νησιού, ωστόσο, είναι η ειδυλλιακή, χαμένη στο χρόνο πρωτεύουσά του. Εκεί, σ’ ένα από τα camping bars του, με τα μπαμπού σπιτάκια να χάνονται ανάμεσα στις ορχιδέες και τα φράντζιπαν, πετύχαμε reggae-Thai συναυλία, καταλάβαμε πόσο χορευταράδες είναι οι Ταϊλανδοί και ήπιαμε την καλύτερη καϊπιρίνια της ζωής μας προς μόλις € 3!

Chiang Rai - Koh Lanta - εικόνα 2
Ευδαιμονικό yogi μασάζ στο «Dusit Island Resort» στο Τσιάνγκ Ράι

Κι αν θελήσετε να το παίξετε πρωταγωνιστές του «Lost» και να πάρετε μια ιδέα για το τι σημαίνει εθνικό θαλάσσιο πάρκο στη μέση του πουθενά, περάστε από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κο Πι Πι με τους κατακόρυφους ασβεστολιθικούς βράχους, τα δάση της βροχής και τις συγκλονιστικές παραλίες. Εδώ επιδοθείτε σε μια κατάδυση με αναπνευστήρα: ο εξωτισμός του βυθού θα σας κάνει να σαστίσετε. Όσο για τα ίχνη του τσουνάμι, δεν θα τα βρείτε πουθενά, με εξαίρεση τα οδόσημα που συμβουλεύουν ν’ ακολουθήσετε το παράδειγμα των ζώων αν τυχόν τα δείτε να σκαρφαλώνουν τροχάδην προς τα ορεινά. Σημειώστε ότι οι επιστήμονες διακηρύσσουν πως είναι σχεδόν αδύνατο να πληγεί ξανά η ίδια περιοχή.

Αν όμως θέλετε να γνωρίσετε πραγματικά την «άλλη» Ταϊλάνδη, τότε πρέπει να κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα του Βορρά. Οι εσωτερικές πτήσεις είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διασχίσετε τη χώρα εγκάρσια. Κοιτώντας την από ψηλά, η Ταϊλάνδη μοιάζει με προβοσκίδα ελέφαντα που ξετυλίγεται από τη Βιρμανία και το Λάος, σχηματίζοντας το περιβόητο Χρυσό Τρίγωνο (και πάλαι ποτέ κέντρο των λαθρεμπόρων οπίου), και φτάνει μέχρι την Καμπότζη και τη Μαλαισία. Εδώ οι εμπειρίες περιλαμβάνουν από χαλάρωση σε πολυτελή resorts με garden spa στους ορυζώνες μέχρι off road εκδρομές σε ξεχασμένες φυλές και εθνικά πάρκα. Ανεβαίνοντας προς το Τσιάνγκ Μάι, το «βασίλειο των 1.000.000 ορυζώνων», απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, καταυλισμοί ελεφάντων, πανάρχαιοι ναοί, γραφικά ψαροχώρια αλλά και πολύβουες τουριστικές ατραξιόν περνούν σαν κινηματογραφικές εικόνες μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας. Στις εκβολές του ποταμού Μάε Κονγκ, τα spa resorts φυτρώνουν με ρυθμούς... πυκνής τροπικής βλάστησης, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι παραγκουπόλεις. Η εμπειρία να διασχίζεις με πιρόγα αυτόν τον «ποταμό των αντιθέσεων» σε φέρνει αντιμέτωπο μ’ ένα παράδοξο συναίσθημα χαρμολύπης. Τα παιδιά, μια φυλή από μόνα τους, ασυνήθιστα ακόμη στη θέα των τουριστών, θα σας καλωσορίσουν κάνοντας εντυπωσιακές βουτιές μες στα λασπώδη νερά (εσείς, πάλι, καλύτερα να μην το δοκιμάσετε). Κι αν αυτό σας προκαλεί ανησυχία για ζητήματα υγιεινής, μάθετε ότι η καθαριότητα των Ταϊλανδών είναι αψεγάδιαστη: οι βαρκάρηδες, όταν βγαίνετε από τις πιρόγες, σας χαρίζουν αποστειρωμένες πετσέτες για να καθαρίσετε πρόσωπο και χέρια.

Chiang Rai - Koh Lanta - εικόνα 3
Σμαραγδένια νερά, αχανείς παραλίες, ελέφαντες που κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανθρώπους: η Ταϊλάνδη είναι absolutely exotic

Κάποτε μόνο οι λάτρεις της περιπέτειας έφταναν στο Τσιάνγκ Ράι,για να γνωρίσουν τις ημινομαδικές ορεσίβιες φυλές. Τώρα πια, αν θέλετε να αισθανθείτε σαν φωτορεπόρτερ του «National Geographic», δεν έχετε παρά να κανονίσετε μια οργανωμένη επίσκεψη στα ακριτικά χωριά της φυλής Καρέν, Ακά και Λισού, όπου οι άνθρωποι των βουνών, έχοντας πλέον αποστραφεί την πορνεία και την καλλιέργεια οπίου χάρη στο βασιλικό πρόγραμμα «εξυγίανσης», ασχολούνται με τη γεωργία και την υφαντική. Τα χειροποίητα σαλβάρια και τα ασημένια κοσμήματα που θα βρείτε εδώ είναι σωστά κομψοτεχνήματα. επιδοθείτε σε παζάρι και μπορεί να τα αποκτήσετε ακόμη και στη μισή τιμή. Από κει και πέρα, αφεθείτε στο σουλάτσο των τουριστικών αγορών του Χρυσού Τριγώνου και πάρτε μικροσκοπικούς βούδες και κεχριμπαρένια ελεφαντάκια για τους φίλους σας. Μην παραλείψετε, ενώ βολτάρετε, να μασουλήσετε τα τραγανιστά κουκιά ή τις τηγανητές μπανάνες που ετοιμάζουν επιτόπου οι ηλικιωμένες Ταϊλανδές.

Φτάνοντας στην Μπανγκόκ μετά τις περιπλανήσεις σε Νότο και Βορρά, ένα μικρό σοκ είναι αναμενόμενο. Η υγρασία σε συνδυασμό με το νέφος σε χτυπούν στο πρόσωπο και χρειάζεσαι περίπου ένα δεκάλεπτο για να προσαρμοστείς – βρίσκεσαι, βλέπεις, στον τροπικό του Αιγόκερω με 32°C και σε μια χαοτική μεγαλούπολη με πληθυσμό άνω των 8.000.000. Μετά, πάντως, η Μπανγκόκ αρχίζει να φαντάζει σαν σουρεαλιστική παραλλαγή του κήπου της Εδέμ. Τροπικά δάση φυτρώνουν κάτω από τους υπέργειους διάδρομους των skytrains, τρίκυκλα (τα περίφημα tuk tuk) κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα πλάι σε αμέριμνους ελέφαντες, «πονηρά» μπαρ λειτουργούν πλάι σε χρυσοποίκιλτους βουδιστικούς ναούς, παραποτάμιες επαύλεις συνορεύουν με καλύβες και τα γατόψαρα συμβιώνουν αρμονικά με τους κατοίκους των καναλιών. Στα hi tech πολυκαταστήματα (μια κοινοπολιτεία από μόνα τους) πωλούνται από Porche μέχρι ξηροί καρποί. Λίγο πιο κάτω, στις πλωτές λαϊκές αγορές, όπως εκείνη του Νταμνοέν Σαντουάκ, συναντά κανείς κάτι που άνετα περιγράφεται ως γευσιγνωστική νιρβάνα. Μυριάδες βαρκούλες πλέουν στις όχθες του ποταμού κι εσύ δεν έχεις παρά να διαλέξεις ανάμεσα στα πάμπολλα εξωτικά φρούτα, τα εκλεκτά εδέσματα και τα «μπιτάτα» καρυκεύματα. Ακόμη νοσταλγούμε την καυτερή γαριδόσουπα, το κοτόπουλο με κόλιαντρο και το sticky rice σερβιρισμένο σε μπολ από μπαμπού. Μάλλον δεν είναι τυχαίο που οι Ταϊλανδοί συνεχώς κάτι μασουλούν, ούτε που η φιλοσοφία τους συνοψίζεται στη φράση «Ιμ Τζάι», δηλαδή «Χορτάτη Καρδιά».

Και κάτι τελευταίο: «Παλακαλώ, χαλαλώστε» ή –για να είμαστε ακριβείς– «πλιζ λιλάξ» («please relax» δηλαδή, αφού οι Ταϊλανδοί δεν προφέρουν το «ρ»). Αυτή ήταν η συμβουλή που μας έδιναν οι μασέζ λίγο πριν μας... δέσουν κόμπο και μας περάσουν πάνω από την πλάτη τους. Εννοείται ότι «απαγορεύεται αυστηρώς» να φτάσετε ως εδώ και να μην κάνετε παραδοσιακό μασάζ: η εμπειρία είναι σωστή τελετουργία, κάτι μεταξύ ευδαιμονίας και ακροβασίας. Το να βρεις ινστιτούτο μασάζ είναι πιο εύκολο κι από το να βρεις ταξί, ενώ η τιμή σπανίως ξεπερνά τα € 10. Καλά διαβάσατε. η αναλογία «υψηλές υπηρεσίες-χαμηλό κόστος» αποτελεί κοινό παρονομαστή και οι Έλληνες ταξιδιώτες γνωρίζουν πλέον καλά ότι η Ταϊλάνδη αποτελεί αυτήν τη στιγμή τον πιο προσιτό εξωτικό προορισμό.

Thai tips

Chiang Rai - Koh Lanta - εικόνα 4
Τροπικό τοπίο στο φημισμένο Πουκέ
  • Hot season είναι από τον Νοέμβριο μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, οπότε και έχει φουλ καλοκαίρι. Η εποχή των μουσώνων (Ιούνιος-Αύγουστος), αντίθετα, μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο.

  • Θα βρεθείτε στο έτος... 2551 και στα τέλη Απρίλη θα γιορτάσετε την πρωτοχρονιά με ξέφρενο μπουγέλο – το λεγόμενο «Σονκράν» («Η Γιορτή του Νερού»).
  • Δοκιμάστε άφοβα τα φρούτα: ζουμεροί ανανάδες, 230 (!) είδη μπανάνας, παπάγια, γκουάβα, ραμπουτάν, μάνγκο, φρούτο του δράκου...
  • Εμπιστευτείτε τους υπαίθριους πάγκους και δοκιμάστε ρυζομεζέδες τυλιγμένους σε φύλλα μπανανιάς, χυμό από ζαχαροκάλαμο, νουντλς με τόφου. Για τους πιο τολμηρούς κυκλοφορούν σουβλάκια με τηγανητά τζιτζίκια και νερόφιδα μαριναρισμένα σε σάλτσα στρειδιών...
  • Η ισοτιμία είναι € 1=50 bacht (προφέρεται μπατ). Τι σημαίνει αυτό; Ότι στα first class resorts το κόστος του δίκλινου δωματίου δεν ξεπερνά τα € 80, ενώ ένα δείπνο στο ακριβότερο εστιατόριο της Μπανγκόκ κυμαίνεται στα € 20-30. Οι ultra low budget, πάλι, θα βρουν άρτια οργανωμένα κάμπινγκ πλάι στο κύμα με περίπου € 3 την ημέρα. Thai savoir vivre
  • Μην ειρωνευτείτε ΠΟΤΕ τους βασιλιάδες τους. Τους αντιμετωπίζουν σαν θεούς.
  • Όσο κι αν το σκηνικό με τους μίνι βουδιστικούς ναούς-προσευχητάρια ενδείκνυται για να τραβήξετε ποπ-κιτς φωτογραφίες, φροντίστε να μην παρεκτραπείτε.
  • Ποτέ δεν ακουμπάμε Ταϊλανδό στο κεφάλι. Θεωρείται το σημαντικότερο μέλος του σώματος και είναι ασέβεια να το αγγίξεις.
  • Μη συγχέετε την ευγένεια με τη δουλοπρέπεια. Η υπόκλιση που συνηθίζουν να κάνουν οι Ταϊλανδοί στους ξένους επισκέπτες είναι για τους ίδιους δείγμα πολιτισμού – κι αν την ανταποδώσετε, θα το εκτιμήσουν.
  • Σε κάθε ευκαιρία λέμε «κοπ κουν κάαα», το «ευχαριστώ» τους. Άλλες χρήσιμες λεξούλες: «μάι κάο τζάι» (ντεν καταλαβαίνει), «τσάι» (ναι) και «μάι» (όχι).

    Chiang Rai - Koh Lanta - εικόνα 5
    Ο φουτουριστικός κήπος του αεροδρομίου Suvarnabhumi της Μπανγκόκ

    24 ώρες στην Μπανγκόκ

  • Πρωινό... on the river walk (με coconut milk, εξωτικά φρούτα κ.ά.) στην πλωτή αγορά Wat Sai.
  • Μίνι κρουαζιέρα στις πλωτές συνοικίες του ποταμού Τσάο Πράγια με το Chao Phraya River Express (αναχωρεί κάθε 20΄ από την αποβάθρα Τα Σατόν) και προορισμό το –γραφικό, καθόλου φαντεζί, αλλά πολυβραβευμένο διεθνώς για την παραδοσιακή κουζίνα του– εστιατόριο «Supatra River House».
  • Πέρασμα από το χρυσοποίκιλτο Grand Palace και «προσκύνημα» στον Σμαραγδένιο Βούδα στο ναό Phra Kaeo.
  • Αγορά hi tech gadgets στη μισή τιμή στα αχανή εμπορικά κέντρα γύρω από το Siam Square-Ploenchit-Rama I.
  • Σουλάτσο στη νυχτερινή αγορά της Pat Pong (πάρτε οπωσδήποτε ένα χειροποίητο τενεκεδένιο ομοίωμα tuk tuk!) και χορός μέχρι πρωίας στα Thai disco-bars των οδών Rama I, Ploenchit και Sukhumvit. Το χαμόγελο ως στάση ζωής
  • εν είναι τυχαίο ότι αποκαλούν την Ταϊλάνδη «χώρα των χαμόγελων», ούτε που το παλιότερο όνομα της χώρας Prathet Tai σημαίνει «η χώρα των ελεύθερων». Κι αυτό γιατί είναι η μοναδική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας που δεν γνώρισε ποτέ αποικιοκρατία, εμφύλιους πολέμους ή φυλετικές διαμάχες. Ίσως γι’ αυτό όλοι τους χαμογελούν: από τα παιδιά που ζουν σαν τρωγλοδύτες στα ποτάμια του Βορρά μέχρι τους προνομιούχους μεγαλοαστούς της Μπανγκόκ. Το ίδιο ισχύει και για την αψεγάδιαστη ευγένειά τους: πρεσβευτές ή βαρκάρηδες, τροχονόμοι ή μικροπωλητές, όλοι τους υποκλίνονται (κυριολεκτικά) στο πέρασμά σας. Πώς θα πάτε

    Προσφορές για Νοέμβριο ’08-Φεβρουάριο ’09 (εκτός 20-31 Δεκεμβρίου)

  • Αθήνα-Μπανγκόκ-Τσιάνγκ Ράι-Μπανγκόκ-Αθήνα: € 567
  • Αθήνα-Μπανγκόκ-Κράμπι-Μπανγκόκ-Αθήνα: € 567
  • Αθήνα-(Τσιάνγκ Ράι & Κράμπι)-Μπανγκόκ-Αθήνα: € 665

    (οι τιμές είναι χωρίς φόρους αεροδρομίων κι επίναυλους καυσίμων).

    Tip Συμβουλευτείτε τον Οργανισμό Τουρισμού Ταϊλάνδης για να οργανώσετε το ταξίδι σας: 2109409807, www.thailandtourism.gr. Πού να μείνετε Νοτιοδυτική Ακτή

    Πάντοτε ονειρευόσασταν ένα σπιτάκι στην καρδιά της ζούγκλας; Οι ανεξάρτητες βίλες του Pakasai Resort στο Κράμπι, μέσα στην οργιώδη βλάστηση, θα κάνουν το όνειρό σας πραγματικότητα με το παραπάνω: νεοαποικιακό στιλ που συνδυάζει την πολυτέλεια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική (www.pakasai.com). Εξίσου πολυτελείς και eco-friendly είναι οι βίλες του Langham Place Eco Resort & Spa, χτισμένες σε μια καταπράσινη πλαγιά του Κο Λάντα Γιάι (http://krabi.langhamplacehotels.com/index.html).

    Βορράς

    Το πολυτελές, αλλά με λογικές τιμές Dusit Island Resort στο Τσιάνγκ Ράι είναι χτισμένο σε ένα νησάκι. Το (εξαιρετικό) ευρωπαϊκό και ταϊλανδέζικο πρωινό σερβίρεται σε μια προβλήτα στις όχθες του ποταμού Μάε Κονγκ (www.dusit.com).

    Μπανγκόκ

    Πολύ ακριβά ($ 150+) Νο1 διεθνώς στην κατηγορία των πεντάστερων ξενοδοχείων είναι το ιστορικό (από το 1876) Mandarin Oriental Hotel, με τους εξίσου ιστορικούς θαμώνες (από τον Έλβις Πρίσλεϊ μέχρι τον Τζον λε Καρέ). Διαθέτει ίσως το καλύτερο spa της πόλης και τρία διάσημα εστιατόρια, τα «Le Normandie», «Lord’s Jim»,

    «Sala Rim Nam» (www.mandarinoriental.com/bangkok). Εξίσου πολυτελές είναι και το προσφάτως ανακαινισθέν Banyan Tree: εμπειρία το δείπνο στο υπέρκομψο «Vertigo Grill & Moon Bar» στον 61ο όροφο αλλά και η χαλάρωση στο Garden Spa του 54ου ορόφου (www.banyantree.com)

    Ακριβά ($ 80-150)

    Ιδανικά για business travellers (και όχι μόνο) είναι το Grand Center Point (www.centrepoint.com) και το Amari Watergate (www.amari.com/watergate). Μέτρια ($ 50-80) Πολύ καλά τα Centara World και Eastin. Περισσότερα στο www.bangkok.com/hotels.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.