Astra Ηotel

Σπιτική φιλοξενία, ιδιαίτερη αισθητική, γεύσεις της μαμάς, καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Θέλετε κι άλλο λόγο για να γνωρίσετε τον ξενώνα «Astra» στην Καστανιά της Κορινθίας; Να σας τον δώσουμε: ξεκινάτε από την Αθήνα και φτάνετε εδώ σε λιγότερο από δύο ώρες.

Astra Ηotel

Σπιτική φιλοξενία, ιδιαίτερη αισθητική, γεύσεις της μαμάς, καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Θέλετε κι άλλο λόγο για να γνωρίσετε τον ξενώνα «Astra» στην Καστανιά της Κορινθίας; Να σας τον δώσουμε: ξεκινάτε από την Αθήνα και φτάνετε εδώ σε λιγότερο από δύο ώρες.

Astra Ηotel - εικόνα 1

Σε μια εποχή που οι ξενώνες στην ελληνική επαρχία αυξάνονται και πληθύνονται, αλλά λίγοι είναι αυτοί που διαθέτουν προσωπικότητα, στην Καστανιά Κορινθίας άνοιξε μια μικρή μονάδα-έκπληξη. Ακούει στο όνομα «Astra», λειτούργησε πιλοτικά την περασμένη άνοιξη και από το φετινό φθινόπωρο υπόσχεται όμορφα σαββατοκύριακα στους Αθηναίους λάτρεις της Ζήριας. Είναι cosy και κομψή, σχεδόν χειροποίητη, με μοναδικά κομμάτια στην επίπλωση που δένουν αρμονικά μεταξύ τους αλλά και με την αρχιτεκτονική του κτιρίου δίνοντας ένα σύνολο άκρως φιλικό και χαλαρωτικό.

Τα «Astra» θα τα βρείτε στην έξοδο της Καστανιάς, γύρω στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, να ακουμπάνε σχεδόν στα έλατα. Μην περιμένετε ένα τυπικό ξενοδοχείο. Οι χώροι είναι ζεστοί, με διακοσμητικές πινελιές που ξαφνιάζουν: ένα σκαμπό της Kartel και ένα χειροποίητο πέρσικο χαλί. ένα οικογενειακό παραδοσιακό μπαούλο και ένα περουβιανό ριχτάρι. ένα ποπ κομοδίνο από το Octopus και ένα κρεβάτι Cocomat. ένα καρεκλοθρανίο του Κολλεγίου Αθηνών αντί πάγκου στη ρεσεψιόν... Η φιλόξενη οικογένεια Καψούρου, απ’ την άλλη, στην οποία ανήκει ο ξενώνας, θα σε κάνει να νιώσεις ότι φιλοξενείσαι σε εξοχικό φίλων με το που θ’ αράξεις στους πολύχρωμους καναπέδες του καθιστικού πλάι στο τζάκι.

Astra Ηotel - εικόνα 2

Από τα δέκα μόλις δωμάτια, ξεχωρίζει η δίχωρη σουίτα που καταλαμβάνει ολόκληρο τον πάνω όροφο του κεντρικού κτιρίου (ένα παλιό πέτρινο σπίτι εκατό περίπου ετών) και προσφέρεται στην πολύ καλή τιμή των 200 ευρώ. Ντυμένη σε αποχρώσεις πορτοκαλί και κεραμιδί, σε υποδέχεται με το παλιό μπαούλο της προ-προγιαγιάς των ιδιοκτητών, ενώ και οι δύο χώροι, καθιστικό και υπνοδωμάτιο, έχουν ο καθένας το τζάκι του. Στο ίδιο κτίριο φιλοξενούνται το καθιστικό, ο χώρος όπου σερβίρεται το πολύ φροντισμένο πρωινό και βραδινό. Αν πάτε αυτή την εποχή, δοκιμάστε μανιτάρια μορχέλες (τις μαζεύουν από τα γύρω δάση) και άλλα σπιτικά μαγειρεμένα πιάτα από το ειδικό μενού που αλλάζει συχνά. Αξίζει να παραγγείλετε από πριν άγρια σπαράγγια με αβγά χήνας.

Τα υπόλοιπα δωμάτια, διαφορετικά μεταξύ τους σε μέγεθος και διακοσμητικό ύφος, στεγάζονται σ’ ένα διπλανό καινούργιο κτίριο. Μας άρεσε το κουκλίστικο ποπ δωμάτιο με τα vynil stencils από τους Cinq Cinq Designers, ενώ υπάρχει ακόμα κι ένα δωμάτιο με διευκολύνσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Τι να δείτε

Astra Ηotel - εικόνα 3

Λίμνη Δόξας Μια πολύ όμορφη εκδρομή, ειδικά αυτή την εποχή. Η λίμνη απλώνεται νωχελικά στη σκιά του Χελμού και της Ντουρντουβάνας, με τα έλατα και τις βελανιδιές να φτάνουν ως τις όχθες της. Αφήστε το αυτοκίνητο στο φράγμα και περπατήστε πλάι της ή –ακόμα καλύτερα– φέρτε το ποδήλατο για μία από τις πιο ειδυλλιακές φθινοπωρινές βόλτες. Επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Παλαιομονάστηρου και ανεβείτε μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Φενεού (δυστυχώς μας φάνηκε παρατημένο στην τελευταία μας επίσκεψη).

Λίμνη Στυμφαλίας Γνωστή από την αρχαιότητα, μοιάζει να χάνεται χρόνο με το χρόνο. Παρόλα αυτά, κάθε φθινόπωρο οι φίλοι του birdwatching αναζητούν μέσα στους καλαμιώνες της χρυσαετούς, τσιχλοποταμίδες, ερωδιούς και χαλκόκοτες. Αισιόδοξη εξέλιξη πάντως για τη λίμνη και τα γύρω χωριά η είδηση ότι το δραστήριο Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, που μας έχει δώσει μερικά από τα καλύτερα μουσεία, ετοιμάζει εδώ μια αντίστοιχη πολιτιστική επένδυση. Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας αναμένεται ν’ ανοίξει το 2009 και θα εστιάζει στην αλληλεπίδραση ανθρώπου και περιβάλλοντος στην περιοχή.

Στους Δρόμους του Κρασιού Μια εναλλακτική και άκρως ενδιαφέρουσα διαδρομή για την επιστροφή σας είναι αυτή μέσα από τα χωριά Ψάρι, Αηδόνια και Πετρί, που σας βγάζει στη Νεμέα. Τώρα που ολοκληρώνεται ο τρύγος, κάντε μια στάση σε κάποιο από τα οινοποιεία της περιοχής, π.χ. στο εξαιρετικό Κτήμα Σεμέλη, στο Κούτσι, για να γνωρίσετε και να… οσφρανθείτε τη διαδικασία της οινοποίησης.

INFO

ASTRA HOTEL 2747061202, www.astrahotel.gr, δίκλινο από € 110.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.