villas in greece

Η ενοικίαση ενός ιδιωτικού, υπερστιλάτου καταλύματος με σέρβις αστέρων είναι εδώ και μερικά χρόνια από τις πιο ισχυρές τάσεις στο ταξιδιωτικό deluxe. Εντοπίζουμε τις πιο συναρπαστικές προτάσεις για μεταξωτά γούστα ανά την Ελλάδα, εστιάζοντας στην Μύκονο, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

villas in greece

Η ενοικίαση ενός ιδιωτικού, υπερστιλάτου καταλύματος με σέρβις αστέρων είναι εδώ και μερικά χρόνια από τις πιο ισχυρές τάσεις στο ταξιδιωτικό deluxe. Η έκπληξη είναι πως η Ελλάδα πρωταγωνιστεί πλέον στον παγκόσμιο villa rentals χάρτη, με βίλες μοναδικής ομορφιάς και ανάλογου σέρβις. Εντοπίζουμε τις πιο συναρπαστικές προτάσεις για μεταξωτά γούστα ανά την Ελλάδα, εστιάζοντας στην υψηλού προφίλ Μύκονο, σε μια eco-chic ιστορική έπαυλη της Κεφαλονιάς, καθώς και σε πιο προσβάσιμες εναλλακτικές στη Ζάκυνθο.

villas in greece - εικόνα 1
Βίλα Αίολος, πάνω από τον όρμο Χουλάκια στη Μύκονο.

Aναζητώντας τον απόλυτο προορισμό διακοπών στο Internet, συνειδητοποιείς πως η Ελλάδα εξακολουθεί να σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις του top 10 με άνεση πρωταθλητή. Κι ακόμα περισσότερο πως, μέσα στο πλαίσιο των trends και των καιρών, οι τουριστικές παροχές μας βελτιώνονται θεαματικά, προσφέροντας τη δυνατότητα στους τυχερούς να απολαύσουν το διάσημο πια στα πέρατα της γης συνδυασμό γαλάζιου και λευκού, τουρισμού και ιστορίας, κλάδου ελιάς και ελαιόλαδου υπό συνθήκες που για τους κοινούς θνητούς παραμένουν απλώς απαγορευτικές. Βλέπετε, αν η αίσθησή σας για τον ελληνικό τουρισμό παραμένει κολλημένη στα

rooms to let που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι τα λιμάνια των νησιών μας, στις μεγάλες τουριστικές μονάδες πολλών αστέρων ή στους γραφικούς ξενώνες με hot point τα πρωινά με χειροποίητες μαρμελάδες, έχετε μείνει πίσω. Μα πολύ πίσω… Υπάρχουν βίλες για τα μάτια σας μόνο, οι οποίες ικανοποιούν τους απαιτητικότερους των επισκεπτών και που παρέχουν service τόσων πολλών αστέρων που μάλλον σε γαλαξία καταλήγουμε τελικά.

Ολοένα και περισσότερα γραφεία εξειδικεύονται στο νέο trend των διακοπών για λίγους. Που ονομάζεται «villas rental» και είναι πολύ ακριβότερο ως concept από οτιδήποτε μπορούν να προσφέρουν ακόμα και οι σούπερ σουίτες των ακριβότερων ξενοδοχείων. Τις οποίες, όμως, δεν τις ανταγωνίζονται καν. Βλέπετε οι άνθρωποι που νοικιάζουν αυτές τις βίλες δεν θα πήγαιναν ποτέ σε ξενοδοχείο. Συνήθως πρόκειται για οικογένειες με παιδιά, άρα και προσωπικό, που χρειάζονται έξτρα χώρο. για μεγάλες παρέες που θέλουν να κάνουν κοινές διακοπές. για μεγιστάνες που επιθυμούν απόλυτη ασφάλεια και απολύτως ελεγχόμενο περιβάλλον ή για πραγματικούς stars που αναζητούν την πλήρη απομόνωση.

Μέσα στα services, τα γραφεία που ασχολούνται με το θέμα προσφέρουν φυσικά τα πάντα. Που σημαίνει πως «for a fair additional price» ο πελάτης που πληρώνει συνήθως από € 6.000 μέχρι € 30.000 την εβδομάδα για τον προσωπικό του παράδεισο, μπορεί να απαιτήσει ό,τι του γυαλίσει και φυσικά, να το έχει. Από πολυτελή αυτοκίνητα, ελικόπτερα και lear jets για τις μετακινήσεις του μέχρι προσωπικό chef και μπάτλερ, και από μανικιούρ-πεντικιούρ και μασάζ μέχρι ειδικό γκουρού της γιόγκα μαζί με το στρωματάκι του. Με τις προοπτικές αυτές στο τραπέζι, φανταστείτε τις πιθανές επιλογές…

Που και αυτές θα σας εκπλήξουν, αφού μπορεί η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη να είναι οι πρώτες και αναμενόμενες μάλλον περιοχές στις οποίες η ιστορία με τις ενοικιάσεις βίλας έχει ξεκινήσει από νωρίς, όμως μέρη σαν την Αντίπαρο ή τη Λευκάδα ανοίγουν τη βεντάλια και προς άλλες επίσης πολύ ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις. Ειδικά μάλιστα στην Αντίπαρο, τα σπίτια που παρουσιάζονται στο www.indigolodges.com/en/summer/index.html θα σας κόψουν την ανάσα και θα απαντήσουν και στο ερώτημα γιατί ο Tom Hanks αποφάσισε να αγοράσει στο συγκεκριμένο νησί το καινούριο εξοχικό του. Στο http://www.whitekeyvillas.com/home.html πάλι, ανακαλύπτουμε συγκλονιστικά σπίτια στη Σάμο ή στην Εύβοια, ενώ στο http://www.villarenters.com/villas-to-rent/greece/default.htm συνειδητοποιούμε πως ο παράδεισος μπορεί να φωλιάσει ακόμα και στο Σχοινιά. Γενικά μιλώντας, τα sites που ασχολούνται με τις βίλες είναι σούπερ σχεδιασμένα και φιλικά προς το χρήστη και δίνουν τη δυνατότητα στον υποψήφιο πελάτη όχι μόνο να περιηγηθεί στο σπίτι της αρεσκείας του, αλλά να συγκρίνει και τιμές, να τσεκάρει το availability στις περιόδους που τον ενδιαφέρουν και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του service κάθε γραφείου. Ρίξτε μια ματιά στα www.premiumvillarentals.com, www.unusualvillarentals.com/greece, www.villasthalassa.com/home, www.grandcanava.gr. Θα σας ταξιδέψουν στα καλύτερα που έχει να προσφέρει η χώρα μας σε αυτό το επίπεδο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως, στο πλαίσιο της καινούριας αυτής τάσης, το «Conde Nast Traveler» βράβευσε φέτος τα καλύτερα γραφεία ενοικιάσεως villas στον κόσμο και πως δύο από αυτά δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Είναι το Greek Islands Club /B> (www.greekislandsclub.com), το οποίο ασχολείται κυρίως με τα νησιά του Ιονίου και τις Σποράδες και το Aqualiving, το οποίο ασχολείται κυρίως με τη Μύκονο.

Mύκονος

villas in greece - εικόνα 2
Στη Villa Filalexia θα απολαύσετε το διονυσιασμό του Ιόνιου τοπίου και τη γνήσια ελληνική αρχοντιά: αν ο Λώρενς Ντάρελ ζούσε στα 00’s θα έμενε εδώ...

aqualiving εμπιστευτικό

Η Μύκονος δεν θα μπορούσε να μην έχει μυριστεί το νέο trend από καιρό. Ειδικότερα μάλιστα μετά την ιστορία του Xρηματιστηρίου, όπου όλο και περισσότερες βίλες παρέμεναν ερμητικά κλειστές από αδυναμία των ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στα έξοδα συντήρησής τους, η αγορά άνοιξε προς νέα κατεύθυνση. Σήμερα, στο νησί είναι σχεδόν trendy να νοικιάζεις το σούπερ grand σπίτι σου ένα μήνα το χρόνο και να βγάζεις τα έξοδα του υπόλοιπου.

Ο κύριος Federico Arduino, συνιδιοκτήτης μαζί με τη σύζυγο του Barbara της βραβευμένης από το «Conde Nast Traveller» εταιρείας Aqualiving, είδε από νωρίς τις προοπτικές και φρόντισε να τις αξιοποιήσει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Γεννημένος στην Ιταλία, περνούσε στη Μύκονο τα καλοκαίρια του μαζί με τους γονείς του, αλλά ήταν ένας φίλος του που νοίκιαζε βίλες στην Τοσκάνη που τον ενέπνευσε να οργανωθεί. Σήμερα διαχειρίζεται 50 από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού και η λίστα των πελατών του ολοένα μεγαλώνει. «Έχουμε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο συνεργατών και αντιπροσώπων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ασχολούνται μόνο με βίλες και μας χρησιμοποιούν για να προμηθεύουν τους πελάτες τους με σπίτια στη Μύκονο. Αυτό, σε συνδυασμό με το Internet, μας επιτρέπει να διαφημίζουμε το νησί, αλλά και τη δουλειά μας με έναν πολύ πιο ολοκληρωμένο τρόπο», μας λέει και συμπληρώνει πως οι πελάτες στους οποίους απευθύνεται είναι κυρίως ξένοι και ορισμένοι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Σκεφτείτε πως το 80% των πελατών μας δεν είχαν ξανάρθει ποτέ στο νησί και το 50% δεν είχε ξανάρθει ποτέ στην Ελλάδα. Συνήθως πήγαιναν στη Σαρδηνία ή στο St. Tropez.

»Από τα παράξενα, αλλά και ευχάριστα πράγματα που ζητούν συνήθως οι πελάτες μας, κυρίως οι ξένοι, είναι χορευτές ελληνικών χορών, τους οποίους συνήθως φέρνουμε από την Πελοπόννησο. Μας ζητούν επίσης μπουζούκια, κανονικά, με σπασίματα πιάτων και λουλούδια. Όπως και ειδικά κρέατα ή σπάνια κρασιά, τα οποία συχνά φέρνουμε από το εξωτερικό. Και εδώ είναι μια ευκαιρία να τονίσω πως εμείς δεν υποσχόμαστε service. Το παρέχουμε. Είναι εύκολο να στήσεις μια ιστοσελίδα με ωραίες φωτογραφίες και να υπόσχεσαι πράγματα που, όταν έρθει η ώρα, δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις. Εμείς έχουμε 16 άτομα προσωπικό που εργάζεται όλο το χρόνο σκληρά, για να ικανοποιεί τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι έτσι. Στο νησί υπάρχει πια πολύς και κακός ανταγωνισμός, ο οποίος τελικά πλήττει το κύρος του τόπου και τη φήμη του διεθνώς και γι’ αυτό πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των γραφείων με τα οποία συνεργάζονται».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Aqualiving προσφέρει κάθε είδους παροχή, από μπάτλερ, κομμωτές, μασάζ, κρατήσεις σε εστιατόρια ή παραλίες, tours για αξιοθέατα, αλλά και μια πιο gourmet πινελιά, αφού μέσω του brand της, το οποίο ονομάζεται «Aquafusion», παρέχει εξειδικευμένους chefs που μπορούν να μαγειρεύουν καθημερινά στις βίλες, να ψωνίζουν από τα delicatessen του νησιού, ακόμα και να οργανώσουν πάρτι ή τραπέζια με ειδικά μενού, παρέχοντας ακόμα και το ανάλογο table setting. Ο Αλέξανδρος Κιρτσαλίδης, head chef της «Aquafusion», έχει φροντίσει να υπάρχουν μενού για sunset cocktail by the pool με καναπεδάκια και finger food, παραδοσιακά ελληνικά μενού με φρικασέ και μουσακά, barbeques με μυκονιάτικα κρέατα, μενού με φρέσκα ψάρια ή ιταλικές σπεσιαλιτέ, όλα συνδυασμένα με τα ανάλογα κρασιά, πάντα με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. «Οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι μοναδικές για το νησί, αφού είμαστε αφοσιωμένοι στο in-house chef services. Οι επαγγελματίες σερβιτόροι ετοιμάζουν ένα πανέμορφο τραπέζι με λινά λευκά τραπεζομάντιλα, κρυστάλλινα ποτήρια, ασημένια σερβίτσια, λουλούδια και κεριά, στους πανέμορφους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών την ώρα που εγώ και η ομάδα των σεφ μου παρασκευάζουμε το μενού που οι πελάτες μας έχουν διαλέξει».

Οι πανέμορφες βίλες τις οποίες διαχειρίζεται η Aqualiving στη Μύκονο μπορούν να φιλοξενήσουν συνήθως από έξι μέχρι και είκοσι άτομα, βρίσκονται σε διάφορα σημεία του νησιού, ανάλογα με τις ανάγκες και τις διαθέσεις των πελατών, και είναι εξοπλισμένες με όλες τις ανέσεις. Όπως το Harbour Mansion, ένα αναπαλαιωμένο οίκημα του 1930, που βρίσκεται μέσα στη Χώρα, περιτριγυρίζεται από ένα μοναδικό κατάφυτο κήπο πεντέμισι στρεμμάτων και προσφέρει μια απίστευτη θέα στο Γιαλό και το ηλιοβασίλεμα, η βίλα Magdalena στο Πουλί, με πανέμορφους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και μια ονειρική πισίνα με θέα τη Δήλο, ή το πανέμορφο House of Palm Trees στην Άνω Μερά, με γαλλικές επιρροές, ζεστά χρώματα και έναν από τους ωραιότερους κήπους του νησιού, με πλούσια μεσογειακή βλάστηση και μια πισίνα που κόβει την ανάσα.

«Προσπαθούμε να ικανοποιούμε πέρα από τους πελάτες μας και τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, έτσι ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να ελαχιστοποιούμε τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διαμονή, να ελέγχουμε τα σπίτια ώστε, αν χρειάζονται κάποιες επισκευές, να τις κάνουμε από πριν και να λύνουμε όλα τα προβλήματα με τα οποία κανονικά θα έπρεπε να ασχοληθούν οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι συνήθως δεν έχουν το χρόνο να το κάνουν. Και αυτή είναι νομίζω η μεγαλύτερη υπηρεσία που τους παρέχουμε» λέει ο κύριος Arduino, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό, όταν κάποιος αποφασίζει να νοικιάσει κάπου ένα σπίτι, να προτιμάει εταιρείες που έχουν γραφεία και παρουσία εκεί. «Σκεφτείτε ένα μεγάλο γραφείο στη Νέα Υόρκη να εκπροσωπεί μια βίλα στη Μύκονο. Και να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα… Και ο ιδιοκτήτης να λείπει για διακοπές… Ποιος θα μείνει με το πρόβλημα; Ο πελάτης...»

Όσο για τις τιμές; «Εμείς προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές μας ανταγωνιστικές με τα άλλα μέρη της Ευρώπης, όπως είναι το St. Tropez, η Ibiza ή η Σαρδηνία. Πιστεύουμε απόλυτα στο fair price, που σημαίνει πως ο πελάτης πρέπει να πάρει ακριβώς αυτό για το οποίο πληρώνει, αλλά υπάρχουν και σπίτια που είναι υπερτιμημένα από εταιρείες που συχνά τα νοικιάζουν χωρίς καν να τα ελέγξουν πριν. Δεν είναι γενικό αυτό, υπάρχουν και καλοί συνάδελφοι. Όμως, όπως συμβαίνει πάντα, όταν μια αγορά ανοίγει και γίνεται της μόδας, έρχονται και οι αρπαχτές».

Ιnfo www.livinginternational.net, τηλ.: 0044 2070606244

κεφαλονιά

villas in greece - εικόνα 3
Προσεγμένες μέχρι και στα επώνυμα λευκά είδη τους, οι βιλίτσες του Paliokaliva Village.

eco retreat με ιστορία

Τα Ιόνια νησιά βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στην κορυφή της προτίμησης των καλύτερων βρετανικών τουριστικών γραφείων που νοικιάζουν πολυτελείς βίλες. Ιδιαίτερα βενετσιάνικα αρχοντικά μέσα σε εκπληκτικά κτήματα, αλλά και κουκλίστικα πέτρινα αγροτόσπιτα, αποτελούν το ιδανικό background για διακοπές που συνδυάζουν την ιδιωτικότητα με την αίσθηση του ιδιαίτερου. Μέχρι πρότινος, κάθε φορά που κατά τη διάρκεια κάποιου ρεπορτάζ στην Κέρκυρα ή την Κεφαλονιά λοξοδρομούσα στα ελιόφυτα κτήματα με κατεύθυνση εκείνο το πανέμορφο σπίτι βαμμένο στο κόκκινο της Βενετίας, νομίζοντας ότι ανακάλυψα το boutique hotel των ονείρων μου, το μόνο που ανακάλυπτα ήταν άλλη μια κλειστή αυλόπορτα με την ταμπέλα μιας βρετανικής «Villas κάτι» εταιρείας και ένα λονδρέζικο τηλέφωνο κρατήσεων. Ενώ η ανάγκη για διακοπές σε βίλες ωρίμαζε και στην ελληνική αγορά, με όλο και περισσότερες παρέες και οικογένειες να αναζητούν την πιο personalized και value for money λύση ενός πολυτελούς εξοχικού αντί για ένα ξενοδοχείο, η προσφορά παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα, με μερικά από τα ομορφότερα εξοχικά σπίτια των νησιών να νοικιάζονται μόνο πακέτο με πτήσεις από το Gatwick.

Σιγά σιγά, όμως, η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει με μεμονωμένες έστω, αλλά ιδιαίτερα αξιόλογες επενδύσεις που κάνουν το διεθνές φαινόμενο «διακοπές σε βίλα» προσιτό και στους Έλληνες ταξιδιώτες. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που ανακαλύψαμε πρόσφατα είναι το Κτήμα Μιλιαρέση κοντά στο Κάστρο της Κεφαλονιάς (12 χλμ. από το Αργοστόλι). Πρόκειται για ένα ιστορικό κτήμα με ελαιώνες (25.000 τ.μ. σήμερα) που ανήκε σε μια από τις πιο ισχυρές ενετικές οικογένειες του νησιού από το 15ο αιώνα. Ο πρέσβης Λύσανδρος Μηλιαρέσης-Φωκάς μετέτρεψε το οικογενειακό ενετικό κτήμα σε ένα πολυτελές καταφύγιο χαλάρωσης με οικο-τουριστική σφραγίδα. Αν και το επιβλητικό αρχοντικό δεν υπάρχει σήμερα (καταστράφηκε από τους Γερμανούς και στη συνέχεια από το σεισμό του 1953), μέσα στο κτήμα διασώζεται το μεγαλύτερο ελαιοτριβείο του νησιού, το οποίο έχει κηρυχθεί διατηρητέο, ένα πέτρινο αγροτόσπιτο και ένα σπάνιο αμφιθεατρικό αλώνι. Όλα τα παραπάνω αναστηλώθηκαν με ιδιαίτερο σεβασμό και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια από το σημερινό κληρονόμο του κτήματος, τον πρέσβη Λύσανδρο Μηλιαρέση-Φωκά και τη γυναίκα του Λίλα. Σπάνια δείγματα τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που έχουν επιζήσει από το σεισμό είναι πλέον επισκέψιμα ως μια πρόταση εναλλακτικού τουρισμού, για τους επισκέπτες του νησιού που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του.

Η πρόταση συμπληρώνεται από μια καινούρια έπαυλη, σε απομονωμένο σημείο μέσα στο κτήμα, η οποία ακολουθεί την τοπική αρχιτεκτονική και εντάσσεται απόλυτα στο τοπίο, δημιουργώντας το ιδανικό eco-retreat που συνδυάζει τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά με τη φύση και τις πολυτελείς παροχές. Η Villa Filalexia, παρότι αποτελεί μέρος του κτήματος, προσφέρει όλη την αυτονομία που χρειάζεται ο επισκέπτης, ενώ ο πολύ όμορφος περιβάλλων χώρος με την πισίνα και τις ξύλινες σεζλόνγκ και το πράσινο background (αιωνόβιες ελιές, κυπαρίσσια, βιολογικές καλλιέργειες δέντρων και τοπικών φυτών) δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις βίλες της Τοσκάνης. Το απόλυτο μεσογειακό σκηνικό απροσποίητης χαλάρωσης, με έντονη την αύρα του αρχοντικού παρελθόντος. Δεν είναι τυχαίο ότι η βίλα συνεργάζεται ήδη με επιλεγμένες βρετανικές εταιρείες πολυτελούς τουρισμού, νοικιάζεται όμως και αυτόνομα σε απευθείας συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες.

Η Villa Filalexia, μια πολύ όμορφη έπαυλη με στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια που μπορούν να κοιμίσουν μέχρι 8 άτομα και απολαμβάνει υπέροχη θέα στους ελαιώνες και τη θάλασσα στο βάθος. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με ιδιαίτερα κομμάτια και αντίκες, ενώ το μεγάλο καθιστικό οδηγεί και σε μια όμορφη εξωτερική σκιερή τραπεζαρία. Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις (AC, DVD, πλυντήριο πιάτων, σύνδεση Internet, φούρνο μικροκυμάτων κ.λπ.), ενώ προσφέρεται καθημερινή καθαριότητα εκτός από τα Σαββατοκύριακα. Κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες, μπορούν να φροντίσουν για επιπλέον προμήθειες και υπηρεσίες.

Info Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι τιμές ενοικίασης της βίλας ξεκινούν από € 700 την ημέρα, ενώ για το Σεπτέμβριο πέφτουν στα € 570. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με την κυρία Λίλα Μηλιαρέση-Φωκά στα 694 4616000, 694 5617745, info@migliaressis-estate.com

ζάκυνθος

villas in greece - εικόνα 4
Το συγκρότημα Revera βρίσκεται στην ήσυχη κοιλάδα του Κεριού, στη Ζάκυνθο.

η πιο προσιτή πλευρά του villa rental

Καρτποσταλικές παραλίες, μια υπέροχη ενδοχώρα σπαρμένη με ελιές και εύρωστους αμπελώνες, εστιατόρια που παίζουν δημιουργικά με τις παραδοσιακές γεύσεις, δεν θέλαμε πολύ για να μαρκάρουμε στο χάρτη των διακοπών μας το Φιόρο του Λεβάντε. Μακριά από τις μαζικές παραλίες του Λαγανά και του Πλάνου, η Ζάκυνθος κερδίζει τα τελευταία χρόνια douze points καλοκαιρινής ευζωίας μ’ ένα… secret combination που ταιριάζει μοναδικά το «τοσκανέζικο» σκηνικό με το απέραντο γαλάζιο, από τις σινιέ αγροτουριστικές κατοικίες της ενδοχώρας ως τις σύγχρονες βίλες που ατενίζουν το πέλαγος.

Ιδανική περίπτωση για αναχωρητές που επιζητούν την πολυτέλεια μακριά από την κοσμικότητα προσφέρει το πανέμορφο Aresti Mountain Resort. Σ’ ένα ημιορεινό κτήμα 200 στρεμμ. με ελιές και αμπέλια, κοντά στον Άγιο Λέοντα, ο Δημήτρης Κατίδης και η Φένια Σταμίρη βρήκαν τη δική τους Εδέμ και, για χάρη της, άφησαν τα ιατρεία τους στη Θεσσαλονίκη, αναστήλωσαν το παλιό αγροτόσπιτο και μας χάρισαν πέντε καλόγουστα πέτρινα σπίτια, για να ξυπνάμε με τους ήχους των πουλιών και να χαλαρώνουμε κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα να πέφτει πάνω από τη θάλασσα. Δεν θα θέλετε να φύγετε, ούτε για να κατέβετε στην παραλία. Άλλωστε, κάθε μεζονέτα έχει τη δική της ιδιωτική πισίνα, για να μη σας λείψουν στιγμή οι βουτιές, ενώ το σκηνικό, από το φυσικό τοπίο έως το ντεκόρ των σπιτιών –με αντίγραφα παλιών ζακυνθινών επίπλων, αντίκες, πίνακες ζωγραφικής–, όλα συνωμοτούν για να κλείσετε το κινητό και να ρομαντζάρετε με το ταίρι σας. Εννοείται ότι όλα διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό: DVD, πλυντήριο, κουζίνα, κλιματισμό, τζάκι. Μπορούν να φιλοξενήσουν έως έξι άτομα σε τρία μεγάλα υπνοδωμάτια, αλλά και μεγαλύτερες παρέες στο μπλε σπίτι. Και ένα μπόνους που κάνει τη διαφορά: στην αυλή σας περιμένουν δωρεάν ποδήλατα βουνού για τις βόλτες σας.

Η οικογένεια Σταμίρη, όμως, είναι υπεύθυνη για ένα ακόμα εξαιρετικό συγκρότημα-αγρόκτημα στην ενδοχώρα. Το Aresti Villas στον Άγιο Δημήτριο, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες που θα περίμενες από ένα resort, spa για μασάζ και αρωματοθεραπεία, και ένα σοφιστικέ εστιατόριο-μπαρ. Όλα αυτά απευθύνονται αποκλειστικά στους φιλοξενούμενούς του σ’ ένα πνεύμα υψηλής privacy. Οι 16 πέτρινες κατοικίες απλώνονται στην αγκαλιά ενός καταπράσινου λόφου, εκεί που κάποτε στεκόταν το πατρογονικό υποστατικό με τις ελιές και τα ζώα. Καθεμία έχει τη δική της πισίνα, ταξιδιάρα θέα στα βουνά και τους ελαιώνες, και είναι ντυμένη με πορσελάνες, λάμπες, βενετσιάνικα έπιπλα και κεραμικά που διασώθηκαν από το παλιό αρχοντικό που γκρεμίστηκε με το σεισμό του 1953.

Οδηγώντας μέσα στους ζακυνθινούς ελαιώνες όμως, συναντά κάποιος κι άλλες ευχάριστες εκπλήξεις. Στο Τραγάκι, π.χ., μας αρέσει το Κτήμα Κούρου, για την περιποιημένη αυλή με τα λουλούδια και τις κούνιες όπου τα βράδια όλοι οι «γείτονες» γίνονται μια παρέα, τις σκιερές, δροσερές πριβέ βεράντες και γι’ αυτό το πνεύμα χειροποίητης φιλοξενίας που επιμελήθηκαν με προσωπική εργασία οι ιδιοκτήτες του. Οι πέντε μεζονέτες είναι ευρύχωρες, λειτουργικές, φτιαγμένες με φυσικά υλικά –πέτρα δουλεμένη στο χέρι, ξύλινα δοκάρια και ταβάνια– και απευθύνονται σε 2 έως 8 άτομα. Αν είστε πολλοί, κλείστε ασυζητητί το «Αρζαντό», αλλά κρατήστε για τον εαυτό σας το δωμάτιο με το «δαντελένιο» κρεβάτι. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Paliokaliva Village, απλώνοντας τις γλυκύτατες πέτρινες βιλίτσες του πάνω σ’ έναν ελαιόφυτο λόφο που ατενίζει τη θάλασσα. Εναρμονισμένες απόλυτα με το περιβάλλον σε κερδίζουν με τον country ρομαντισμό τους, την προσεγμένη επίπλωση, τα φινετσάτα λευκά είδη Guy Laroche. Αφήστε λοιπόν τα πιτσιρίκια να πλατσουρίσουν στην κοινόχρηστη πισίνα και απολαύστε την ηρεμία του απομεσήμερου στη σκεπαστή βεράντα σας.

Όσοι πάλι αποζητάτε τη γαλήνη και τις ιδιαίτερες παραλίες του βορρά (το πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο, τα ιαματικά Ξυγκιά), θα βάλετε πλώρη για τον Άγ. Νικόλαο Βολιμών και το στιλάτο Emerald Villas, θα ξαπλώσετε στη σεζλόνγκ πλάι στη μεγάλη πριβέ πισίνα σας και θ’ αφήσετε το βλέμμα να χορτάσει το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Πραγματικός πειρασμός αυτό το ησυχαστήριο πάνω στην πλαγιά, και με όλα τα κομφόρ: πάρκινγκ, καλόγουστη επίπλωση, DVD, υδρομασάζ, πλυντήριο, σίδερο ρούχων, ασύρματο Internet. Aν το ζητήσετε, και κονσόλα playstation θα σας φέρουν. Από τις 8 αυτόνομες πέτρινες μεζονέτες, οι μισές είναι 80 τ.μ. και οι υπόλοιπες 105 τ.μ.

Θέλεις κάτι ακόμα πιο μοναχικό και μακριά από τον πολιτισμό; Στην ήσυχη κοιλάδα του Κεριού, στην άκρη του πευκοδάσους, το πέτρινο συγκρότημα Revera είναι ταμάμ για περισυλλογή, γι’ αυτό και προσελκύει κυρίως ξένους επισκέπτες και λάτρεις της πεζοπορίας. Βέβαια, από εδώ χρειάζεσαι περίπου ένα μισάωρο για να φτάσεις σε κάποια καλή παραλία, αλλά για τις… δύσκολες ώρες υπάρχει πισίνα. Τα σπίτια «παίζουν» σε τετραγωνικά και παροχές, ωστόσο για καλύτερη θέα στη θάλασσα προτιμήστε αυτά που βρίσκονται πιο ψηλά, με τα κίτρινα και κόκκινα παράθυρα.

Info Aresti Mountain Resort & Aresti Villas: 697 7357965, www.aresti.gr

Emerald Villas: 694 7740773, 26950 32006, www.emerald-villas.gr

Κτήμα Κούρου: 26950 65230, www.ktimakourou.com

Paliokaliva Village: 26950 63770, www.paliokaliva.gr

Revera Villas: 26950 27524, www.revera-zante.com/gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.