Χαλάρωση έξι διαστάσεων!

Λάτρης των τροπικών Six Senses Spa, η Ντένη Καλλιβωκά δοκίμασε την πρώτη ελληνική εφαρμογή τους στο ξενοδοχείο «Porto Elounda De Luxe Resort» και επέστρεψε εντυπωσιασμένη και αναζωογονημένη.

Χαλάρωση έξι διαστάσεων!

Λάτρης των τροπικών Six Senses Spa, η Ντένη Καλλιβωκά δοκίμασε την πρώτη ελληνική εφαρμογή τους στο ξενοδοχείο «Porto Elounda De Luxe Resort» και επέστρεψε εντυπωσιασμένη και αναζωογονημένη.

Χαλάρωση έξι διαστάσεων! - εικόνα 1

Την πρώτη μου εμπειρία σε Six Senses Spa την είχα πριν από μερικά χρόνια στο «Evason Hideaway», ένα καταπληκτικό resort στην περιοχή Nha Trang του Βιετνάμ. Το ξενοδοχείο απλωνόταν σε ένα νησάκι, ένα τέταρτο με το ταχύπλοο από τη στεριά, όπου όλες οι μετακινήσεις γίνονταν με ποδήλατο. Για τρεις ημέρες είχα την ευκαιρία να αφεθώ στα χέρια θεραπευτών ειδικευμένων σε ινδικό και βιετναμέζικο μασάζ, απ' όπου έβγαινα κυριολεκτικά άλλος άνθρωπος. Από τότε άρχισα να το ψάχνω και συνειδητοποίησα ότι τα Six Senses είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες –αν όχι η καλύτερη– στον κόσμο. Έτσι, όταν πέρυσι έμαθα ότι θα αποκτούσαμε Six Senses Spa και στην Ελλάδα, στο ξενοδοχείο «Porto Elounda», εξεπλάγην ευχάριστα. Τα κατάφερα να βρεθώ εκεί στις αρχές Ιουλίου. Οι εγκαταστάσεις είναι εντυπωσιακές. Μεσογειακά υλικά από Ελλάδα, Συρία και Νότια Ιταλία φτιάχνουν ένα περιβάλλον… στην υπηρεσία των αισθήσεων. Το spa είναι eco friendly, έχει βιολογικό καθαρισμό, θερμαίνεται με ηλιακή ενέργεια και τροφοδοτείται με αφαλατωμένο θαλασσινό νερό. Ταυτόχρονα όλα τα καθαριστικά είναι βιολογικά, γίνεται μέτρηση κατανάλωσης νερού και συστηματική ανακύκλωση. Ο τουρισμός του αύριο, θα λέγαμε με άλλα λόγια.

Χαλάρωση έξι διαστάσεων! - εικόνα 2

Μέσα από την αισθητική και τις αισθήσεις το Six Senses προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του. Ποια είναι αυτή; Η έκτη αίσθηση του τίτλου αναφέρεται στην ισορροπία των υπολοίπων πέντε, δηλαδή η απόλυτη ηρεμία που χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να δεχτεί, να απολαύσει και να αξιοποιήσει τις θεραπείες. «Πρόκειται για μια προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης», μου εξηγεί η Έλλη Σουμάκη, διευθύντρια του spa, «η αφή καλύπτεται από την αύρα που θα κάνει ο πελάτης με τον θεραπευτή, η ακοή από τη χαλαρωτική μουσική, η όσφρηση από αιθέρια έλαια και η γεύση από το ginger tea που ακολουθεί τις θεραπείες. Αν όλα αυτά λειτουργήσουν στον άριστο βαθμό, ο πελάτης φτάνει στην απόλυτη χαλάρωση, που είναι και το ζητούμενο. Αν και διαθέτουμε θαλασσοθεραπεία, προτείνουμε περισσότερο τις θεραπείες με τα χέρια ώστε να υπάρχει πάντα αυτή η interactive σχέση του πελάτη με την αύρα που μεταφέρει ο θεραπευτής».

Χαλάρωση έξι διαστάσεων! - εικόνα 3

Θαύμασα τα άνετα, πεντακάθαρα και πλήρως εξοπλισμένα αποδυτήρια, κολύμπησα στη θερμαινόμενη πισίνα που εκτείνεται έξω από το spa, σαν μπαλκόνι που ατενίζει τη θάλασσα από ψηλά, έκανα τζακούζι μετρώντας τα καραβάκια στον κόλπο της Ελούντας, σάουνα αλλά κι ένα χαλαρωτικό ολιστικό μασάζ, το οποίο και με απάλλαξε από το στρες που κουβαλούσα στους ώμους και τον αυχένα μου όταν έφτασα εκεί. Η εμπειρία όμως που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα ήταν το Turkish bath. Μπήκα με το μαγιό σε ένα πολυγωνικό ψηφιδωτό τούρκικο χαμάμ με βρύσες που ανάβλυζαν ζεστό νερό. Σύντομα ο χώρος είχε γεμίσει υδρατμούς. Ένα τέταρτο μετά, η θεραπεύτρια με ξάπλωσε σε ένα μαρμάρινο κρεβάτι και ξεκίνησε να με λούζει χύνοντας πάνω μου νερό από ένα μπακιρένιο τάσι. Μετά, μου έκανε ένα σκραμπ και μια μάσκα προσώπου και στη συνέχεια συνέχισε με σκραμπ και τρίψιμο με λούφα σε όλο το σώμα. Στο τέλος μια ενυδατική κάλυψε όλο μου το σώμα. Δεν μπορώ να σκεφτώ ωραιότερη αίσθηση, η επιδερμίδα μου ήταν κυριολεκτικά βελούδινη.

Χαλάρωση έξι διαστάσεων! - εικόνα 4

Φαντάζομαι πόσο υπέροχο θα είναι αυτό το μέρος το φθινόπωρο, όταν η θάλασσα δεν θα μας αποσπά τόσο την προσοχή και ήδη προγραμματίζω το επόμενο ταξίδι μου με έναν κύκλο θεραπειών χαλάρωσης και αποτοξίνωσης! Εντωμεταξύ, εσείς μην το χάσετε! INFO

SIX SENSES SPA, «Porto Elounda De Luxe Resort», 2841068000, www.portoelounda.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.