Λαύκος

Το Φεστιβάλ Κιθάρας είναι απλώς η αφορμή για να επισκεφθούμε ένα από τα πιο ωραία χωριά του Νοτίου Πηλίου, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά στα 300 μέτρα, με τέλεια θέα στα νησάκια του Παγασητικού.

Λαύκος

Το Φεστιβάλ Κιθάρας είναι απλώς η αφορμή για να επισκεφθούμε ένα από τα πιο ωραία χωριά του Νοτίου Πηλίου, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά στα 300 μέτρα, με τέλεια θέα στα νησάκια του Παγασητικού. Από την Ελένη Κούκη

Λαύκος - εικόνα 1

Θέλω να βουτήξω

Όπως είπαμε, ο Λαύκος είναι ορεινό χωριό, αλλά δεν απέχει πολύ από παραλίες τόσο του Αιγαίου όσο και του Παγασητικού. Στα 8,5 χιλιόμετρα θα βρείτε το Μικρό (κι όμως πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδιά με ταβέρνες και μπαράκια), ενώ στα γειτονικά χωριά Χόρτο και Μηλίνα υπάρχουν αρκετά συμπαθητικά λιμανάκια – το απόλυτο καρτ ποστάλ είναι η Τζάσταινη.

Μέρες κιθάρας

Από τις 10 μέχρι τις 13 Ιουλίου, κάθε βράδυ γίνονται συναυλίες κλασικής κιθάρας από Έλληνες και ξένους σολίστ, ενώ το πρωί πραγματοποιείται σεμινάριο στο δημοτικό σχολείο του χωριού (www.evafampas.gr/guitarfestival.html).

Πλατεία μούρλια

Πετρόχτιστη, με τα σκιερά της πλατάνια και την εκκλησία, είναι η επιτομή της πηλιορείτικης πλατείας. Το βράδυ σε ξετρελαίνει η τσίκνα, εμείς όμως λατρεύουμε τα ήσυχα μεσημέρια όταν αράζουμε στα τραπεζάκια του κοινοτικού καφενείου με λεμονάδα ΕΨΑ και τάβλι.

Λαύκος - εικόνα 2
Αρχοντικό Παρίση

Ψωμί από ξυλόφουρνο

Αναζητήστε στο κεντρικό σοκάκι τον παλιό κλασικό φούρνο, έναν από τους ελάχιστους που ψήνει ακόμη το ψωμί σε ξύλα. Πάρτε και ελιόψωμο ή την υπέροχη τυρόπιτά τους – ό,τι πρέπει για πικνίκ στην παραλία.

Πού θα μείνω

Το χωριό διαθέτει πέντε συμπαθητικούς ξενώνες, περιποιημένους και με οικονομικές τιμές: Αρχοντικό Παρίση (2423065856, 6978191851), Ξενώνας Λαύκος (2423065017, 6979639652), Ξενώνας των Χρωμάτων (2423065225, 6979547793, Αρχοντικό Κτενά (2423065562, 6972093209), Διαμερίσματα Δημητρίου (2423066088, 6972443234).

Νέο spot

Το «Άγναντο» (μόλις περάσουμε τον Λαύκο, πάνω στην πρώτη στροφή προς τη Μηλίνα), το οποίο άνοιξε μόλις, λειτουργεί ως μπαρ και εστιατόριο με μεσογειακό μενού και πολλές επιλογές σε κρασί. Το μεγάλο του ατού είναι η συναρπαστική θέα στον Παγασητικό. Ελάτε την ώρα του ηλιοβασιλέματος και θα μας θυμηθείτε (τηλ. 2423065019, 6977219975).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.