Σκιάθος

Καθώς το ατμοσφαιρικό παλιό λιμάνι της, από τα βασικά σκηνικά του «Mamma Mia!», ετοιμάζεται να κάνει το γύρο του κόσμου, η ίδια η Σκιάθος ζει στον πυρετό της πρεμιέρας που ανοίγει πανηγυρικά την καλοκαιρινή σεζόν.

Σκιάθος

Καθώς το ατμοσφαιρικό παλιό λιμάνι της, από τα βασικά σκηνικά του «Mamma Mia!», ετοιμάζεται να κάνει το γύρο του κόσμου, η ίδια η Σκιάθος ζει στον πυρετό της πρεμιέρας που ανοίγει πανηγυρικά την καλοκαιρινή σεζόν.

Σκιάθος - εικόνα 1
Παραλία Κουκουναριές

Γιατί να πάω

Αυτές τις μέρες για να συμμετάσχεις στην εορταστική ατμόσφαιρα –τα πάντα, από τα πλοία ως το θερινό σινεμά, έχουν ντυθεί «Mamma Mia!»! Ούτως ή άλλως, όμως, η Σκιάθος είναι must προορισμός για τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την αμμουδιά, για την αύρα κοσμοπολιτισμού που ενίοτε αποπνέει, αλλά και για το «άλλο» της πρόσωπο, το λιτό, του Παπαδιαμάντη. Γιατί προσφέρει όλο και καλύτερες τα τελευταία χρόνια εναλλακτικές στο φαγητό, τον ύπνο και τη διασκέδαση.

Must do

  • Τουλάχιστον μία βόλτα με καΐκι με στάση για φαγητό στον Κατηγιώργη, στο Πήλιο απέναντι.
  • Μια εξερεύνηση στον εντυπωσιακό γκρεμό της ανεμοδαρμένης μεσαιωνικής καστροπολιτείας στα βόρεια του νησιού. Αργά το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα.
  • Επίσκεψη στη φημισμένη (και για το κρασί της) Μονή της Ευαγγελίστριας, σ' ένα θαυμάσιο τοπίο.
  • Σεργιάνι στα στενοσόκακα της παλιάς πόλης για να καταλήξεις με το ποτό σου στις lounge μαξιλάρες των μοντέρνων cafes, στα «σκαλάκια».
  • Το κλασικό shopping στην Παπαδιαμάντη, την καρδιά της σκιαθίτικης αγοράς. Μόλις άνοιξε ένα νέο έθνικ μαγαζί.
  • Clubbing για ανθεκτικά τύμπανα στο BBC.
  • Απόγευμα στο παλιό λιμάνι για τα πολύ καλά κοκτέιλ και τον freddo που φτιάχνουν στο Gold Fish.
  • Τσιμπολόγημα με αμυγδαλωτά του τοπικού Συλλόγου Γυναικών.
    Σκιάθος - εικόνα 2
    Skiathos Palace

    Best παραλίες

  • Τα Λαλάρια είναι ίσως η εντυπωσιακότερη παραλία στις Σποράδες, με θαλασσοπούλια, άψογα νερά και μεγάλα ολόλευκα βότσαλα. Πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα.
  • Στις Κουκουναριές η αμμουδιά είναι θεσπέσια, το πευκοδάσος μοναδικό, τα νερά καθαρά και οι ξαπλώστρες άφθονες. Μαζεύει αρκετό κόσμο.
  • Η Αγία Ελένη βρίσκεται κοντά στις Κουκουναριές, αλλά από την πλευρά που βλέπει στο Πήλιο – τα δειλινά είναι αξέχαστα.
  • Για τις αμμουδιές του Τσιγκριά υπάρχει τακτικό πηγαινέλα από το λιμάνι. Στο καταπράσινο νησάκι στην είσοδο του κόλπου θα βρείτε και να τσιμπήσετε.
  • Η Κεχριά προτείνεται ως εναλλακτική της mainstream κατάστασης των Κουκουναριών. Μικρή, πνιγμένη στο πράσινο – θέλει όμως κι ένα τέταρτο περπάτημα. Πού να φάτε
  • Καλή ελληνική κουζίνα στο Ελλάδος Γεύσεις ψηλά στην Παπαδιαμάντη (2427023255), στο Αμφιλίκι στην Αγία Τριάδα (2427022839) και στο Αγνάντιο (2427022016) στο δρόμο για την Ευαγγελίστρια.
  • Δημιουργική ελληνική κουζίνα και sic ambiance στο 1901 στην παλιά πόλη (2427021717) και στο Εν Πλω (2427024433) στην παραλιακή.
  • Σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα και art de la table στο Πέλαγος (ξεν. «Aegean Suites»), στο Ammos (ξεν. «Skiathos Princess») και στο Elia's (ξεν. «Mandraki Village»).
  • Ψαράκι φρέσκο, μεζέδες, ρακή και κουνέλι κρασάτο στην Ανατολή (2427021907), με θέα στη Σκόπελο.
  • Μάθαμε ότι το καλό εστιατόριο Στάθης (2427023508), στο δρόμο για τον Βρωμόλυμνο, μόλις ανακαινίστηκε εντυπωσιακά επί το νεανικότερον. Check in

    Το κλασικό και κάθε χρόνο πιο ανανεωμένο Skiathos Palace (2427049700), επάνω από τις Κουκουναριές, είναι μία από τις τοπ επιλογές για τους λάτρεις των κλασικών ξενοδοχειακών ανέσεων και της θέας. Ρομαντική διαμονή στο boutique Aegean Suites (2427049345). Στο Skiathos Princess στον Πλατανιά (2427049731) τα παιδιά θα έχουν χώρο να παίξουν κι εσείς χρόνο για ψυχοσωματική ανάταση στο wellness club. Οι λάτρεις της θέας θα εκτιμήσουν το Cape Kanapitsa (2427021750) και το πώς –λες και– κρέμεται στο πράσινο ακρωτήρι. Αν θέλετε πεντακάθαρη παραλία όσο πιο κοντά γίνεται στην πόλη και σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, επιλέξτε το Cassandra Bay στον Βασιλιά (2427024201).

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.