Πάρος

Νησί στο οποίο έχεις λόγο να επιστρέψεις ξανά και ξανά, η Πάρος είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που παραμένουν σχεδόν από άποψη «εκτός μόδας», που δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν ψεύτικο «κυκλαδίτικο όνειρο» και αντιπροτείνουν αυθεντικές εμπειρίες σε όσους ξέρουν να ψάξουν πέρα από τη μαζική επιφάνεια.

Πάρος

Νησί στο οποίο έχεις λόγο να επιστρέψεις ξανά και ξανά, η Πάρος είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που παραμένουν σχεδόν από άποψη «εκτός μόδας», που δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν ψεύτικο «κυκλαδίτικο όνειρο» και αντιπροτείνουν αυθεντικές εμπειρίες σε όσους ξέρουν να ψάξουν πέρα από τη μαζική επιφάνεια.

Πάρος - εικόνα 1

Aν και τα τελευταία χρόνια κάνω συχνά διακοπές στην Πάρο, όταν προσπαθώ να την προσεγγίσω με το μάτι της ταξιδιωτικής συντάκτριας, εκείνη αντιστέκεται. Δεν μπορεί να χωρέσει στις συνήθεις κατηγορίες (νησί για δύο, για οικογένειες κ.λπ.). Οι πιο απολαυστικές εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό, δεν σε πείθουν για την ιδιαιτερότητά της, αφού αφορούν μάλλον αγαπημένες καταστάσεις του ελληνικού καλοκαιριού οπουδήποτε στις Κυκλάδες, ενώ, αν και είναι κοσμικό νησί, οι νέες αφίξεις κάθε καλοκαίρι δεν συνιστούν σοβαρό λόγο να την προτιμήσεις, αφού οι διαχρονικές αξίες κερδίζουν σαφώς στα σημεία. Κι όμως, αν η Πάρος είναι ο... μπελάς του lifestyle ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, την ίδια στιγμή είναι ένα από τα πλέον γενναιόδωρα σε εμπειρίες νησιά. Ο βασικότερος λόγος για να την επιλέξεις (αν δεν είσαι teenager ή beach sport fan, οπότε δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο «σπρώξιμο») είναι γιατί σου ξαναθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο γιατί οι Κυκλάδες έχουν ταυτιστεί με το ελληνικό καλοκαίρι. Η άπαιχτη σχέση ποιότητας-απόστασης, το πολύ καλό φαγητό – ιδιαίτερα στις παραδοσιακές και back to basics εκδοχές, ο value for money χαρακτήρας που περιέργως διατηρεί ακόμη ένα τόσο τουριστικό νησί, τα χωριά-έκπληξη και, βέβαια, οι πολλές και ιδιαίτερες παραλίες είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της Πάρου. Το σημαντικότερο είναι ότι εδώ θα ζήσεις εκδοχές του κυκλαδίτικου chic και του τοπικού χρώματος που έχεις ανάγκη στις διακοπές, χωρίς να νιώθεις ότι είσαι σε ένα «ψεύτικο» νησί που «ξεκλειδώνει» τον Ιούνιο και «ξεσκονίζει» το κουκλίστικο σκηνικό για να σε υποδεχτεί. Γιατί, στις παραδοσιακές ταβέρνες της ενδοχώρας της Πάρου, η φοβερή χωριάτικη με την ξυνομυζήθρα, τα μυρωδάτα αμπελοφάσουλα, τις πληθωρικές ρεβυθάδες και τα πολύ νόστιμα ντόπια κρέατα έχουν μόλις αντικαταστήσει τις ομελέτες με τα σπαράγγια, τα κουκιά και τα άγρια μανιτάρια που πριν από λίγους μήνες απολάμβανες off-season. Αν και είναι ένα νησί προσανατολισμένο στον τουρισμό, έχει αποφύγει πολλές από τις ακρότητες και τα δήθεν που συναντάς σε άλλα κοσμικά νησιά ή στις εναλλακτικές μικρές «Mυκόνους» που εμφανίζονται κάθε καλοκαίρι στα πάλαι ποτέ νησιά της άγονης γραμμής.

Πάρος - εικόνα 2
Kanales Rooms & Suites

Επειδή η Πάρος είναι το κατεξοχήν νησί του real estate, η ξενοδοχειακή της υποδομή δεν είναι αυτή που θα περίμενες από ένα νησί που υποδέχεται –μεταξύ άλλων– αρκετά ποιοτικό τουρισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις για διαφορετικά στιλ. Τα πραγματικά αξιόλογα πολυτελή resorts, όπως το πρωτοπόρο και όλο και πιο αναβαθμισμένο τελευταία Yria στον Παρασπόρο, είναι μετρημένα στα δάχτυλα, το ίδιο και τα πιο boutique ξενοδοχεία, ενώ κυριαρχούν τα οικογενειακά beach hotels με αρκετές ανέσεις. Γι’ αυτό και περιμένουμε με ενδιαφέρον κινήσεις διαφορετικού στιλ, που ακούγονται για τα δύο επόμενα χρόνια – όπως το Paros Grace Hotel με πιο design χαρακτήρα, το οποίο θα διαθέτει και κατοικίες με ξενοδοχειακό σέρβις.

Κινήσεις ανανέωσης έχουν γίνει στο island chic Kanales Rooms & Suites, στη Νάουσα, το οποίο πρόσφατα ανακαίνισε μεγάλο μέρος των δωματίων του, δημιούργησε superior δωμάτια και σουίτες με τζακούζι και ιδιαίτερη θέα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο εστιατόριό του με την επιμέλεια της σεφ Ντένας Σακελάρη. Επίσης, υποσχόμενο φαίνεται και το μοντέρνας αισθητικής Archipelagos Resort, που βρίσκεται στην Αγία Ειρήνη, νότια της Παροικιάς.

Νάουσα vs Παροικιά

Πάρος - εικόνα 3
Archipelagos Resort

«Από την Παροικιά, να σου προτείνω τι;… Έχω χρόνια να πάω». «Νάουσα μένετε; Πώς αντέχετε;». Οι δύο βασικοί παραθεριστικοί οικισμοί του νησιού έχουν μεταξύ τους ένα είδος άτυπης βεντέτας που κρατάει χρόνια. Οι μεν Ναουσαίοι θεωρούν την Παροικιά συνώνυμη του μαζικού και τουριστικού φολκλόρ, οι δε πρωτευουσιάνοι βλέπουν με μισό μάτι το πώς το νησιώτικο χωριουδάκι της Νάουσας έγινε το κέντρο του lifestyle, με όσα καλά και κακά αυτό συνεπάγεται. Φυσικά, όλα αυτά ελάχιστα αφορούν όσους ακομπλεξάριστα έρχονται να απολαύσουν τα καλύτερα που κάθε οικισμός προσφέρει.

Σοβαροί λόγοι για να βάλετε στο πρόγραμμά σας την Παροικιά είναι οι πρωινές ή απογευματινές βόλτες στο πραγματικά μοναδικό κάστρο της, μέρος του οποίου έχει χτιστεί από αρχαία σπόλια, αλλά και στα στενά με τα πανέμορφα αρχοντικά, οι ανακαλύψεις στο σοφιστικέ αντικάδικο της Yvonne von der Decken, (μην τη σνομπάρετε, αξίζει), η επίσκεψη στην επιβλητική εκκλησία της Εκατονταπυλιανής, η εμπειρία Χαρούμενες Πράσινες Αγελάδες (το πιο sui generis εστιατόριο της Πάρου σε ένα χειροποίητο χώρο – αξίζει κυρίως για την ηθελημένα κιτς ατμόσφαιρα και τους feel good arty ιδιοκτήτες παρά για τις vegetarian γεύσεις), καθώς και οι off-περατζάδας μεσογειακές απολαύσεις στο διαχρονικό εστιατόριο Tamarisco. Αν εξαιρέσουμε το Salacia Spa Center (2284 0 51972, www.salacia.gr), το οποίο κέρδισε αμέσως το γυναικείο πληθυσμό (δοκιμάστε ένα απολαυστικό peeling φρούτων και ενυδάτωση με γιαούρτι ύστερα από μία ημέρα έντονης ηλιοθεραπείας και θα καταλάβετε γιατί), στη Νάουσα θα κατέβετε κυρίως αργά το βράδυ για δείπνο και χάζι κλασικά στο ενετικό λιμανάκι.

Το post-παραδοσιακό ουζερί του Μπαρμπαρόσα παραμένει εδώ η τοπ πρόταση για ψαρομεζέδες με τοπικό χρώμα σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία για celebrity spotting – τσεκάρετε όμως και το νεότερο «αδελφάκι» του, το Mistral με πιο lounge chic διάθεση, διεθνείς γεύσεις, με υπέροχη θέα στο νέο και το παλιό λιμάνι και ιδιαίτερα music events. Αν σας πιάσει αγοραφοβία στα πλημμυρισμένα από κόσμο στενά του οικισμού, αποδράστε στην ήρεμη μεσογειακή αυλή του Le Sud και νιώστε σαν να ταξιδεύετε στη γαλλική Ριβιέρα, απολαμβάνοντας τις ιδιαίτερες μεσογειακές προτάσεις του σεφ.

Οι νύχτες στη Νάουσα είναι μακριές: πέρα από τα κάθε χρόνο και πιο mainstream στέκια στο ενετικό λιμάνι, όπου επικρατεί χαμός (Agosta, Shark, Barbarossa κ.λπ.), τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει και η νέα πιάτσα του πίσω λιμανιού (Μπρίκι, Fotis Bar, Buena Vista), όπου το setting είναι πιο χαλαρό με τις καρέκλες πάνω στη θάλασσα και μουσική που κινείται κυρίως σε jazz-ethnic-lounge ρυθμούς, χωρίς να αποκλείονται τα νησιώτικα! Προσωπική αδυναμία το Sante, το οποίο έχει φτιάξει τη δική του... πιάτσα σε ένα πλάτωμα στο κέντρο της Νάουσας – πιάνουμε μαξιλάρι στο πεζούλι του δέντρου ή της εκκλησίτσας και απολαμβάνουμε σούπερ κοκτέιλ daquiri πεπόνι.

Αν η όλη ατμόσφαιρα στα after hours στενά της Νάουσας σας βγάλει τον teenager από μέσα σας, πιάστε σειρά στην ουρά για τραγανούς λουκουμάδες (ζητήστε τους χωρίς σος σοκολάτας) ή χειροποίητο παγωτό στην ιταλική τζελατερία.

Αν, πάντως, αυτό που αναζητάτε είναι πρώτα απ’ όλα ένα καλό δείπνο χωρίς περαντζάδα, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από το κέντρο. Συγκεκριμένα, κάντε κράτηση την ώρα του δειλινού στη Θέα, το καλύτερο εστιατόριο της Πάρου, σε ένα χώρο με προσωπικότητα, στο λιμανάκι της Πούντας με θέα την Αντίπαρο.

Αξιόλογες γεύσεις με καταγωγή από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Πόλη, wine club με πολύ ξεχωριστή λίστα κρασιών, μια εκπληκτική δισκοθήκη και ευχάριστο σέρβις συνθέτουν μια πραγματικά ιδιαίτερη πρόταση.

η εμπειρία Λεύκες

Πάρος - εικόνα 4
Το λιμανάκι της Νάουσας

Το ομορφότερο χωριό της Πάρου, οι Λεύκες, δεν είναι απλώς μια ιδέα για χαλαρή αυτοκινητάδα, αλλά ένα πακέτο εμπειριών για να έρθετε και να ξανάρθετε. Τα πρωινά πριν από το μπάνιο για να διαβάσετε εφημερίδες, απολαμβάνοντας ένα φρέσκο χυμό ή έναν καφέ στη σκιερή πλατεία με τα καφενεία. Αργά το μεσημέρι για να ενδώσετε σε ένα λεμονάτο αρνάκι λουκούμι στην ταβέρνα του Κλαρίνου, μία από τις καλύτερες του νησιού. Το απόγευμα για να περιμένετε νωχελικά το ηλιοβασίλεμα με θέα στους περιστεριώνες, μη ξέροντας ποιο γλυκό να διαλέξετε (ροδακινόπιτα ή μπουγάτσα) στην αυλίτσα της Πεζούλας στη Λιχουδιά, του πιο ιδιοσυγκρασιακού γλυκατζίδικου.

Όλες τις ώρες για βόλτες στα σοκάκια, όπου τα παραδοσιακά σπίτια και οι αργαλειοί (τα ριχτάρια από το εργαστήριο στο κεντρικό στενό είναι εντελώς traditional chic) συναντούν τις πιο «πειραγμένες» κυκλαδίτικες κατοικίες, με τα έργα τέχνης και τους arty ενοίκους. Αν αναρωτηθείτε από πού ψωνίζουν αυτά τα εκπληκτικά κεραμικά σερβίτσια τα design conscious νοικοκυριά της Πάρου, δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε πολύ από τις Λεύκες. Λίγο έξω από το γειτονικό χωριό Κώστος, το εργαστήρι κεραμεικών Yria αποτελεί πλέον θεσμό στο νησί. Παρότι διαθέτει και κατάστημα στο κέντρο της Παροικιάς, για όσους έρχονται πρώτη φορά στο χωριό, η επίσκεψη στο χώρο του εργαστηρίου, όπου ίσως πετύχετε τον Στέλιο Γκίκα και τη Monique Mailloux επί το έργον είναι must. Ένα ακόμη χωριό που αξίζει ένα πέρασμα είναι ο Πρόδρομος, στα δαιδαλώδη δρομάκια του οποίου θα βρείτε τη φημισμένη ταβέρνα του Τσιτσάνη, όπου στην απλή αυλή της μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα μαγειρευτά με ντόπια προϊόντα.

second (beach) life

Πάρος - εικόνα 5
Yria

Τελευταίο, αλλά καθόλου λιγότερο σημαντικό, το beach life της Πάρου, ένα από τα μεγαλύτερα ατού των διακοπών εδώ. Οι μεγάλες σε έκταση αμμουδιές του νότου αν και πλήρως αξιοποιημένες στην πλειοψηφία τους δεν πήζουν ακόμη και τον Αύγουστο, αν εξαιρέσετε φυσικά την αγαπημένη της πιτσιρικαρίας Pounta Beach (clubbing συν παζάρι τύπου Camden Town – α, ναι, και μια αμμουδιά στο βάθος).

Μπορεί το 5άστερο beach service και οι γκουρμεδιές στις ξαπλώστρες να μην έχουν φτάσει ακόμη στις παραλίες της Πάρου, αλλά η back to basics γοητεία πολλών παραλιών σε ένα νησί όπου υπάρχουν ακόμη χωματόδρομοι είναι εξίσου δυσεύρετη και, άρα, σπάνια πολυτέλεια στις μέρες μας. Η άγρια ομορφιά του Καλόγερου (μετά το ψαροχώρι Μώλος), όπου μπορείτε να κάνετε φυσικό peeling αλείφοντας το δέρμα σας με άργιλο από τα βράχια, αφού τον ανακατέψετε με νερό, αλλά και η χρυσή άμμος της Λάγγερης, η οποία παραμένει γοητευτικά πριμιτίφ (αν δεν σας πειράζει να περπατήσετε λίγο, μυρίζοντας θυμάρι), είναι δύο από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες. Αν τις συνδυάσετε με απογευματινό late lunch στη chic ψαροταβέρνα του Δαμιανού, στον Αμπελά (η λίστα των ψαγμένων ψαρομεζέδων είναι one of a kind), ή σε μια απλή οικογενειακή ταβέρνα όπως ο Σπύρος στις Κολυμπήθρες (οι μαμαδίστικες μελιτζάνες παπουτσάκι κάτω από τα αλμυρίκια έχουν τη χάρη τους), έχετε μια εμπειρία στην οποία θα ανατρέξετε ξανά την επόμενη χρονιά.

Αν το σούρουπο σας βρει με το μαγιό σε κάποια από τις παραλίες του νότου ή της Νάουσας και θέλετε να συνεχίσετε σε χαλαρό στιλ, το Πίσω Λιβάδι είναι η πιο low-profile και up-tempo πρόταση. Από τους τραγανιστούς λουκουμάδες με μέλι και τα γευστικά smoothies του Νικήτα, αγναντεύοντας στο λιμανάκι ως το διπλανό Brazil, για φοβερές τζαζιές που φτιάχνουν ατμόσφαιρα πλάι στο κύμα.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Πάρος - εικόνα 6
Στα καλντερίμια της Nάουσας

Υria

Το πιο ατμοσφαιρικό resort της Πάρου, με την ιδιαίτερη σφραγίδα πολυτέλειας και σέρβις που υπόσχεται η αλυσίδα των Small Luxury Hotels, της οποίας είναι μέλος. Εξαιρετικοί οι εξωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι σε ένα κτήμα με πολύ πράσινο, άνετα δωμάτια και σουίτες με ξεχωριστό γούστο και ατμόσφαιρα πριβέ πολυτέλειας στο εστιατόριο

Nefeli και στο bar Celine. Στον Παράσπορο, 2 χλμ. από την Παροικιά. 22840/ 24154-8, www.yriahotel.gr

Κanales rooms & suites

Με μοντέρνα, μίνιμαλ αισθητική που ξεφεύγει από το κυκλαδίτικο φολκλόρ, ιδιαίτερη θέα και θέση κέντρο-απόκεντρο, το Kanales Rooms & Suites αποτελεί την καλύτερη πρόταση διαμονής μέσα στη Νάουσα. Φέτος ανακαινίστηκαν τα 2/5 του ξενοδοχείου με νέα superior δωμάτια και σουίτες με τζακούζι και ιδιαίτερη θέα, ενώ δίνεται έμφαση και στο εστιατόριο. 22840 52044, www.kanales.gr

Μaryo's village

Μοντέρνο συγκρότημα 12 διαμερισμάτων σε ένα ύψωμα λίγο πριν από την είσοδο της Νάουσας. Καλή πρόταση για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στο κέντρο, αλλά να έχουν και ησυχία. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα και η διακόσμησή τους σε χαλαρώνει. Πρόσθετο ατού ο lounge χώρος της πισίνας με ιδιαίτερη θέα. 22840 51972, 53572, www.maryovillage.gr

Ηoliday sun Beach hotel

Στην περιοχή της Πούντας, μόλις 8 χλμ. από την πόλη της Παροικιάς, με θέα προς την Αντίπαρο. Θα το προτιμήσετε για διακοπές δίπλα στην παραλία με πολλές ανέσεις, ειδικά για τους λάτρεις των σπορ - συνεργάζεται με το κέντρο WindSurf και ΚiteSurf «Paros Kite». 22840 91284-5, τηλ. Αθήνας 210 9234897, 9236965, www.holidaysunparos.com

astir of paros Το πιο γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού και δημοφιλές στέκι των celebrities. Μοιράζεται σε χαμηλά κτίρια μέσα σε ένα κτήμα στο δρόμο προς τις Κολυμπήθρες. Σύγχρονο στιλ στα δωμάτια. Προσεγμένες γεύσεις και ωραίο περιβάλλον στα εστιατόρια Ποσειδών (μεσογειακή κουζίνα) και Αίολος (ανατολίτικος εξωτισμός).

22840 51976, www.astirofparos.gr

Αcquamarina resort

Για όσους αναζητούν χαλαρή ατμόσφαιρα και λιτή πολυτέλεια, σε απόσταση αναπνοής σε μία από τις καλύτερες παραλίες της Πάρου, το Acquamarina στα Τσερδάκια στη Νέα Χρυσή Ακτή προσφέρει αίσθηση resort σε πιο boutique περιτύλιγμα. www.acquamarina.gr

archipelagos resort Καινούριο πολυτελές resort 30 δωματίων, που ετοιμάζεται να ανοίξει στα τέλη του Μαΐου στην Αγία Ειρήνη, νότια της Παροικιάς. Θα διαθέτει ποικιλία υπηρεσιών, καθώς και δωμάτια και σουίτες σε διαφορετικό στιλ, με σύγχρονη, αφαιρετική διακόσμηση. 22840 21126, www.archipelagoshotel.com

agnanti Family friendly συγκρότημα διακοπών, απλωμένο σε έκταση 20 στρεμμάτων στη βόρεια ακτή του κόλπου της Παροικιάς, στην παραλία του Κριού. 22840 23205-7, www.parosagnanti.gr

Lefkes village

Αν αναζητάτε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του χωριού Λεύκες, το Lefkes Village, σε ένα ύψωμα έξω από το χωριό, αποτελεί την καλύτερη πρόταση. Iδιαίτερη θέα, εστιατόριο με καλή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. 22840 41827, www.lefkesvillage.com

ΓΕΥΣΗ

Θέα

Must πρόταση για ένα ιδιαίτερο δείπνο για τους wine-lovers στο λιμανάκι της Πούντας με θέα στην Αντίπαρο. Στήσιμο χώρου, κουζίνας και λίστας κρασιών, που μαρτυρά άποψη και προσωπική φροντίδα. Γεύσεις από την παράδοση του Πόντου, της Πόλης και της Μικράς Ασίας, λίστα που ξεχωρίζει για το εύρος και το χρονολογικό βάθος των επιλογών. Πούντα, 22840 91220.

Μistral

Στιλάτο music cafe-restaurant σε μοντέρνο lounge αισθητικής χώρο, με θέα στο παλιό αλλά και στο νέο λιμάνι της Νάουσας. Πιάτα διεθνούς κουζίνας που ανανεώνονται συχνά, αλλά και δυνατά events.

Νάουσα, Πάρος, 22840 52089.

Βarbarossa

Από τις καλύτερες διευθύνσεις της Νάουσας για τοπικούς ουζομεζέδες, ώστε να συνοδεύσετε μεγάλη ποικιλία σε ούζα και ντόπια σούμα. Κεντρικό πόστο στο ενετικό λιμανάκι. Νάουσα, Πάρος, 22840 51391.

χρήστος Ο arty ιδιοκτήτης Χρήστος Κριμαίας διατηρεί εδώ και χρόνια σε μια κομψή αυλή ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου και απαραίτητο σημείο διέλευσης επώνυμων. Μεσογειακές γεύσεις. Νάουσα, 22840 51442.

Le sud

Laid-back γαλλική κομψότητα και καλοφτιαγμένες μεσογειακές γεύσεις σε μια πολύ όμορφη αυλή. Ιδανική λύση για ένα ήρεμο, σοφιστικέ δείπνο. Νάουσα, 22840 51547.

δαμιανός Από τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι σε ένα cool χώρο με θέα στο λιμανάκι του Αμπελά. Ιδιαίτερη έμφαση σε ψαρομεζέδες. Αμπελάς, 22840 51057.

περβολαριά Δροσερός κήπος στο Ποτάμι της Νάουσας και ευφάνταστα πιάτα που αξιοποιούν την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα. Νάουσα, 22840 51721.

Tamarisco

Διαχρονικό στέκι σε αυλή, κέντρο-απόκεντρο, με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις και έμφαση στα χορτοφαγικά πιάτα. Παροικιά, 22840 24689.

Xαρούμενες πράσινες αγελάδες

Ιδιοσυγκρασιακό, νεανικό bar-restaurant με vegeterian μενού σε ένα χειροποίητο χώρο. Δεν είναι ένα εστιατόριο για όλους, είναι κάπως στριμωγμένo και το όλο στιλ sui generis. Παροικιά, 22840 24691.

Σπύρος

Απλή οικογενειακή ταβέρνα, κάτω από τα αλμυρίκια, με νόστιμα μαγειρευτά. Must η χωριάτικη με δική τους ξυνομυζήθρα. Κολυμπήθρες Νάουσας, 22840 52327.

Κλαρίνος

Πολύ καλή ταβέρνα, σε βεράντα, με ωραία θέα στο χωριό Λεύκες. Έμφαση στα πιάτα με ντόπια κρέατα. 22840 41608.

Γιαννακός

Οικογενειακό ταβερνάκι - ό,τι πρέπει για μετά το μπάνιο. Ωραίες σαλάτες και ψάρια από το καΐκι τους. Μώλος, 22840 41399.

Τσιτσάνης

Ελαφρώς πριμιτίφ περιβάλλον, με μαγειρευτά κυρίως πιάτα με έμφαση στην εποχικότητα των υλικών. Πρόδρομος, 22840 41375.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.