Σαλζμπουργκ

Λες να το ξανασηκώσουμε το… τιμημένο; Ωραία θα ήταν, αλλά μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Βιένη, παίζουμε μπάλα, μέσα και έξω από το γήπεδο, στο Σάλζμπουργκ.

Σαλζμπουργκ

Λες να το ξανασηκώσουμε το… τιμημένο; Ωραία θα ήταν, αλλά μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Βιένη, παίζουμε μπάλα, μέσα και έξω από το γήπεδο, στο Σάλζμπουργκ.

Σαλζμπουργκ - εικόνα 1

Δεν ξέρω πώς βλέπουν την κλήρωση και τις αντίπαλες ομάδες οι διεθνείς μας, αλλά πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, εμάς το Σάλζμπουργκ ως πόλη μια χαρά μάς φαίνεται. Τα βράδια θα πηγαίνουμε στο γήπεδο ή θα κάνουμε προγνωστικά «τσακίζοντας» γλυκά στο «Konditorei Schatz», το «Strasser» και το «Ratzka» και ολημερίς θα λιώνουμε σόλες στο ιστορικό κέντρο, στις όχθες του Salzach κάτω από το βλέμμα των βουνών Moencheberg και Kapuzinerberg. Θ' ανέβουμε στο εντυπωσιακό κάστρο Hohensalzburg για μια πανοραμική γεύση μπαρόκ, θα λιαζόμαστε στους πολύχρωμους κήπους Μιραμπέλ, θα χορτάσουμε παλάτια κι εντυπωσιακές εκκλησίες –τον καθεδρικό ναό, τη φραγκισκανική εκκλησία, την εκκλησία του πανεπιστημίου, τη Residenz–, θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο άγαλμα του Μότσαρτ, θα χαζέψουμε τις βιτρίνες στην Getreidegasse και την Linzer Gasse. Σας ακούγονται πολλά; Κι όμως, μπορείς να τα γυρίσεις και με τα πόδια. Το «καφενείο» του φιλάθλου Αν δεν έχεις εισιτήρια για τους αγώνες, μάρκαρε στο χάρτη τις πλατείες Residenzplatz, Mozartplatz και Kapitelplatz. Καθ' όλη τη διάρκεια του Euro, στην καρδιά της πόλης γύρω από τον καθεδρικό ναό, η «ζώνη των οπαδών» θα εκτελεί χρέη έξτρα κερκίδας για 25.000 φιλάθλους. Θα λειτουργεί δωρεάν από τις 2 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ με γιγαντοοθόνες και κιόσκια με φαγητό. Στην Kapitelplatz, μάλιστα, μας υποσχέθηκαν Family Park με προγράμματα διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Αρχίζει το ματς Στις 10, 14 και 18/6, στις 8.45 μ.μ. ακριβώς, τα αγόρια του Ότο θα παραταχθούν απέναντι σε Σουηδούς, Ρώσους και Ισπανούς αντιστοίχως. Το στάδιο βρίσκεται στο Wals-Siezenheim, κοντά στην πόλη, και πηγαίνεις με τα λεωφορεία 1, 20 και 28 από το κέντρο ή εναλλακτικά με το τρένο από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό – σ' αυτή την περίπτωση, όμως, θα χρειαστεί να περπατήσεις κανένα χιλιόμετρο. Θυμήσου, ότι το εισιτήριο του αγώνα σού εξασφαλίζει δωρεάν μετάβαση με τα μέσα μεταφοράς. Και πίνω μπίρες Ανεξάρτητα από το σκορ, πάντως, η μπιροποσία σχεδόν επιβάλλεται, αφού οι ντόπιοι υποστηρίζουν με περηφάνια ότι το Σάλζμπουργκ είναι η κρυφή πρωτεύουσα της αυστριακής μπίρας. Μην πείτε λοιπόν όχι σε μια φρέσκια Stiegl στο κελάρι της «Stiegl's Brauwelt» και δοκιμάστε την μπίρα των μοναχών στο «Muellner Brau». Ψητό χοιρινό με sauerkraut, έχετε; Για τυπική αυστριακή κουζίνα με σπιτική φροντίδα, σημειώστε το ατμοσφαιρικό ρεστοράν στο μοναστήρι του Αγίου Πέτρου – το «Stiftskeller St. Peter» είναι το παλιότερο εστιατόριο στην κεντρική Ευρώπη, με υπέροχες σούπες και τέλεια γλυκά. Σαν ντόπιοι θα φάτε ακόμα στα «Humboldtstube», «Gablerbrau», «Sternbrau» και με ωραία θέα στο «Resch and Lieblich». Οι χορτοφάγοι δοκιμάστε το «Bistro Bio Terra».

Σαλζμπουργκ - εικόνα 2

Μπάλα και κουλτούρα Σπάνιος συνδυασμός, δεν λέμε, αλλά κάτι η μπαρόκ αρχοντιά, κάτι η αύρα του Μότσαρτ, μπορεί να γίνει το θαύμα και ο «κολλημένος με την μπάλα» κολλητός ν' αποφασίσει να μπει σε μουσείο. Κλασικές επιλογές τα δύο σπίτια όπου γεννήθηκε και έζησε ο διάσημος συνθέτης. Ενδεχομένως, όμως, να τον πείσετε πιο εύκολα να δει τη συλλογή αεροσκαφών στο σούπερ-ντιζαϊνάτο Hangar-7. Στο Museum der Moderne στο Monchsberg «τρέχει» αφιέρωμα με έργα διάσημων Βρετανών ζωγράφων του 20ού αιώνα (από Φράνσις Μπέικον μέχρι Πίτερ Ντόιγκ), αλλά και έκθεση των Μπιλ Βιόλα και Ναν Χούβερ. Θα μείνω και για διακοπές Μια εκδρομή να κάνεις έξω από την πόλη κι άντε μετά ν' αποφασίσεις να φύγεις. Θα θέλεις να κλείσεις μια φάρμα στα αλπικά βοσκοτόπια, να τη δεις πεζοπόρος, να οργώσεις με ποδήλατο τα βουνά –έχουν περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα διαδρομών για mountain bike–, να κολυμπήσεις σε κάποια από τις 185 λίμνες τους, να κάνεις ράφτινγκ, ιστιοπλοΐα, ελεύθερη πτώση ή να χαλαρώσεις σ' ένα spa hotel παίζοντας γκολφ! «Καλοκαίρι στους λόφους» Το φεστιβάλ ξεκινά στις 22/6 στο Dorfgastein με πολύ φολκλόρ, μουσική και αστείους διαγωνισμούς – από ρουλέτα αγελάδας μέχρι διαγωνισμό αρμέγματος! INFO POINT

lΔιαδικτυακός οδηγός Πληροφορίες για το Σάλζμπουργκ, τους αγώνες και τη διοργάνωση του ταξιδιού σας, στα ελληνικά στο www.salzburg08.com. Τα πάντα για την πόλη, την ευρύτερη περιοχή και on line κρατήσεις στα www.salzburg.info και www.salzburgerland.com.

Το πασπαρτού Η Salzburg Fan Card ισχύει για 6 ημέρες και σου ανοίγει πόρτες σε 161 σημεία ενδιαφέροντος, σε όλα τα μέσα μεταφοράς σε ολόκληρο το κρατίδιο του Σάλζμπουργκ, ενώ σου κάνει δώρο επίσημα προϊόντα από την Intersport. Κοστίζει € 49,50 για τα παιδιά και € 69 για τους ενήλικες.

Κλείσε μου εκδρομή To GSTravel (2113000008, www.gstravel.gr), ως επίσημος υποστηρικτής της εθνικής ομάδας, είναι το μόνο που θα σου κλείσει εισιτήρια για το γήπεδο και ταξιδιωτικά πακέτα για 3, 6, 7 και 11 ημέρες. Για κρατήσεις σε ξενοδοχεία και διακοπές σε φάρμες απευθυνθείτε στο Interaviation (2103318318, www.interavi.gr)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.