Δολομίτες

Με παροχές για παιδιά, χωριά για sightseeing ski και value for money προτάσεις διαμονής και γεύσης, τα ski resorts των ιταλικών Άλπεων διανύουν την καλύτερη περίοδό τους. Δεν είναι τυχαίο που οι Δολομίτες εξελίσσονται σε μία από τις δημοφιλέστερες ski areas για τους Έλληνες.

Δολομίτες

Με παροχές για παιδιά, χωριά για sightseeing ski και value for money προτάσεις διαμονής και γεύσης, τα ski resorts των ιταλικών Άλπεων διανύουν την καλύτερη περίοδό τους. Δεν είναι τυχαίο που οι Δολομίτες εξελίσσονται σε μία από τις δημοφιλέστερες ski areas για τους Έλληνες.

Δολομίτες - εικόνα 1

Πράσινο ξενοδοχείο

Ένα από τα πιο πρωτοποριακά ξενοδοχεία, με οικολογικό πνεύμα, στις Άλπεις, είναι το «Vigilius Mountain Resort», ένα «eco-hotel» μέλος των design hotels, όπου το λιτό μετα-αλπικό ντιζάιν εντάσσεται αρμονικά στο περιβάλλον – όχι μόνο σε αισθητικά αλλά και σε πρακτικά ζητήματα, αφού οι ειδικά μελετημένες από οικολογικής άποψης εγκαταστάσεις θερμότητας και ύδρευσης θυμίζουν μινιμαλιστικό έργο τέχνης. Εκτός από τα ευεργετικά αρώματα του αλπικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις υγιεινές τοπικές γεύσεις και το spa (Vigiljoch, Lana, +39 0473 556600, www.vigilius.it).

Ποιο θέρετρο να επιλέξω

Ιταλική φινέτσα, VIP επισκέπτες και πεντάστερα ξενοδοχεία-παλάτια στην Cortina d' Ampezzo. Ακολουθεί με high class αέρα η Madonna di Campiglio. Για χαλαρό sightseeing ski σε γραφικά χωριουδάκια, στη Val di Fiemme –με φιλόξενα οικογενειακά ξενοδοχεία και φάρμες αλλά και γαστρονομικά tours, σε μια περιοχή με πλούσια γευστικά παράδοση– και στην Cervinia. Η Val di Fassa προσφέρεται για τους λάτρεις του cross country ski, και για οικογένειες. Οργανωμένα στους Δολομίτες θα πάτε με τα γραφεία Ski Company (2108085111), Mayfair Travel (2108946680), Euroski Club (2106777779), Sun Ways (2103234513).

Δολομίτες - εικόνα 2

Gourmet spot

Ιδιαίτερα καλή σχέση σκι-γεύσης θα βρείτε στους Δολομίτες: στο χωριουδάκι San Cassiano, στην περιοχή Alta Badia, βρίσκονται δύο από τα τρία βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια του Νότιου Τιρόλο. στην Corvara, ο εκκεντρικός hotelier Michil Costa διαθέτει μια κάβα με 27.000 ετικέτες στο «Romantik Hotel La Perla», όπου ο επισκέπτης ξεναγείται σε ένα εικοσάλεπτο τουρ-πολυθέαμα, ενώ εκτός του ξενοδοχείου βρίσκεται το αστεράτο εστιατόριό του «Stua di Michil», που στεγάζεται σε ένα τιρολέζικο σαλέ του 18ου αιώνα.

Bambini-friendly

Από τα παιδικά μενού και τα καρεκλάκια μέχρι τους ειδικούς πάγκους για να αλλάζεις τα μωρά, ακόμη και στα πιο απλά εστιατόρια, καταλαβαίνεις ότι τα παιδιά στους Δολομίτες είναι special guests. Οικογενειακά ξενοδοχεία, τα περισσότερα με mini clubs και Playstation στα δωμάτια, αλλά και παροχές για παιδιά κάθε ηλικίας on piste.

3 apres ski tips

  • Στη Madonna di Campiglio, το Καρναβάλι των Αψβούργων, για το οποίο έρχονταν ειδικά κάθε χρόνο η πριγκίπισσα Σίσι και ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ, αναβιώνει κάθε χρόνο, γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου, με αυτοκρατορική λάμψη, στολισμένες άμαξες, χορούς και άφθονη σαμπάνια.
  • Στην Cervinia, επισκεφθείτε την παγωμένη σπηλιά κοντά στο σταθμό Piccolo Cervino (υψόμετρο 3.885 μ.) μέσα από ένα τούνελ 50 μέτρων και σε απόσταση 15 μέτρων από την επιφάνεια του παγετώνα. Μια μαγική εμπειρία με ατμοσφαιρικό φωτισμό και κλασική μουσική.
  • Στα χωριά της Cervinia, το δείπνο κλείνει παραδοσιακά με τον κλασικό caffe alla valdostana, που σερβίρεται στην πήλινη κούπα της φιλίας.
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    19/04/2024

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.