Αμφισσα

Περιμένοντας την υποβλητική «νύχτα των στοιχειών», γράφουμε διαδρομές στην πρωτεύουσα της Φωκίδας, ανάμεσα σε υπέροχα νεοκλασικά με βοτσαλωτές αυλές, παλιά ταμπάκικα και ρετρό καφενεία, και σκαρώνουμε μίνι εκδρομές για σκι και θάλασσα.

Αμφισσα

Περιμένοντας την υποβλητική «νύχτα των στοιχειών», γράφουμε διαδρομές στην πρωτεύουσα της Φωκίδας, ανάμεσα σε υπέροχα νεοκλασικά με βοτσαλωτές αυλές, παλιά ταμπάκικα και ρετρό καφενεία, και σκαρώνουμε μίνι εκδρομές για σκι και θάλασσα.

Αμφισσα - εικόνα 1

Πάμε σ' άλλες εποχές

Πιες τον καφέ σου στην πάνω πλατεία, στο ρετρό «Γυαλί καφενέ», κοιτάζοντας τη σκηνή που κάποτε φιλοξενούσε «μπουλούκια» με θεατρίνους. δες το νεοκλασικό δημαρχείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο και στις 8/3 πιάσε θέση στα εκατό –και βάλε– σκαλιά του Αϊ-Νικόλα για να δεις τα στοιχειά της Χάρμαινας, του Γκιριζιού και της Τέχολης σε μια εκκωφαντική πάλη μέχρι τελικής πτώσης! Στα οπωσδήποτε: απομεσήμερο στα παλιά ταμπάκικα, απόγευμα στο κάστρο για πικνίκ με πανοραμική θέα κι ένα πέρασμα από τη Μητρόπολη για τις τοιχογραφίες του Παπαλουκά.

3 προτάσειςδιαμονής... ...στα πέριξ για να βλέπουμε θάλασσα.

  • Στην Ιτέα, άνετα δωμάτια και ζεστό λόμπι διαθέτει το ανακαινισμένο εκ βάθρων «Ναυσικά Palace» (2265033300).
  • Στους Δελφούς, σύγχρονες ανέσεις και σκεπαστή πισίνα, σ' έναν καταπράσινο κήπο στο «Delphi Palace» (2265082151).
  • Ιδανικό για ζευγάρια το «Αρχοντικό» (2265042292) στο Γαλαξίδι, με δωμάτια σε δικό τους ιδιαίτερο στιλ το καθένα. Για καλοφαγάδες

    Στα Σάλωνα είσαι, η ρουμελιώτικη κρεοφαγία έχει την τιμητική της. Σούβλες, σπληνάντερο και τα συναφή στο «Δέλεαρ». Κοντοσούβλι, κοκορέτσι το βράδυ και κρέας βραστό το μεσημέρι στο cult οινομαγειρείο-οβελιστήριο του Μαλίσσου. Ψητά και μαγειρευτά στο «Μπαλκονάκι». Must το αιωνόβιο «Οινομαγειρείο Φαρόπουλος» για τας κεμπάπ, γαρδούμπες, μπακαλιάρο σκορδαλιά κάτω από ρετρό διαφημίσεις.

    Αμφισσα - εικόνα 2

    Και λιμοντσέλο έχουμε!

    Στον κεντρικό δρόμο της αγοράς (Γιαγτζή 23), «Το Παλιό Ποτοποιείο» προμηθεύει τους Σαλωνίτες με χύμα κρασί και τσίπουρο από το 1946. Στις ρετρό μποτίλιες και τα ξύλινα βαρέλια τους θα βρεις πλέον και λιμοντσέλο με λεμόνια από τον κήπο τους!

    Αγαπημένα στέκια

    Από το πρωί με εφημερίδες ως το βράδυ για ψαγμένες μουσικές στο καφέ «Cazo», στην Πλατεία Ησαΐα. Σοφιστικέ περιβάλλον και θέα στο πέτρινο «Θέατρο». Μουσική στο τέρμα στο «Bakshish» και το «Stavedo».

    Σαν μεταλλωρύχος!

    Σκι στον Παρνασσό, αρχαία στους Δελφούς, ψάρι σε Γαλαξίδι και Ιτέα, αυτές είναι οι κλασικές εξορμήσεις από την Άμφισσα. Για κάτι διαφορετικό και μοναδικό, ραντεβού στο «Vagonetto» (2109200293). Στο 51ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας-Άμφισσας, στα μεταλλεία βωξίτη, η στοά 805 έχει μετατραπεί σε θεματικό πάρκο για να δεις πώς γινόταν η εξόρυξη και να νιώσεις λίγο σαν μεταλλωρύχος.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.