Λονδίνο

Η χρονιά της Κίνας ξεκίνησε και επισήμως. Αφορμή για weekend με κινέζικο άρωμα στο Λονδίνο, το οποίο φέτος, λόγω των Ολυμπιακών του Πεκίνου, γιορτάζει την κινέζικη Πρωτοχρονιά με ακόμη περισσότερη αίγλη και εκδηλώσεις που διαρκούν δύο μήνες.

Λονδίνο

Η χρονιά της Κίνας ξεκίνησε και επισήμως. Αφορμή για weekend με κινέζικο άρωμα στο Λονδίνο, το οποίο φέτος, λόγω των Ολυμπιακών του Πεκίνου, γιορτάζει την κινέζικη Πρωτοχρονιά με ακόμη περισσότερη αίγλη και εκδηλώσεις που διαρκούν δύο μήνες.

Λονδίνο - εικόνα 1

OPEN AIR ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Επίκεντρο του καλωσορίσματος της «χρονιάς του ποντικού» θα είναι η Leister Square και η γειτονική Chinatown. Η εορταστική παρέλαση θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί στο Strand και θ' ακολουθήσουν πυροτεχνήματα στις 2 το μεσημέρι και τις 5 το απόγευμα, παραδοσιακοί χοροί με περφόρμερ από την επαρχία Guizhou και βέβαια πλήθη κόσμου (πέρσι ξεπερνούσαν τους 50.000) που θα μπαινοβγαίνουν για φαγητό στα εστιατόρια της Chinatown.

3 must taste

1 Όσο κι αν η Chinatown ακούγεται τουριστική, ένα κυριακάτικο μεσημέρι για dim sum (κινέζικα μεζεδάκια) στα εστιατόριά της παραμένει αυθεντική λονδρέζικη εμπειρία. Ζητήστε καλύτερα τον κινέζικο κατάλογο – θα συνεννοηθείτε μέσω… των φωτογραφιών των πιάτων!

2 Για κάτι πιο extravagant κλείστε τραπέζι στο «Hakkasan» (02079071888): haute Chinese cuisine, βραβευμένη με αστέρι Michelin.

3 Κάντε μια παρασπονδία δοκιμάζοντας το γιαπωνέζικο «Sake no hana», στο St James, που μόλις άνοιξε, με γκουρμέ γιαπωνέζικες γεύσεις σε εκπληκτικό περιβάλλον (02079258988). Άλλο ένα δημιούργημα του Alan Yau, το οποίο βρίσκεται πίσω από το «Hakkasan», την υγιεινή αλυσίδα «Wagamama» και όχι μόνο.

Οι εκπτώσεις συνεχίζονται

Ό,τι πρέπει για shopping break. Χαζέψτε είδη σπιτιού με κινέζικες επιρροές στο «Orchid» στην Kings Road, δείτε το καινούργιο Wonder (όντως) Room στο ισόγειο του «Selfridges», αναζητήστε τις στιλάτες τσάντες της Liberty of London στο μοδάτο Dover Street Market. Αναζωογονηθείτε με ένα smoothie στο νέο «OH Bar» στα «Harrods» κι ανακαλύψτε το φαινόμενο «Primark» στην Oxford Street, με τιμές που βάζουν τα γυαλιά ακόμη και στο «Zara».

CHINA IN LONDON

Ήδη από αυτό το σαββατοκύριακο και για δύο μήνες έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων σε διάφορους χώρους: από τη Royal Academy of Music ως τον Ζωολογικό Κήπο. Πολλές από αυτές, μάλιστα, ξεφεύγουν από το φολκλόρ και αγκαλιάζουν τη σύγχρονη κινέζικη δημιουργία. Σημειώστε τις εκθέσεις «Κινέζικο Design» στο V&A Museum (από 15/3) και «Ο Πρώτος Αυτοκράτορας» με τους κινέζικους πήλινους στρατιώτες στο Βρετανικό Μουσείο (αυτό το Σάββατο, μάλιστα, θα επικρατεί εορταστική ατμόσφαιρα). Περισσότερα στο www.chinanow.org.uk.

hoteling

Εντάξει, κινέζικο ξενοδοχείο δεν έχουμε να σας προτείνουμε, αλλά αν είστε διατεθειμένοι να ρίξετε λίγο νερό στο… τσάι σας και δεν έχετε πρόβλημα budget, κλείστε δωμάτιο στο «Dorchester», όπου θα απολαύσετε, μεταξύ άλλων, και το αγαπημένο των celebrities bar-restaurant «China Tang» ντυμένο στο μαύρο μετάξι (www.thedorchester.com). Για κάτι πιο low cost ψάξτε στα easyHotel (www.easyhotel.com), ενώ το arty «Cumbreland» (http://cumberlandhotel-london.co.uk/) είναι το απόλυτο ξενοδοχείο για shoppers, ένα βήμα από την Oxford Street.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.