Γαλαξίδι

Βουνό ή… νησί; Όταν δεν μπορούμε ν' αποφασίσουμε, φορτώνουμε τα σκι για τον Παρνασσό, αλλά κλείνουμε δωμάτιο στο Γαλαξίδι. Τώρα που έρχονται και τ' αλευρoμουντζουρώματα της Καθαρής Δευτέρας είναι να μην το σκέφτεσαι;

Γαλαξίδι

Βουνό ή… νησί; Όταν δεν μπορούμε ν' αποφασίσουμε, φορτώνουμε τα σκι για τον Παρνασσό, αλλά κλείνουμε δωμάτιο στο Γαλαξίδι. Τώρα που έρχονται και τ' αλευρoμουντζουρώματα της Καθαρής Δευτέρας είναι να μην το σκέφτεσαι;

Γαλαξίδι - εικόνα 1

Γιατί θα πας

Για να μυρίσεις θάλασσα χαζεύοντας τις βάρκες στο λιμάνι και στο βάθος τις χιονισμένες κορφές του Παρνασσού. Μην κολλήσεις όμως μόνο στα cafes της ακτής Οιάνθη. Ακολούθησε τ' ανηφορικά καντούνια, γράψε διαδρομές στα σοκάκια φωτογραφίζοντας τ' αρχοντικά με τις βοτσαλωτές αυλές, πέρνα από το Ναυτικό Μουσείο και από τις δύο μεγάλες εκκλησίες: τον Αϊ-Νικόλα για το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο και την Αγία Παρασκευή για να δεις τον ζωδιακό κύκλο-ημερολόγιο στο δάπεδο και το ηλιακό ρολόι.

Θα μείνεις

  • Στον Γανυμήδη (2265041328), το παραδοσιακό γαλαξιδιώτικο σπίτι που έκανε διάσημο ο Ιταλός Μπρούνο. Με καινούργια ιδιοκτησία και ανακαινισμένα δωμάτια, παραμένει σταθερή αξία – ειδικά για το διάσημο πρωινό του. € 60 το δίκλινο με πρωινό.
  • Στο Villa Οιάνθεια (2265042433) τα δωμάτια είναι άνετα, όλα διαφορετικά, με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, και το πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
  • Καινούργια άφιξη το Europa Beach (2265042288), στην άκρη της πόλης, πάνω στην παραλία, σε μια έκταση με γκαζόν και πισίνα. Όλα τα δωμάτια –δίκλινα, τρίκλινα και δίχωρες σουίτες– βλέπουν Κορινθιακό.
    Γαλαξίδι - εικόνα 2

    3 γευστικές εμπειρίες

  • Δοκιμάστε την κολοκυθόπιτα με μάραθο και τα μύδια σε κάθε βερσιόν στο Μπάρκο της Μαρίτσας, στον κεντρικό δρόμο της παραλίας, σ' ένα όμορφο παραδοσιακό κτίριο με τραπεζάκια που βλέπουν στο λιμάνι.
  • Ακριβώς δίπλα, ο Άγης μαγειρεύει σπέσιαλ αστακομακαρονάδες και μεζέδες.
  • Πολλούς μεζέδες αλλά και χοιρινό με δαμάσκηνα, συκώτι με κρεμμύδι, γαλαξιδιώτικους κρεμμυδοντολμάδες (τα κελέμια) και δικό τους κρασί στο οινομαγειρείο Μπεμπέλης, στο πλακόστρωτο δρομάκι του Ν. Μάμα. Πιάνεις παραλία.

    All time classic επιλογή απ' το πρωί ως το βράδυ τα «Αμαρυλλίδες», «Οιάνθεια» και «Οιανθέων Πολιτεία».

    Το βράδυ, περνάμε στον «Υδροχόο», στο «Καφενείον ο Θεμιστοκλής» και για after στην «Πέρα Πάντα». Αν όμως η υπόθεση σηκώνει ουζάκι, τα σαββατοκύριακα πάμε στο παλιό «Λιοτρίβι».

    High;ight

    Το σεργιάνι costa costa Κυριακή απομεσήμερο με λιακάδα. Ξεκινάς από τον Χηρόλακα, διασχίζεις όλη την παραλιακή χαζεύοντας τ' αναπαλαιωμένα καπετανόσπιτα, «κυκλώνεις» το λιμάνι κι αφού ταΐσεις τα παπάκια, περνάς απέναντι στην Πέρα Πάντα για καρτποσταλικές πανοραμικές φωτογραφίες. Αξίζει να συνεχίσεις στον ίδιο δρόμο μέχρι να δεις, στην πίσω του πλευρά, τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και να επιστρέψεις μέσα από το πευκόφυτο λοφάκι.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    "Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

    Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    29/04/2024

    Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

    Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

    Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

    Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.