Καρναβάλι Βενετίας

Οι χοροί και οι μασκαράτες ξεκινούν από αύριο κιόλας στα παλάτια της Βενετίας. Μέχρι τις 5/2 όμως, που κορυφώνεται η γιορτή, προλαβαίνεις να κρυφτείς πίσω από μια μάσκα – ίσως και να βρεις το «δόγη» σου.

Καρναβάλι Βενετίας

Οι χοροί και οι μασκαράτες ξεκινούν από αύριο κιόλας στα παλάτια της Βενετίας. Μέχρι τις 5/2 όμως, που κορυφώνεται η γιορτή, προλαβαίνεις να κρυφτείς πίσω από μια μάσκα – ίσως και να βρεις το «δόγη» σου.

Καρναβάλι Βενετίας - εικόνα 1

Mε τις αισθήσεις παίζει το φετινό καρναβάλι της Βενετίας. Με τον τίτλο «Sensation, 6 sense for 6 sestieri» μας καλεί για μία ακόμη χρονιά να χαθούμε στα κανάλια και να κρυφτούμε πίσω από μια αριστοτεχνική μάσκα. Μπείτε στο κλίμα: περάστε από το «Gran Caffe Lavena» για ζεστή σοκολάτα και γλυκάκια, παρέα με λαμπερές κοντεσίνες και μαρκησίες. Πιάστε θέση στην πιατσέτα για το φαντασμαγορικό Πέταγμα του Αγγέλου στις 27/1. Κλείστε θέση στα λαμπερά ιδιωτικά γκαλά σε κάποιο από τα palazzi που βλέπουν στο Μεγάλο Κανάλι για να χαθείτε σ' ένα σύμπαν μαγικό. γεμάτο μάγους, μίμους, ακροβάτες, μουσικούς, απαστράπτοντα κοστούμια και μυστηριώδεις καλεσμένους απ' όλο τον κόσμο. Αγαπημένες στιγμές Ένας εσπρέσο κάτω από τους καθρέφτες και τα ζωγραφιστά ταβάνια του «Caffe Florian», μια βόλτα με γόνδολα την ώρα που δύει ο ήλιος, νωχελικά σουλάτσα σε πλατείες που μοιάζει να έχουν δραπετεύσει από την εποχή της Serenissima, αμέτρητες φωτογραφίες μπροστά σε μοναδικά palazzi και γραφικά γεφυράκια, αρτίστικες βόλτες σε εκκλησίες-έργα τέχνης και στη διάσημη συλλογή της Πέγκι Γκουγκενχάιμ. Κι ένα ποτό στο «Harry's Bar», έτσι για να κρατήσουμε όλες τις «παραδόσεις». Το ξέρω ότι είναι κλισέ να παινεύεις με τόσα χρώματα μια πόλη με τόσα προβλήματα όσα η Βενετία, μπορείς όμως να το αποφύγεις; Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά και μόνο που την αντικρίζεις από το πλοίο διασχίζοντας αργά το Μεγάλο Κανάλι. Τα καλύτερα ραντεβού δίνονται το δεύτερο σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Από τον επίσημο χορό του καρναβαλιού, το Ballo Tiepolo στο Palazzo Pisani Moretta (στις 31/1), τον Χορό του Καζανόβα στο Palazzo Zenobio (2/2) και το not-to-miss Γκαλά του Δόγη στο Palazzo Pisani Moretta (στις 2/2) ως τη ρομαντική Κυριακή των Εραστών στο Ca' Zanardi και τη Masqueranda (στις 3/3). Λεπτομέρειες στο www.carnivalofvenice.com. Ι.Γκ.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ Τέτοιες μέρες, μόνο με οργανωμένη ομαδική εκδρομή. Σημείωσε, πάντως, ότι τα γκρουπ μένουν κατά κανόνα στο Μέστρε. TUI (2109495200) 4ήμερο στη Βενετία, 1 έως 4/2, με € 710 (μεταφορές, αεροπορικά εισιτήρια, 4* ξενοδοχείο με πρωινό, ξενάγηση) αλλά και 5ήμερο σε Ρώμη-Βενετία, στις 1-5/2, με € 750. Ginis (2103250401) 1 έως 4/2, με € 705 (μεταφορές, αεροπορικά εισιτήρια, 4* ξενοδοχείο με πρωινό, ένα γεύμα συνολικά, ξενάγηση). Cosmorama (2103642707) 1 έως 4/2, με € 705 (μεταφορές, αεροπορικά εισιτήρια, 4* ξενοδοχείο με πρωινό, ξενάγηση). Travelway (2106124016) 1 έως 4/2, από € 675 (μεταφορές, αεροπορικά εισιτήρια, 4* ξενοδοχείο με πρωινό, ξενάγηση).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.