Καρναβάλι Βενετίας

Οι χοροί και οι μασκαράτες ξεκινούν από αύριο κιόλας στα παλάτια της Βενετίας. Μέχρι τις 5/2 όμως, που κορυφώνεται η γιορτή, προλαβαίνεις να κρυφτείς πίσω από μια μάσκα – ίσως και να βρεις το «δόγη» σου.

Καρναβάλι Βενετίας

Οι χοροί και οι μασκαράτες ξεκινούν από αύριο κιόλας στα παλάτια της Βενετίας. Μέχρι τις 5/2 όμως, που κορυφώνεται η γιορτή, προλαβαίνεις να κρυφτείς πίσω από μια μάσκα – ίσως και να βρεις το «δόγη» σου.

Καρναβάλι Βενετίας - εικόνα 1

Mε τις αισθήσεις παίζει το φετινό καρναβάλι της Βενετίας. Με τον τίτλο «Sensation, 6 sense for 6 sestieri» μας καλεί για μία ακόμη χρονιά να χαθούμε στα κανάλια και να κρυφτούμε πίσω από μια αριστοτεχνική μάσκα. Μπείτε στο κλίμα: περάστε από το «Gran Caffe Lavena» για ζεστή σοκολάτα και γλυκάκια, παρέα με λαμπερές κοντεσίνες και μαρκησίες. Πιάστε θέση στην πιατσέτα για το φαντασμαγορικό Πέταγμα του Αγγέλου στις 27/1. Κλείστε θέση στα λαμπερά ιδιωτικά γκαλά σε κάποιο από τα palazzi που βλέπουν στο Μεγάλο Κανάλι για να χαθείτε σ' ένα σύμπαν μαγικό. γεμάτο μάγους, μίμους, ακροβάτες, μουσικούς, απαστράπτοντα κοστούμια και μυστηριώδεις καλεσμένους απ' όλο τον κόσμο. Αγαπημένες στιγμές Ένας εσπρέσο κάτω από τους καθρέφτες και τα ζωγραφιστά ταβάνια του «Caffe Florian», μια βόλτα με γόνδολα την ώρα που δύει ο ήλιος, νωχελικά σουλάτσα σε πλατείες που μοιάζει να έχουν δραπετεύσει από την εποχή της Serenissima, αμέτρητες φωτογραφίες μπροστά σε μοναδικά palazzi και γραφικά γεφυράκια, αρτίστικες βόλτες σε εκκλησίες-έργα τέχνης και στη διάσημη συλλογή της Πέγκι Γκουγκενχάιμ. Κι ένα ποτό στο «Harry's Bar», έτσι για να κρατήσουμε όλες τις «παραδόσεις». Το ξέρω ότι είναι κλισέ να παινεύεις με τόσα χρώματα μια πόλη με τόσα προβλήματα όσα η Βενετία, μπορείς όμως να το αποφύγεις; Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά και μόνο που την αντικρίζεις από το πλοίο διασχίζοντας αργά το Μεγάλο Κανάλι. Τα καλύτερα ραντεβού δίνονται το δεύτερο σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Από τον επίσημο χορό του καρναβαλιού, το Ballo Tiepolo στο Palazzo Pisani Moretta (στις 31/1), τον Χορό του Καζανόβα στο Palazzo Zenobio (2/2) και το not-to-miss Γκαλά του Δόγη στο Palazzo Pisani Moretta (στις 2/2) ως τη ρομαντική Κυριακή των Εραστών στο Ca' Zanardi και τη Masqueranda (στις 3/3). Λεπτομέρειες στο www.carnivalofvenice.com. Ι.Γκ.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ Τέτοιες μέρες, μόνο με οργανωμένη ομαδική εκδρομή. Σημείωσε, πάντως, ότι τα γκρουπ μένουν κατά κανόνα στο Μέστρε. TUI (2109495200) 4ήμερο στη Βενετία, 1 έως 4/2, με € 710 (μεταφορές, αεροπορικά εισιτήρια, 4* ξενοδοχείο με πρωινό, ξενάγηση) αλλά και 5ήμερο σε Ρώμη-Βενετία, στις 1-5/2, με € 750. Ginis (2103250401) 1 έως 4/2, με € 705 (μεταφορές, αεροπορικά εισιτήρια, 4* ξενοδοχείο με πρωινό, ένα γεύμα συνολικά, ξενάγηση). Cosmorama (2103642707) 1 έως 4/2, με € 705 (μεταφορές, αεροπορικά εισιτήρια, 4* ξενοδοχείο με πρωινό, ξενάγηση). Travelway (2106124016) 1 έως 4/2, από € 675 (μεταφορές, αεροπορικά εισιτήρια, 4* ξενοδοχείο με πρωινό, ξενάγηση).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πάρος το νέο hot spot της Μεσογείου;

Με νέες διεθνείς διακρίσεις και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από σημαντικές αγορές, η Πάρος εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαίος νησιωτικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες όλο τον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Ταξιδέψτε στον κόσμο με τις ειδικές προσφορές Air France και KLM

Η Air France και η KLM φέρνουν μοναδικές προσφορές για να οργανώσετε την επόμενη απόδρασή σας.

Rizes Gastro Taverna: Ένα φθινοπωρινό ταξίδι γεύσης στη Σαντορίνη

Ένα εστιατόρια-εμπειρία με θέα που κόβει την ανάσα ανανεώνει με τον πλέον δημιουργικό τρόπο τη γεύση της ελληνικής παράδοσης.

Μέχρι πότε θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τις παλιές ταυτότητες;

Το γνωστό μπλε πλαστικοποιημένο ορθογώνιο των παλαιού τύπου ταυτοτήτων δεν θα ανοίγει για πολύ ακόμα τις πύλες των ευρωπαϊκών μας αποδράσεων.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 καλύτερες χώρες για συνταξιοδότηση το 2025

Δείτε ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή για συνταξιοδότηση το 2025, σύμφωνα με το International Living, αξιολογημένες για κόστος ζωής, υγειονομική περίθαλψη και ποιότητα ζωής.

Zélia Halkidiki: Για barefoot luxury στο πρώτο πόδι

Μία νέα πρόταση διαμονής και χαλάρωσης για τα weekends του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στη Χαλκιδική.

Στην αιχμή της πολυτελούς κρητικής φιλοξενίας με την υπογραφή της etouri

Mε όρους σύγχρονους μα πάνω από όλα προσωποποιημένους, η εταιρία etouri σηματοδοτεί την κρητική φιλοξενία διαθέτοντας πως ενοικίαση ένα μεγάλο αριθμό από βίλες που λειτουργούν ως προσωπικά καταφύγια πολυτέλειας.