Λέμε ναι! στις εκδρομές του Όχι

Έπειτα από ένα καυτό καλοκαίρι, το αεράκι του Οκτώβρη ήρθε σαν λύτρωση. Ώρα, λοιπόν, να ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις μας στο φθινοπωρινό τοπίο της Ελλάδας. Αν και η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν μας έκανε τη χάρη να πέσει Δευτέρα ή Παρασκευή, εμείς θα την κάνουμε τη βόλτα μας.

Λέμε ναι! στις εκδρομές του Όχι

Έπειτα από ένα καυτό καλοκαίρι, το αεράκι του Οκτώβρη ήρθε σαν λύτρωση. Ώρα, λοιπόν, να ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις μας στο φθινοπωρινό τοπίο της Ελλάδας. Αν και η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν μας έκανε τη χάρη να πέσει Δευτέρα ή Παρασκευή, εμείς θα την κάνουμε τη βόλτα μας.

Λέμε ναι! στις εκδρομές του Όχι - εικόνα 1
Coffee time στο lobby του ανακαινισμένου «Classical Filoxenia» στην Καλαμάτα

City break

Ριζικά ανακαινισμένο το «Classical Filoxenia» στην Καλαμάτα, θα σας χαρίσει τις τελευταίες βουτιές της χρονιάς. Μόλις 300 μ. από τη θάλασσα και συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά ενός ξενοδοχείου πόλης με αυτά ενός resort, θα παρατείνει λίγο ακόμα την αίσθηση των διακοπών. Μπείτε στο αυτοκίνητο και ξεκινήστε τις βόλτες –η μεσσηνιακή Μάνη είναι υπέροχη κάθε εποχή του χρόνου. Δοκιμάστε απολαυστικές τοπικές λιχουδιές στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Olive Restaurant» ή πιείτε ένα ουζάκι στην υγειά μας στο «Μικρό Μπλε». Και επειδή πρόσφατα το ξενοδοχείο απέκτησε ένα ολοκαίνουργιο spa, μπείτε στο «Olive Spa», κάντε χαμάμ, σάουνα ή ένα μανικιούρ-πεντικιούρ με την υπογραφή της Τέτας. Τιμή δωματίου: από € 125.

Επικοινωνία: 27210/23343, 27210/23166, www.classicalhotels.com.

Spa weekend

Για την απόλυτη φθινοπωρινή σας χαλάρωση, υπάρχει το «Thermae Sylla Spa – Wellness Hotel» στην Αιδηψό. Μόλις δύο βήματα από την Αθήνα, σε έναν πολυτελή χώρο, θα έχετε να την ευκαιρία να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με το παραπάνω. Ξεκινήστε με ένα θεραπευτικό λασπόλουτρο ή κολυμπήστε στα ιαματικά λουτρά, αλλά σε καμία περίπτωση μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ταϊλανδέζικο μασάζ. Τιμή δωματίου: από € 146. Επικοινωνία: 22260/60100, www.thermaesylla.gr.

Λέμε ναι! στις εκδρομές του Όχι - εικόνα 2
«Vaela Palace», υδρομασάζ με θέα τον Όλυμπο

Έκπληξη στα Πιέρια

Ιρλανδία, Τιρόλο, Ελβετία, Τοσκάνη και Σκοτία – τι κοινό έχουν; Πρόκειται για τα δωμάτια του «Vaela Pallas» στο Ελατοχώρι Πιερίας. Η διακόσμηση των 17 δωματίων είναι εμπνευσμένη από διάφορα μέρη της υφηλίου για νοερές αποδράσεις. Το «Vaela Pallas Cultural Resort & Spa» σας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξετε ένα από τα τριήμερα πακέτα διαμονής και να γνωρίσετε από κοντά τα Πιέρια Όρη και την ολύμπια φιλοξενία. Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε τη «Ρομαντική Εξόρμηση»: τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο και πλούσιο πρωινό αμερικανικού τύπου σε μπουφέ για να ξεκινά δυναμικά η μέρα σας, ένα δείπνο υπό το φως των κεριών στο εστιατόριο «Poami», πικνίκ στα Πιέρια Όρη ή τον Όλυμπο για ρομαντικές στιγμές στη φύση, ενώ οι κυρίες θα απολαύσουν μια περιποίηση προσώπου με μέλι και οι κύριοι ένα μασάζ στο spa του «Vaela Pallas».

Τιμή: € 280. Επικοινωνία: 23510/82955, www.vaelapallas.com.

Λέμε ναι! στις εκδρομές του Όχι - εικόνα 3
Ιππασία με τη No Limits

Ιππασία στα Ζαγοροχώρια

Με τα άλογα της No Limits καλπάστε στην περιοχή της γέφυρας του Βοϊδομάτη, μεταξύ Αρίστης και Κόνιτσας, στα όρια του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου. Μια βόλτα μιας ώρας στο δάσος, δίπλα στον Βοϊδομάτη, που τελειώνει με ένα πέρασμα μέσα από το ποτάμι θα σας μείνει αξέχαστη, ενώ τα παιδιά σας μπορούν να κάνουν τον πρώτο τους καλπασμό σε έναν περιφραγμένο –για λόγους ασφαλείας– χώρο (διάρκεια: 10 λεπτά, € 7).

Τιμή: € 25. Επικοινωνία: 26550/23777, 6944751418, www.nolimits.gr.

Rafting στον Βοϊδομάτη

Για τους λάτρεις του rafting επιμένουμε στην Ήπειρο και τον Βοϊδομάτη. Με δύο διανυκτερεύσεις σε ξενώνα στην Κόνιτσα, θα απολαύσετε rafting, πεζοπορία στη Μονή Στομίου (διάρκεια: 3 ώρες) αλλά και τοξοβολία και αφήστε στον Ρομπέν των Δασών να φάει… τα βέλη σας. Από τις 26 έως τις 28/10. Τιμή: € 130/άτομο. Επικοινωνία: 26510/23222, www.alpinezone.gr.

Στα Μπουχάρια της Κοζάνης

Με βάση την Έδεσσα, θα κάνετε μία τετραήμερη εξόρμηση για αναγνώριση της περιοχής. Για αρχή, θα επισκεφθείτε την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι και τους καταρράκτες της Έδεσσας, στο χωριό Άγρα θα δείτε από κοντά σπάνια είδη ορνιθοπανίδας στον υγροβιότοπο της περιοχής, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθείτε τα φημισμένα λουτρά στο Λουτράκι Αριδαίας. Η εκδρομή κλείνει με επίσκεψη στα Μπουχάρια της Κοζάνης, στις γνωστές χωμάτινες «κολόνες», ένα μοναδικό γεωφυσικό φαινόμενο της Ελλάδας. Από τις 25 έως τις 28/10. Τιμή: € 225. Επικοινωνία: 2103235500, www.syrigostravel.gr.

3ο Κυνήγι Χελμού

Ένα σαββατοκύριακο πριν από την 28η Οκτωβρίου (στις 20-21/10), εφοδιαστείτε με κέφι, φαντασία και φίλαθλο πνεύμα και πάρτε μέρος σε έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου με το αυτοκίνητό σας. Το ξενοδοχείο «Helmos Kalavrita» σας προσκαλεί σε ένα διαφορετικό weekend, γεμάτο δράση, εκπλήξεις και καλό φαγητό, με την εγγύηση και τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Διαλέξτε συνοδηγό και δοκιμάστε τις οδηγικές σας δεξιότητες στο 3ο Κυνήγι του Χελμού.

Τιμή: € 280. Επικοινωνία: 2108136536, 6937253901, www.hotelhelmos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.