4 hrs to kill in Zurich

Ταξίδι: Αθήνα-Μαϊάμι. Ενδιάμεση στάση: Ζυρίχη. Έχετε στη διάθεσή σας τέσσερις in transito ώρες στην ελβετική πρωτεύουσα. Πώς θα τις μετατρέψετε σε κοσμοπολίτικη εμπειρία;

4 hrs to kill in Zurich

Ταξίδι: Αθήνα-Μαϊάμι. Ενδιάμεση στάση: Ζυρίχη. Έχετε στη διάθεσή σας τέσσερις in transito ώρες στην ελβετική πρωτεύουσα. Πώς θα τις μετατρέψετε σε κοσμοπολίτικη εμπειρία;

4 hrs to kill in Zurich - εικόνα 1

Εάν κατά την άφιξή σας στο –ελάχιστα δελεαστικό– αεροδρόμιο της Ζυρίχης δεν σας περιμένει ο τραπεζίτης σας, ακολουθήστε τις ταμπέλες Exit Zοrich προς το σταθμό του τρένου και βγάλτε εισιτήριο με επιστροφή για το Zοrich Ηauptbahnhof (κεντρικός σταθμός). Το εισιτήριο κοστίζει 11,60 ελβετικά φράγκα και ισχύει για 24 ώρες (β΄ θέση) για όλα τα μέσα μεταφοράς στη ζώνη του κέντρου – τραμ, τρένο, καραβάκια και λεωφορεία. Τα τρένα αναχωρούν κάθε 5-8 λεπτά, η διαδρομή διαρκεί περίπου 10 λεπτά, ενώ και οι δύο σταθμοί διαθέτουν lockers για να αποθηκεύσετε τις carry-on αποσκευές (2-5 ελβετικά φράγκα).

Από την κεντρική αίθουσα του Hauptbahnhof βγείτε στην Bahnhofstrasse, την Πέμπτη Λεωφόρο της Ζυρίχης. Ξεκινήστε με καφέ και γλυκό στο κλασικό Confiserie Sprοngli, που θα βρείτε στην Bahnhofstrasse 21 (Paradeplatz, www.confiserie-spruengli.ch). Εάν όμως θέλετε κάτι πιο ήρεμο και «ψαγμένο», πεταχτείτε απέναντι, στην ταράτσα του πολυκαταστήματος Grieder Bon Geni, με όλες τις επώνυμες μάρκες, από Chanel μέχρι Herm+s. Ωστόσο, η Bahnhofstrasse κρύβει και μερικά εξειδικευμένα διαμάντια, όπως το κατάστημα Dοrr A. & Co. AG (Bahnhofplatz 6), απέναντι και αριστερά από το σταθμό, με τα πλέον περιζήτητα πούρα και είδη καπνιστή. Για εξεζητημένες λιχουδιές και σπάνιες ετικέτες κρασιών, κάντε μια βόλτα στο πολυκατάστημα Jelmoli (Seidengasse 1, www.jelmoli.ch). βρίσκεται στα πρώτα φανάρια που θα συναντήσετε καθ’ όδόν προς τη λίμνη της Ζυρίχης.

Αν κατευθυνθείτε προς τα αριστερά, θα περάσετε μπροστά από το παρισινό εστιατόριο Brasserie Lipp (Uraniastrasse 9) με το πανοραμικό μπαρ-καφέ στον τελευταίο όροφο, το Jules Verne, και θα βρεθείτε στο ποτάμι Limmat: εκεί περνάτε στην μποέμικη φοιτητική περιοχή της απέναντι όχθης, ή επιλέγετε ρομαντζάδα δίπλα στο νερό και τους κύκνους.

Πίσω στον κεντρικό δρόμο, το Les Ambassadeurs (Bahnhofstrasse 64, www.lesambassadeurs.ch) είναι η πηγή για όλες τις γνωστές μάρκες ρολογιών. Αναζητήστε ακόμη το ξενοδοχείο-εστιατόριο Zum Storchen (Am Weinplatz 2), γιατί γύρω του απλώνεται η αυτοκρατορία των Trois Pommes (www.troispommes.ch/), των καταστημάτων που κρύβουν ό,τι πιο ψαγμένο στη μόδα, από Miyake μέχρι Alaϊa.

Πιείτε στα γρήγορα ένα ποτήρι «Guepli», όπως λένε εδώ τη σαμπάνια, παρέα με όλο το «in crowd» του Αl Leone στο νούμερο 32, και μπείτε σε ένα από τα τραμ που ανεβοκατεβαίνουν τη Bahnhofstrasse, για να πάρετε το τρένο του γυρισμού. Στις 12.15 το αργότερο πρέπει να έχετε επιστρέψει στο αεροδρόμιο!

Tip Το νόμισμα της χώρας είναι το ελβετικό φράγκο. Μπορέιτε όμως παντού να πληρώσετε με ευρώ. www.bahnhofstrasse-zuerich.ch/index_e.html, www.zuerich.com.

βόλτες στη Rennweg

4 hrs to kill in Zurich - εικόνα 2

Ανεβαίνοντας το δρόμο από τον Κεντρικό Σταθμό, θα συναντήσετε στα αριστερά σας το κατάστημα Bally. Μια σύντομη στάση εκεί αξίζει πάντα τον κόπο. Στη συνέχεια, έχετε τρεις λόγους για να στρίψετε στην οδό Rennweg:

  • Για να επισκεφτείτε το ξενοδοχείο Widder (Rennweg 7, www.widder.ch), που είναι Η όαση ηρεμίας της πόλης, γεμάτο αντίκες, κατασκευές από inox και έπιπλα μεγάλων σχεδιαστών.
  • Για να κάνετε ένα μασάζ ή μια αντί-στρες θεραπεία πριν από το επόμενο ταξίδι στο κέντρο αισθητικής Beautyssima (Rennweg 32, www.beautyssima.ch).
  • Για να ξεκινήσετε μια ρομαντική βόλτα στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Κατερίνα Κατώπη
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.