Αντίπαρος less is more

Πόσες νέες αφίξεις χωράνε σε ένα σοκάκι; Το μικροσκοπικό νησί-δορυφόρος της Πάρου έχει εξελιχθεί τον τελευταίο καιρό σε προορισμό της μόδας για διακοπές αλλά και (very) long weekends. Σας μεταφέρουμε τις τελευταίες εξελίξεις.

Αντίπαρος less is more

Πόσες νέες αφίξεις χωράνε σε ένα σοκάκι; Το μικροσκοπικό νησί-δορυφόρος της Πάρου έχει εξελιχθεί τον τελευταίο καιρό σε προορισμό της μόδας για διακοπές αλλά και (very) long weekends. Σας μεταφέρουμε τις τελευταίες εξελίξεις.

Αντίπαρος less is more - εικόνα 1

Μια μικροσκοπική Χώρα, παραλίες μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών, αλλά και δεκάδες νέες αφίξεις σε εστιατόρια, bars και κυκλαδίτικες βίλες. Τι έχει συμβεί και η κουκίδα γης δίπλα στην Πάρο, που πριν από μερικά χρόνια ήταν γνωστή μόνο από τη Μανταλένα, συγκεντρώνει τον τελευταίο καιρό μοδάτους και εναλλακτικούς, σταρ αλλά και νέους επιχειρηματίες με μεράκι ή σύγχρονους αναχωρητές που αποφασίζουν να αλλάξουν ζωή; Η Χώρα της –προέκταση του λιμανιού– μοιάζει να συνοψίζει τη γοητεία των Κυκλάδων σε λίγα τετραγωνικά, συγκεντρώνοντας τα σημαντικότερα all day στέκια του νησιού, απλά ενοικιαζόμενα και κάμπινγκ σε κοντινή απόσταση. Ο Άγιος Γεώργιος, ο δεύτερος τη τάξει οικισμός του νησιού, στην ομώνυμη παραλία, με ωραία συγκροτήματα διαμερισμάτων και καλές ταβέρνες προσφέρεται ως βάση για πιο ήσυχες διακοπές. Παραλίες

Οι πιο κλασικές και μαζικές παραλίες είναι αυτές της Ψαραλικής, στις οποίες πας με τα πόδια από τη Χώρα. Είναι οργανωμένες, ενώ φέτος ανανεώνεται και το «Thai Marine beach bar», που αναμένεται να αποτελέσει νέο hot στέκι. Επίσης, η παραλία του κάμπινγκ και ο Σιφνέικος Γιαλός που βλέπει Σίφνο και ωραίο ηλιοβασίλεμα, αλλά κάποιες φορές ο αέρας φέρνει φύκια. Με αυτοκίνητο θα πάτε στις παραλίες του Άγιου Γεώργιου, το Μικρό και το Μεγάλο Σωρό και τη Φανερωμένη, στο τέρμα του νησιού (χωματόδρομος), που είναι κάπως πιο ήσυχη και την προτιμούν όσοι έχουν σπίτια στο νησί. Οι περισσότερες έχουν άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Με σκάφος θα πάτε στο νησάκι Δεσποτικό και στα Τηγανάκια μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου, που έχουν ωραία τιρκουάζ νερά, ενώ με καγιάκ από τον Άγιο Γεώργιο γίνονται εκδρομές στις κοντινές σπηλιές και το Δεσποτικό.

Φαγητό

Στη Χώρα η καλύτερη πρόταση είναι η κουκλίστικη Κάπαρη, σε μια βεράντα επί του κεντρικού στενού, που άνοιξε πέρυσι η πρώην σεφ του «Beau Brummel» Σοφία Χατζηελευθερίου. Μικρό μενού με μεσογειακές γεύσεις, με έμφαση στα φρέσκα, εποχικά υλικά από παραγωγούς του νησιού. Νόστιμα πρωινά (22840/61616). Μια νέα άφιξη στο κεντρικό στενό είναι η νεο-ταβέρνα Σουσουράδα, με ωραίο ντεκόρ και συμπαθητικό φαγητό. Στο Τσιπουράδικο, «παιδί» του Νίκου Μαριάνου, ο οποίος άφησε τη θέση του εμπορικού διευθυντή μιας μεγάλης εταιρείας, συνοδέψτε το παραδοσιακό τσίπουρο με σκίνο με νόστιμους μεζέδες (22840/61736). Στον Άγιο Γεώργιο σημειώστε την κλασική ψαροταβέρνα Καπετάν Πιπίνος, με φρέσκα ψάρια από το καΐκι της οικογένειας (22840/21823).

Καφές και ποτό

Δύο ωραία all day στέκια στο κλασικό στενό για πρωινό, καφέ αλλά και ελαφρύ φαγητό είναι το Papagayo (δοκιμάστε την «κυκλαδίτικη πίτσα» λαδένια) και η Μαργαρίτα με ωραίες σαλάτες και πάστες. Τα πιο κλασικά βραδινά στέκια, πάντα στη Χώρα, είναι το ροκάδικο Remember, το τζαζοφάνκ Yam και το Smile πάνω στην πλατεία με πιο mainstream μουσική. Στο Ναυάγιο δοκιμάστε τα σπιτικά γλυκά της Βίκυς.

Διαμονή

Στον Ωλίαρο, ένα πολύ όμορφο συγκρότημα διαμερισμάτων στον Άγιο Γεώργιο, με λιτά διαμερίσματα, σε κυκλαδίτικο στιλ, με ωραία θέα (22840/25304-5, www.oliaros.gr, από € 60). Στο Δελφίνι, επίσης στον Άγιο Γεώργιο, με στούντιο και διαμερίσματα, οικογενειακή ατμόσφαιρα και σπιτικό φαγητό (22840/24506, www.dolphinantiparos.gr από € 59).

Insider's Tips

Ο Βασίλης Γερμανόπουλος, ιδιοκτήτης του ξενώνα «Ωλίαρος» στην Αντίπαρο, δίνει μερικά tips για να απολαύσετε το νησί «από μέσα».

1) Αξίζει ο γύρος του νησιού με το καινούργιο ξύλινο ιστιοφόρο «Μαγγελάνος». Μπορείτε να κλείσετε από τα τουριστικά γραφεία στο λιμάνι.

2) Οι πιο ωραίες παραλίες είναι ο Άγιος Σώστης και η Φανερωμένη – με γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν Κουφονήσι. Επίσης, ο Μικρός Σωρός με το ψιλό του χαλικάκι.

3) Εμπειρία το καγιάκ στις θαλάσσιες σπηλιές στον Επιτάφιο.

4) Ανακαλύψτε την εκπληκτική, πολύ φαρδιά αμμουδιά Λιβάδι στο νησάκι Δεσποτικό. Εκεί πάτε με καραβάκι από τον Αϊ-Γιώργη.

5) Την καλύτερη κουζίνα έχει η «Κάπαρη», ενώ δύο εγγυημένες ταβέρνες είναι ο «Γιώργης» στον πεζόδρομο και η ταβέρνα του «Σταθερού» στο λιμάνι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.