unusual hotels

Δωμάτια σκαρφαλωμένα σε κλαδιά δέντρων, κτίρια που απλώνονται σε δύο χώρες, απρόβλεπτα ντεκόρ σε κελιά πρώην φυλακών. Ξενοδοχεία που αδιαφορούν για την άνεση και την πολυτέλεια και προβάλλουν την ιδιαιτερότητα, προσελκύοντας ταξιδιώτες με ανήσυχο πνεύμα και εξερευνητική διάθεση. Ζήστε τα!

unusual hotels

δωμάτιο με τρέλα!

Δωμάτια σκαρφαλωμένα σε κλαδιά δέντρων, κτίρια που απλώνονται σε δύο χώρες, απρόβλεπτα ντεκόρ σε κελιά πρώην φυλακών. Ξενοδοχεία που αδιαφορούν για την άνεση και την πολυτέλεια και προβάλλουν την ιδιαιτερότητα, προσελκύοντας ταξιδιώτες με ανήσυχο πνεύμα και εξερευνητική διάθεση. Ζήστε τα!

unusual hotels - εικόνα 1
«Νεφέλες» του Αριστοφάνη με ολίγη από Μαγκρίτ: φιλοσοφία δωματίου στο Hotel Filosoof στο Άμστερνταμ.

«Παραδοσιακό», «πολυτελές», «αυθεντικό», «μοντέρνο». Λέξεις χιλιοειπωμένες, που χρησιμοποιούνται στην περιγραφή ξενοδοχείων και αναφέρονται στο στιλ (του κτιρίου και της διακόσμησης) και στο είδος των ανέσεων που παρέχουν. Λέξεις που αποκωδικοποιούνται εύκολα. Πίσω όμως από το χαρακτηρισμό «ασυνήθιστο» μπορούν να κρύβονται τα πάντα. Ξενοδοχεία με «ασυνήθιστη» ιστορία, (όπως το Four Seasons της Κωνσταντινούπολης, που ήταν κάποτε φυλακή) και ξενοδοχεία τελείως απρόβλεπτα (όπως το Whitepod της Ελβετίας – hi-tech eco camps που προσεγγίζονται μόνο με πέδιλα σκι).

Το δίκτυο των «Unusual Hotels of the World» δημιουργήθηκε από τον Simon Penn και τον Steve Dobson, δυο φίλους που είχαν περάσει χρόνια αλωνίζοντας τον κόσμο για να προτείνουν προορισμούς και καταλύματα στην τουριστική βιομηχανία. Η ιδέα, που ομολογούν ότι γεννήθηκε σε μια παμπ μετά από μια γερή μπιροκατάνυξη, ήταν να εντάξουν όλα τα ξενοδοχεία που προσφέρουν κάτι ασυνήθιστο σ’ έναν πρωτότυπο ταξιδιωτικό οδηγό, που θα κυκλοφορούσε αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Έτσι, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.unusualhotelsoftheworld.com . Ξενοδοχεία από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μερικά διάσημα (όπως το Gellert της Βουδαπέστης), αλλά τα περισσότερα άγνωστα, καθώς βρίσκονται έξω από τα μονοπάτια του τουρισμού (όπως το Heceta Head Lighthouse, που είναι ένας παλιός φάρος στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών). Άλλα πολυτελή και άλλα όχι, τα περισσότερα οικονομικά, μερικά πιο ακριβά.

Μια ματιά στον κατάλογο με τις κατηγορίες (φάροι, φυλακές, υπόσκαφα, δεντρόσπιτα, κάστρα, τρένα, μοναστήρια) αρκεί για να εξάψει τη φαντασία. Τι να κρύβεται άραγε πίσω από την κατηγορία «Βρίσκεται σε δύο χώρες»; Ανακαλύπτεις λοιπόν το ξενοδοχείο Arbez, που βρίσκεται πάνω στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία. Το «πάνω» είναι τόσο κυριολεκτικό, που όταν κάνεις την κράτηση, σε ρωτούν σε ποια χώρα θέλεις να είναι το δωμάτιό σου…

Μέχρι σήμερα ο κατάλογος των Unusual Hotels περιλαμβάνει περίπου 90 ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο. Είναι όλα «ξενοδοχεία προς εξερεύνησιν», που μπορούν από μόνα τους να αποτελέσουν την αφορμή για ταξίδι.

στη φυλακή ή στο μοναστήρι;

unusual hotels - εικόνα 2
Αυτό είναι ένα ξενοδοχείο! Στο Gamirasu Cave Hotel της Καππαδοκίας νιώθεις κάπως σαν άνθρωπος των σπηλαίων.
  • Hotel Langholmen στη Στοκχόλμη. Ένα ξενοδοχείο που δημιουργήθηκε στο κτίριο της παλιάς φυλακής της πόλης και αντιμετωπίζει με χιούμορ το ζοφερό παρελθόν του. Στη ρεσεψιόν, τεράστια ρολόγια δείχνουν την ώρα στο Αλκατράζ και το Σινγκ Σινγκ, στα δωμάτια-κελιά το ημερήσιο πρόγραμμα των κρατουμένων αποτελεί τη μοναδική διακόσμηση στους κάτασπρους τοίχους. (0046 8720 8500, www.langholmen.com )

  • Hotel Filosoof στο Άμστερνταμ. Έξω από το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, δίπλα στο καταπράσινο Vondelpark, ένα ξενοδοχείο με φιλοσοφική διάθεση. Στεγάζεται σ’ ένα τυπικό ολλανδικό κτίριο του 19ου αιώνα και έχει 38 δωμάτια με διαφορετική διακόσμηση και επίπλωση, που παραπέμπουν σε διάσημους φιλόσοφους και διανοητές. Θα αντέξετε το βάρος του Βιντγκεστάιν και του Νίτσε ή θα προτιμήσετε την κλασική σοφία του Αριστοτέλη; (003120 6833013, www.hotelfilosoof.nl )
  • ChΙteau de Bagnols στο Beaujolais της Γαλλίας. Εδώ το «ασυνήθιστο» είναι η ομορφιά του τοπίου. Το Ch#teau de Bagnols είναι ένας από τους ωραιότερους πύργους της νοτιανατολικής Γαλλίας και περιβάλλεται από απέραντους αμπελώνες και δάση. Αναπαλαιώθηκε το 1987 και θεωρείται από τα καλύτερα πεντάστερα ξενοδοχεία της Γαλλίας. (003347 4714000, www.bagnols.com)
  • Gamirasu Cave Hotel στην Καππαδοκία. Στην καρδιά της Καππαδοκίας, κοντά στο Urgup, θα βρείτε αυτό το μικρό ξενοδοχείο που δημιουργήθηκε σ’ ένα υπόσκαφο βυζαντινό μοναστήρι. Τα 18 δωμάτια είναι τα παλιά κελιά των μοναχών, τα οποία «σκάφτηκαν» στο βράχο πριν από χίλια χρόνια. (0090384 3417485, www.gamirasu.com)
  • Hotel Post Ranch Inn στην Καλιφόρνια. Χτισμένο στην άκρη μιας βραχώδους ακτής, συνδυάζει το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον με την πολυτέλεια. Μερικά από τα 30 δωμάτια είναι ξύλινες κατασκευές πάνω σε κλαδιά δέντρων, αλλά διαθέτουν όλες τις ανέσεις, ακόμα και τζάκι. Το Post Ranch Inn βρίσκεται στη λίστα των 50 καλύτερων ξενοδοχείων του κόσμου του περιοδικού Travel+Leisure. (001800 5272200, www.postranchinn.com)

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.