Aργοσαρωνικός

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο ανανεώνουμε τους όρκους αγάπης μας με τα νησιά της διπλανής πόρτας. Επιλέγουμε τους ξενώνες που προσφέρουν την καλύτερη σχέση ατμόσφαιρας/απόστασης για έξυπνα weekends στον Αργοσαρωνικό.

Aργοσαρωνικός

οι πιο ατμοσφαιρικοί ξενώνες

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο ανανεώνουμε τους όρκους αγάπης μας με τα νησιά της διπλανής πόρτας. Επιλέγουμε τους ξενώνες που προσφέρουν την καλύτερη σχέση ατμόσφαιρας/απόστασης για έξυπνα weekends στον Αργοσαρωνικό.

Aργοσαρωνικός - εικόνα 1
Ανεμώνη, Πόρος

Όσα χρόνια και αν το γράφουμε, δεν το βαριόμαστε ποτέ. Καλά τα city-breaks στις ανθισμένες ευρωπαϊκές μητροπόλεις και το όνειρο ενός μακρινού εξωτικού ταξιδιού με αφορμή τις μίνι διακοπές του Πάσχα, η άνοιξη όμως θέλει απαραίτητα και τον Αργοσαρωνικό της. Η ιδανική πρόταση για εκείνες τις ηλιόλουστες μέρες που μας βρίσκουν στο γραφείο να μετράμε ώρες μέχρι την Παρασκευή, χωρίς όμως να έχουμε διάθεση να σχεδιάσουμε ένα σαββατοκύριακο σε νέους προορισμούς. Το ταξίδι διαρκεί όσο περίπου κάνεις να φτιάξεις το σακ βουαγιάζ σου, δεν χρειάζεται να κλείσεις από πριν εισιτήριο για το πλοίο, μπορείς να μην πάρεις καν μαζί το αυτοκίνητό σου, τα αξιοθέατα τα έχεις ήδη δει και μπορείς να σκοτώσεις ελεύθερα την ώρα σου κάνοντας ηλιοθεραπεία στο μπαλκόνι και πίνοντας ούζα στο λιμάνι. Τα διλήμματα περιορίζονται στο αν θα πας για περίπατο στην Παλιαχώρα της Αίγινας, για παράδειγμα, ή θα το αφήσεις για του χρόνου και δεν θα κουνηθείς από τους καναπέδες του ζαχαροπλαστείου Αιάκειον και θα παραγγείλεις μια ακόμη μόκα σπέσιαλ. Το μόνο σχεδόν που χρειάζεται να ξέρεις εκ των προτέρων είναι το τηλέφωνο του ατμοσφαιρικού εκείνου ξενώνα που θα ολοκληρώσει τη 48ωρη ευτυχία σου. Σε ορισμένα νησιά όπως η Ύδρα και οι Σπέτσες οι επιλογές είναι περισσότερες, και μπορούμε να μιλάμε για πιο εξειδικευμένες προτάσεις ανάλογα με το στιλ του weekend που αναζητάς, ενώ σε νησιά όπως η Αίγινα, αν και δεν στερείται αρχοντικών, οι μικροί ατμοσφαιρικοί ξενώνες παραμένουν άγνωστο φρούτο και οι επιλογές είναι πιο συμβατικές – χωρίς να λείπουν οι μονάδες με προσωπικότητα. Επιλέγουμε τις πιο ατμοσφαιρικές προτάσεις διαμονής εστιάζοντας στη διαφορετικότητά τους, έτσι ώστε να επιλέξετε εκείνον που σας ταιριάζει καλύτερα.

ύδρα

Aργοσαρωνικός - εικόνα 2
Μια φρέσκια απόδοση του νησιώτικου λευκού στο Orloff Resort , στις Σπέτσες.

Bratsera

Ο πιο γνωστός ξενώνας της Ύδρας παραμένει μία από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στο νησί. Σε απόσταση λίγων μέτρων από το λιμάνι συνδυάζει κομψότητα, άποψη, κοσμικό αέρα, arty κοινό, εύκολη πρόσβαση και ατμόσφαιρα εποχής. Στεγάζεται σε ένα αναδιαμορφωμένο εργοστάσιο επεξεργασίας σφουγγαριών του 1860, με την πέτρα και το ξύλο να δίνουν τον τόνο. Ο πολύ όμορφος χώρος της εσωτερικής αυλής με την πισίνα και τα λουλούδια είναι μια σπάνια πολυτέλεια για το κέντρο της Ύδρας. Τα 28 δωμάτια διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος, είναι πάντως καλόγουστα και ατμοσφαιρικά, συνδυάζοντας αφαιρετική διακόσμηση με κάποιες αντίκες και παραδοσιακές πινελιές. Το ξενοδοχείο είναι ικανό να σας κρατήσει αρκετές ώρες είτε στα δωμάτια είτε στους κοινόχρηστους χώρους, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα κοκτέιλ ή γεύμα στο προσεγμένο εστιατόριο. Ενδιαφέρον είναι και το πρωινό. (22980 53971, www.bratserahotel.com Από € 132)

Orloff

Από τους πιο ατμοσφαιρικούς pocket ξενώνες της Ύδρας, σε ένα πολύ όμορφο αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1790 που υπήρξε η κατοικία του Γεωργίου Ορλώφ, σε απόσταση σύντομου περίπατου από το λιμάνι. Ήδη από το καλωσόρισμα στη ρεσεψιόν νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν κομψό ξενώνα με έμφαση στη διατήρηση της ατμόσφαιρας εποχής. Τα διαμερίσματα διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος και χωρίς να ξεφεύγουν κάποιες φορές από τους περιορισμούς των παραδοσιακών κτιρίων, έχουν στιλ. Συνδυάζουν το σύγχρονο ύφος με ορισμένα παλιά κομμάτια και πίνακες με θέματα από την Ύδρα. Έχουν θέα στον κήπο και στην πλατεία Βότση. Μπορείτε να απολαύσετε το ενδιαφέρον και πλούσιο σε εναλλαγές πρωινό και στην αυλή, η οποία είναι μια από τις πιο όμορφες γωνιές του ξενώνα, με τις μυρωδιές και τα χρώματα των τοπικών λουλουδιών να σε βάζουν τέτοια εποχή σε απολύτως ανοιξιάτικο mood. (22980 52564, 22980 52495, www.orloff.gr Από € 150)

σπέτσες

Aργοσαρωνικός - εικόνα 3
Στη βεράντα του αρχοντικού Οικονόμου έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα σκάφος που πλέει στα νερά της Κουνουπίτσας.

Orloff Resort

Η πιο design πρόταση στο νησί, και ίσως σε ολόκληρο τον Αργοσαρωνικό, συνδυάζει στοιχεία της σπετσιώτικης παράδοσης με σύγχρονη σχεδιαστική άποψη και boutique hotel ύφος και σέρβις.

Η αγρέπαυλη του 1865 της οικογένειας Νικολάου Ορλώφ αναπαλαιώθηκε με έμφαση

σε ένα σύγχρονο αφαιρετικό ύφος που δεν αρκείται στην ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων, αλλά πάει ένα βήμα παραπέρα. Θα το προτιμήσετε για τον τρόπο που συνδυάζει το ποπ με το παραδοσιακό, το αφαιρετικό με το τοπικό, τα νέα υλικά όπως το κόριαν με τα φυσικά όπως η μαλτεζόπλακα και το μάρμαρο. Ο ιδιοκτήτης Χρήστος Ορλώφ, γνωστός από το ομώνυμο μεζεδοπωλείο, επιβλέπει το χώρο με διακριτικότητα και προσωπικό ύφος. Τα 22 δωμάτια περιλαμβάνουν διάφορες επιλογές – από στούντιο μέχρι μεζονέτες και μια ολόκληρη κατοικία που φιλοξενεί μέχρι 10 άτομα. Όαση ηρεμίας ο χώρος της πισίνας, όπου θα απολαύσετε και το πλούσιο πρωινό.

Βρίσκεται αρκετά έξω από την πόλη, στην Ανάληψη, στο δρόμο για την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

(22980 75444, 22980 75445, www.orloffresort.com Από € 110)

ΑρχοντικΟ ΟικονΟμου

Οι Σπέτσες δεν στερούνται πολυτελών ξενοδοχείων, αν θέλετε όμως να γυρίσετε πίσω στο χρόνο, η πιο ατμοσφαιρική πρόταση είναι το ανακαινισμένο αυτό αρχοντικό στην Κουνουπίτσα. Οι βοτσαλωτές αυλές με σπετσιώτικα σχέδια είναι αριστούργημα, ενώ η παλιά παραδοσιακή κουζίνα του αρχοντικού έχει διαμορφωθεί σε ένα όμορφο σαλόνι. θες να βουλιάξεις στον καναπέ, να διαλέξεις κάποιο από τα coffee table books και να το φυλλομετρήσεις όσο σου επιτρέπει το φως των κεριών. Όσοι αγαπάτε τα παραδοσιακά κτίρια, επιλέξτε κάποιο από τα έξι δωμάτια του κυρίως κτιρίου (δύο από τα οποία είναι στούντιο), με ρομαντικά έπιπλα και λευκά ανάγλυφα καλύμματα και τα μίνι μπαρ κρυμμένα μέσα σε παλιομοδίτικα ντουλάπια. Οι δύο σουίτες στο καινούριο κτίριο-επέκταση δεν έχουν την ατμόσφαιρα εποχής των άλλων δωματίων, υπερτερούν όμως σε άνεση: μεγάλα μπάνια, καθιστικό και το κυριότερο απλωτές βεράντες, σαν ντεκ πλοίου – ταξιδεύεις με φόντο το ψαράδικο σκηνικό της Κουνουπίτσας. (22980 73400-2. Από € 175)

αίγινα

Aργοσαρωνικός - εικόνα 4
Ραστώνη: Σαν να είσαι στο αιγινίτικο εξοχικό σου. αν και μέσα στην πόλη της Αίγινας, έχει κάτι το χαλαρωτικό.

Ραστώνη

Αν βρισκόταν στις Σπέτσες, πιθανότατα θα ήταν ένα από τα πολλά αξιοπρεπή συγκροτήματα διαμερισμάτων στο οποίο ίσως να μην εστιάζαμε, για τα δεδομένα της Αίγινας, όμως είναι η καλύτερη πρόταση διαμονής μες στην πόλη. Άνοιξε πριν από λίγα χρόνια και μας έβγαλε από τη δύσκολη θέση στην οποία ερχόμασταν κάθε φορά που ένας απαιτητικός φίλος μας ζητούσε ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο στην πόλη της Αίγινας. Είναι χτισμένο στην άκρη της πόλης (ένα δεκάλεπτο περπάτημα από το λιμάνι) με θέα στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και στη θάλασσα. Ήδη από το χώρο υποδοχής, τις πέργκολες και τις ξυλόγλυπτες λεπτομέρειες, η κατασκευή μαρτυρά ανθρώπους με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια. Στα συν ο μεγάλος κήπος μέσα σε ένα αγρόκτημα με φιστικιές και με διαφορετικές γωνιές για χαλάρωση, αποπνέοντας αυτή τη μεσογειακή αίσθηση που προσφέρουν οι «σπιτικοί» κήποι των αιγινίτικων εξοχικών. Τα 11 δωμάτια με έθνικ νότες στη διακόσμηση και ανάλογα ονόματα διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος και διαρρύθμιση και διαθέτουν όλα μπαλκονάκια. (22970 27039, www.rastoni.gr Από € 65)

Ίριδες

Αν σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας αυτοκίνητο και είστε σε διάθεση μπάνιου, μπορείτε να γυρίσετε την πλάτη στην πόλη της Αίγινας και να κλείσετε δωμάτιο στο συμπαθητικό συγκρότημα διαμερισμάτων Ίριδες στους Αγίους (κοντά στο δεύτερο λιμάνι της Αίγινας, τη Σουβάλα, σε απόσταση ενός τετάρτου περίπου με το αυτοκίνητο από την πόλη). Αποτελείται από 9 άνετα διαμερίσματα με σύγχρονο ύφος, καλό εξοπλισμό με προσοχή στη λεπτομέρεια (π.χ. αναπαυτικά οικολογικά στρώματα), μικρά αλλά χαρούμενα μπάνια με ντους και εξοπλισμένο κουζινάκι. Χωρίς να πρόκειται για μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική πρόταση, τα άνετα δωμάτια, το caf, με ωραία θέα, η πισίνα, η οικογενειακή περιποίηση και η συμπαθητική για τα δεδομένα της Αίγινας θάλασσα ακριβώς μπροστά, συνθέτουν ένα ήρεμο, απροσποίητο σκηνικό για χαλάρωση και τις πρώτες βουτιές της σεζόν. (2297052215, 22970/52183, www.aegina-irides.gr Από € 70)

πόρος

Aργοσαρωνικός - εικόνα 5
Ο Orloff είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ξενώνα «εποχής» στην Ύδρα.

Ανεμώνη & Ρολόι

Στην προκυμαία της πόλης του Πόρου, το ρολόι του χρόνου μοιάζει να έχει σταματήσει στα fifties. Οι ξεφτισμένες προσόψεις των νεοκλασικών, τα μικρά μαγαζάκια, η γαλήνη του θαλάσσιου καναλιού που χωρίζει το νησί από την απέναντι στεριά… Ειδικά την άνοιξη που ο οικισμός είναι ακόμη ήσυχος, νομίζεις ότι ζεις στις σελίδες ενός μυθιστορήματος του Τζον Φόουλς. Το ζήτημα όμως είναι η διαμονή σου να κινηθεί στο ίδιο νοσταλγικό μήκος κύματος, και οι λύσεις είναι δύο: το «Ρολόι» και η «Ανεμώνη». Δύο ανεξάρτητα καταλύματα, που όμως και τα δύο φέρνουν τη σφραγίδα μιας αρχιτεκτόνισσας, της Μαρί Λουίζ Αντωνιάδου, που με πολύ αγάπη τα ανακαίνισε και τα διακόσμησε, φτιάχνοντας δύο μπιζού σύγχρονης νοσταλγίας. Δεν έχουν βέβαια παροχές ξενοδοχείου, οι υπεύθυνοι όμως θα φροντίσουν να εφοδιάσουν τις κουζίνες τους με τα απαραίτητα για το πρωινό (αν έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση συνεννοηθείτε εκ των προτέρων), ενώ συνεργάζονται και με μια καλή ταβέρνα που μπορεί να σας κάνει delivery στο «σπίτι» σε περίπτωση που δεν θέλετε να απομακρυνθείτε από αυτό. Ναι, και στα δύο θα αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας, σαν να πηγαίνετε στο εξοχικό σας, ένα εξοχικό όμως υψηλής ποιότητας, με τζακούζι και νεορομαντική ατμόσφαιρα. Το «Ρολόι» βρίσκεται –πού αλλού;– κάτω ακριβώς από το ρολόι του Πόρου. Ένα απλό νεοκλασικό σπίτι, που έχει διαμορφωθεί σε δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα ανά όροφο, ενώ το μικρό παράσπιτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αυτόνομο στούντιο. Περίτεχνα πλακάκια του Μεσοπολέμου, σκυριανά έπιπλα, καμπίνες ντουσιέρες για υδρομασάζ – και από τα παράθυρα η θέα του καναλιού στο πιάτο: απλώς, υπέροχο. Η Ανεμώνη έχει έναν πιο priv, luxury χαρακτήρα μεσογειακής βίλας. Δύο σπιτάκια ανεξάρτητα σε έναν κήπο με μια μικρή πισίνα. Το κάθε σπίτι είναι και ένα αυτόνομο εξοχικό διακοσμημένο με ρομαντική, αλλά και παρεΐστικη διάθεση. Θέλετε ένα γουικέντ για δύο; Κλείστε το πιο μεγάλο σπίτι, αυτό με τη ροδακινί κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο με την τζακούζι μπανιέρα. Θέλετε φάση παρέας; Κλείστε και τα δυο σπιτάκια και περάστε ώρες ανεμελιάς γύρω από την πισίνα.

(210 9633705, 22980 25808, www.storoloi-poros.com Από € 50 για το studio, € 100 το διαμέρισμα του κήπου)

νέα Αφιξη στιΣ ΣπΕτσεΣ Xenon Estate

Δεν το έχουμε επισκεφθεί ακόμη, αλλά το καινούριο συγκρότημα κατοικιών Xenon Estate που μόλις άνοιξε φαίνεται μια ιδιαίτερη πρόταση για αυτούς που αναζητούν την ιδιωτικότητα. Αποτελείται από τρεις ατμοσφαιρικές κατοικίες διαφορετικού μεγέθους (η μεγαλύτερη κοιμίζει μέχρι 8 άτομα), μέσα σε ένα κτήμα 4,5 στρεμμάτων με πεύκα και ελιές, στο λόφο των Κοκκιναριών, και με πολύ ωραία θέα. Είναι πλήρως εξοπλισμένες, ενώ το ξενοδοχείο προσφέρει παροχές που θα σας κάνουν να αισθάνεστε σαν στο εξοχικό σας. Ωραίος ο χώρος της πισίνας με ξύλινες ξαπλώστρες και άπλετη θέα. (22980 74120, 69720 89879, www.xenonestate.gr Από € 238 η διανυκτέρευση στην κατοικία «Λήθη», που κοιμίζει 2-3 άτομα)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.