Βραχώδη Oρη

Στο πνεύμα των ταξιδιωτικών trends με βάση το σινεμά, το «Brokeback Mountain» φέτος μας οδηγεί στα Βραχώδη Όρη του Καναδά. Κι αν το όνομα του βουνού παραμένει κινηματογραφική μυθοπλασία, τα τοπία είναι υπαρκτά και έλκουν κάθε ταξιδιώτη που θεωρεί το πράσινο ιερό…

Βραχώδη Oρη

back to the brokeback mountain

Στο πνεύμα των ταξιδιωτικών trends με βάση το σινεμά, το «Brokeback Mountain» φέτος μας οδηγεί στα Βραχώδη Όρη του Καναδά. Κι αν το όνομα του βουνού παραμένει κινηματογραφική μυθοπλασία, τα τοπία είναι υπαρκτά και έλκουν κάθε ταξιδιώτη που θεωρεί το πράσινο ιερό…

Βραχώδη Oρη - εικόνα 1

Ο έρωτας των δύο καουμπόι Ένις (Χιθ Λέτζερ) και Τζακ (Τζέικ Τζίλενχαλ) στο «Μυστικό του Brokeback Mountain», τον οποίο έζησαν ψαρεύοντας σε μια λίμνη της καναδέζικης επαρχίας Αλμπέρτα, ήταν απλώς η αρχή για να μπούμε στον πειρασμό μιας home on the range περιπέτειας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Ανγκ Λι επέλεξε το καναδέζικο τοπίο για να κινηματογραφήσει τον οσκαρικό αυτόν έρωτα. Εσείς μπορεί να μη συναντήσετε το φανταστικό βουνό Brokeback, αλλά σας περιμένουν δεκάδες άλλα: μεγαλειώδεις βουνοκορφές στο τέρμα ατέλειωτων αυτοκινητόδρομων, απέραντες εκτάσεις με έλατα που νομίζεις ότι δεν τελειώνουν ποτέ, κρυστάλλινες λίμνες που ξεμυτίζουν σαν οάσεις μέσα από τις φυλλωσιές. Πεζοπορία, ιππασία, ψάρεμα, cayak και canoeing σε ήρεμα ποτάμια είναι οι καθημερινές δραστηριότητες που σας περιμένουν όταν θα βγαίνετε από το πολυτελές ch#teau ή το σοφιστικέ lodge της διαμονής σας. Είστε έτοιμοι να αναμετρηθείτε με τα πανύψηλα έλατα και να φιλοσοφήσετε μπροστά στο θέαμα των βουνών;

rock φυσιολατρία…

Βραχώδη Oρη - εικόνα 2

Τα Βραχώδη Όρη του Καναδά βρίσκονται στη δυτική πλευρά της Αλμπέρτα και περιλαμβάνουν τη φαντασμαγορία επτά Εθνικών Πάρκων, με γκρίζες γυαλιστερές βουνοκορφές, πυκνά δάση, καταρράκτες, γκρεμούς, λίμνες και λιβάδια. Σας θυμίζουμε ότι ο Καναδάς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου (μετά τη Ρωσία), οπότε, σε αυτό το ταξίδι η αίσθηση του απέραντου είναι κυρίαρχη. Ο αυτοκινητόδρομος Icefields Parkway, που διατρέχει την ανατολική πλευρά της οροσειράς, θεωρείται ότι προσφέρει μερικές από τις καλύτερες διαδρομές του κόσμου, συνδέοντας τις πόλεις από το Jasper μέχρι το Banff, και επιτρέπει να συναρμολογήσετε το παζλ ανάμεσα στις κοιλάδες των ποταμών Athabasca, Sunwapta, Saskat-chewan, Mistaya και Bow.

Ο πιο λογικός τρόπος να ξεκινήσετε το ταξίδι σας είναι να έρθετε στο Jasper από την πρωτεύουσα Calgary της Αλμπέρτα, απ’ όπου πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείτε την ειδική άδεια για μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, δηλώνοντας άφιξη και αναχώρηση. Θα χρειαστεί να την επιδείξετε στα διόδια, ενώ θυμηθείτε ότι το μέγιστο όριο ταχύτητας μέσα στα πάρκα είναι 80 χλμ. Σε όλα θα βρείτε δασαρχεία που προσφέρουν πλήθος βιβλίων με χάρτες και οδηγούς για την περιοχή. Επίσης θα βρείτε παντού σηματοδοτημένα μονοπάτια, όπου ειδικοί χάρτες σάς ενημερώνουν για τις αποστάσεις, τις ιδανικές εποχές να τα περπατήσετε, αλλά και τα ζώα που θα συναντήσετε στη διαδρομή. Κατηφορίζοντας από το Jasper, θα συναντήσετε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Athabasca, τη λίμνη Maligne όπου μπορείτε να κάνετε βόλτα με καραβάκι, το Columbia Icefield, ένα τεράστιο παγοπέδιο 320 τ.χμ., απομεινάρι της Εποχής των Παγετώνων το οποίο θα εκτιμήσετε περισσότερο, αν το διασχίσετε με τα ειδικά snowcoaches. Ακολουθεί η κοιλάδα Mistaya με το ομώνυμο φαράγγι, τους βράχους και τις σπηλιές, που θα θαυμάσετε από μια φυσική γέφυρα, και οι λίμνες Peyto, Bow και Hector με τα γαλαζοπράσινα νερά τους που τροφοδοτούνται από τους γύρω παγετώνες.

Μετά από όλες αυτές τις απανωτές σφαλιάρες φυσικού κάλλους… να και το Banff! Εδώ ακριβώς η θεωρία της Άγριας Δύσης γίνεται πράξη με τα χαρακτηριστικά σπίτια φτιαγμένα από κορμούς δέντρων και πέτρα. Το Banff με τους 7500 κατοίκους είναι δημοφιλέστατο και ιδανική βάση διαμονής, με καλύτερη επιλογή το θρυλικό

Fairmont Banff Springs Hotel (www.fairmont.com/banffsprings).H πόλη σφύζει από ζωή, με ξενοδοχεία, εστιατόρια, ενδιαφέρουσα αγορά, και δεσπόζει στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Banff. Το πάρκο είναι η τρίτη περιοχή του κόσμου που χαρακτηρίστηκε προστατευόμενη το 1887, όταν δύο εργάτες του σιδηροδρόμου Canadian Pacific ανακάλυψαν τις θερμές θειούχες πηγές του Banff. Φανταστείτε μια έκταση 6641 τ.χμ. κατάμεστη από δάση, κοιλάδες, βουνά, λιβάδια και ποτάμια. Αντέχετε τόση φυσιολατρία; Για το επιβεβλημένο ψάρεμα στον ποταμό Bow, θα πρέπει να προμηθευτείτε άδεια από το Κέντρο Πληροφοριών του Banff, καθώς και τη λίστα με τα 260 είδη πουλιών του πάρκου – για να κάνετε bird watching διαβασμένοι.

Τη σμαραγδένια λίμνη Louise θα τη φωτογραφίζετε από ψηλά με τελεφερίκ ή κάνοντας ποδήλατο περιμετρικά της. Και εδώ η διαμονή σας επιβάλλεται στο The Fairmont Ch#teau Lake Louise (www.

fairmont.com/lakelouise). Αν πάλι είστε φίλοι του κάμπινγκ, θα συναντήσετε διάφορα οργανωμένα σημεία μέσα στα πάρκα, όπου σε ειδικές κάλπες ρίχνετε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την παραμονή σας, αλλά και τη χρήση ξύλων για barbeque.

Χρήσιμες διευθύνσεις: www.discoveralberta.com

www.parkscanada.ca, www.canadianrockieshiking.com

Οργανωμένα ταξίδια στα Βραχώδη Όρη του Καναδά οργανώνει η Trekking Hellas. Πληροφορίες, 210 3310323.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.