Βιέννη

Η Βιέννη δεν επαναπαύεται στα αυτοκρατορικά παλάτια και τη χριστουγεννιάτικη «Ντίσνεϊλαντ», αλλά ανανεώνει δραστικά την εικόνα της με νέα μοδάτα εστιατόρια, φουτουριστικά μουσεία σύγχρονης τέχνης και προχωρημένα clubs. Αναλαμβάνουμε να σας ξεναγήσουμε στην σύγχρονη πλευρά της πιο μπαρόκ πόλης του κόσμου.

Βιέννη

η sissy δεν μένει πια εδώ

Η Βιέννη δεν επαναπαύεται στα αυτοκρατορικά παλάτια και τη χριστουγεννιάτικη «Ντίσνεϊλαντ», αλλά ανανεώνει δραστικά την εικόνα της με νέα μοδάτα εστιατόρια, φουτουριστικά μουσεία σύγχρονης τέχνης και προχωρημένα clubs. Αναλαμβάνουμε να σας ξεναγήσουμε στην σύγχρονη πλευρά της πιο μπαρόκ πόλης του κόσμου.

Βιέννη - εικόνα 1

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η Βιέννη είναι μια από τις πρώτες πόλεις που έρχεται στο μυαλό κάθε ταξιδιωτικού συντάκτη – μαζί με το χωριό του Αϊ-Βασίλη στο Ροβανιέμι. Η «Μαγεία των Χριστουγέννων» –η θεματική γιορτινή «Ντίσνεϊλαντ», δηλαδή, που στήνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή μπροστά από το Δημαρχείο–, τα μπαρόκ παλάτια, οι όπερες του Μότσαρτ, οι κρεμώδεις βιεννέζικοι καφέδες και τα (πράγματι ασύγκριτα) στρούντελ εξακολουθούν να ορίζουν το προφίλ της πόλης στην ταξιδιωτική μας συνείδηση, παρότι το Γραφείο Τουρισμού της Βιέννης κάνει τα τελευταία χρόνια πολύ καλή δουλειά για να μας πείσει ότι υπάρχει και η άλλη Βιέννη, βομβαρδίζοντάς μας με φυλλάδια για τις εναλλακτικές και σύγχρονες όψεις της πόλης.

Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην αυστριακή πρωτεύουσα για να πάρω μια συνέντευξη από το διευθυντή του Γραφείου Τουρισμού της πόλης. Ανακάλυψα –με έκπληξη και από πρώτο χέρι– ότι δίπλα στη Βιέννη της Sissy και των Mozartkugeln (τα πανταχού παρόντα σοκολατάκια-σήμα κατατεθέν της τουριστικής πλευράς της πόλης) έχει αναπτυχθεί μια δυναμική σύγχρονη σκηνή, με πολύ ιδιαίτερο μάλιστα στιλ. Οι επαναλαμβανόμενες, συχνά βαρετές, μπαρόκ προσόψεις του κέντρου κρύβουν πλέον προχωρημένα εστιατόρια, φουτουριστικά μουσεία σύγχρονης τέχνης και «ψαγμένες» μπουτίκ νέων σχεδιαστών. Στις αίθουσες χορού των επιβλητικών παλατιών –όπου αέρινες debutantes λικνίζονταν υπό τους ήχους του Γαλάζιου Δούναβη– ξεσαλώνει σήμερα η νεολαία της πόλης στις club nights ηλεκτρονικής μουσικής. Μάλιστα, ένα από τα ατού της «αντί-Βιέννης» είναι ότι δεν είναι ανάγκη να την αναζητήσεις σε πρώην υποβαθμισμένες γειτονιές και αναπαλαιωμένα βιομηχανικά κτίρια, όπως σε άλλες πρωτεύουσες. Οι Βιεννέζοι «φορούν» με φυσικότητα τις εξελίξεις, που σε μεγάλο βαθμό συνυπάρχουν αρμονικά με το αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό παρελθόν της κλασικής Βιέννης, προσφέροντας ακόμη και στον αρχάριο επισκέπτη ένα συναρπαστικό πακέτο «δύο-σε-ένα»: αρχοντιά Παλαιού Κόσμου και πειραματισμός της Νέας Εποχής.

dining & culture: η νέα τάση

Βιέννη - εικόνα 2

Αν το παλάτι της Sissy, το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, είναι το σήμα κατατεθέν της κλασικής Βιέννης, το απόλυτο σημείο συνάντησης της νέας σκηνής της πόλης είναι το Museumsquartier. Είκοσι πολιτιστικά spots (μουσεία, κέντρο αρχιτεκτονικής, στούντιο για υποτροφίες καλλιτεχνών, κ.ά.), επτά εστιατόρια και μπαρ, δεκάδες μαγαζιά κρύβονται πίσω από τις αυστηρές μπαρόκ προσόψεις του τεράστιου οικοδομικού τετραγώνου, που κάποτε στέγαζε τους αυτοκρατορικούς στάβλους. Η δημιουργία της «γειτονιάς των μουσείων» αποτέλεσε επί χρόνια θέμα συζήτησης και διαμάχης ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης και τις αρχές. Όσοι ανησυχούσαν για το κατά πόσο θα διαβρωθεί η φυσιογνωμία των παλιών κτιρίων διαψεύστηκαν εντελώς, αφού πρώτοι οι Βιεννέζοι αγκάλιασαν τη νέα γειτονιά κάνοντάς τη στέκι τους. Στις προσωρινές κατασκευές-εναλλακτικούς καναπέδες στο αίθριο του συγκροτήματος πίνουν οκλαδόν τον καφέ τους τα σχολιαρόπαιδα, στα πολύ καλά εστιατόρια απολαμβάνουν μοντέρνα βιεννέζικη κουζίνα οι γκουρμέ, στα underground δισκάδικα και τις μπουτίκ νέων σχεδιαστών του Quartier 21 –της «στοάς» με τα εναλλακτικά μαγαζιά, που έχει στηθεί κάτω από τις καμάρες της μπαρόκ πρόσοψης του συκροτήματος– δίνει ραντεβού για ψώνια το art crowd της πόλης. Ο συνδυασμός κουλτούρας και βραδινής εξόδου είναι η απόλυτη τάση στη Βιέννη, με μερικά από τα πιο μοδάτα εστιατόρια να φιλοξενούνται σε μουσεία και χώρους πολιτισμού. Το Vestibul που στεγάζεται στην πρώην αυτοκρατορική πτέρυγα του Burgtheater έχει εξελιχθεί σε hot spot της πόλης, ενώ το εστιατόριο του κλασικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας είναι πολύ δημοφιλές για τα μύδια του και, το καλοκαίρι, για τα φρέσκα σπαράγγια του. Στο Πλανητάριο, που είχε χτιστεί το 1909 και αναπαλαιώθηκε πρόσφατα, έχει ανοίξει ένα καινούριο εστιατόριο με πολύ καλή κουζίνα και εκπληκτική θέα στον Δούναβη, στο Hansen, στο υπόγειο του Χρηματιστηρίου, απολαμβάνεις το πρωινό σου ανάμεσα στα λουλούδια του καλύτερου ανθοπωλείου της Βιέννης, ενώ ακόμη και η Gloriette, ένα μπαρόκ pavillion στον κήπο του αυτοκρατορικού παλατιού Schonbrunn, μεταμορφώθηκε σε ντιζαϊνάτο caf,. Στο cool MAK caf, στο Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών δίνει ραντεβού το μοδάτο κοινό της τέχνης, ενώ οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες προτιμούν το caf, της Kunsthalle. Όλοι όσοι θέλουν να δουν και να τους δουν συναντιούνται πάντως σε ένα από τα ντιζαϊνάτα εστιατόρια με έθνικ ή μοντέρνα βιεννέζικη κουζίνα του Museumsquartier ή στο θεματικό oriental εστιατόριο Aux Gazelle, όπου μπορείς να απολαύσεις μαροκινές γεύσεις, αλλά και να κάνεις χαμάμ.

Εκτός όμως από τους γκουρμέ, τα μπαρόκ παλάτια και το Δημαρχείο είναι ανοιχτά και στους κλάμπερ, φιλοξενώντας βραδιές ηλεκτρονικής μουσικής σε τακτά διαστήματα.

Βιέννη - εικόνα 3
Τα street happenings δεν σταματούν ποτέ στην παλιά πόλη

Η καρδιά όμως του nightlife της Βιέννης χτυπάει στις καμάρες, πάνω από τις οποίες περνάει το τρένο της πόλης. Πού να το φανταζόταν ο αρ νουβό αρχιτέκτονας Otto Wagner, ότι μετά από δεκαετίες οι έξω από τους θόλους που σχεδίαζε για τις ανάγκες του τρένου θα έκαναν ουρές οι clubbers της πόλης. Στη λεωφόρο Gurtel, μία από τις πλέον πολυσύχναστες της Βιέννης, το Chelsea, το πρώτο κλαμπ-liveάδικο που άνοιξε εδώ, βρήκε πολλούς μιμητές και η περιοχή γέμισε bar-restaurants. Λίγο μετά το Chelsea, η τζαμένια πρόσοψη του Rhiz αποκαλύπτει το εσωτερικό του ναού της βιεννέζικης ηλεκτρονικής μουσικής, η οποία έχει γίνει διεθνώς γνωστή, χάρη σε μεγάλα ονόματα όπως οι d.j.-παραγωγοί Kruder & Dorfmeister. Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί. όλο και περισσότερες βιεννέζικες δισκογραφικές κατακτούν τη διεθνή μουσική σκηνή, όπως

οι Cheap Records και η εταιρεία του Patrick Pulsinger και του Erdem Tunakan. Πριν βγείτε στα clubs της Βιέννης, μπείτε στο site www.viennahype.at που είναι αφιερωμένο στη hip πλευρά της πόλης και ενημερωθείτε για το πού εμφανίζονται οι Sofa Surfers, I-Wolf, Louie Austen και DJ DSL. Αν η μπαρόκ αρχιτεκτονική σάς πέσει κάποια στιγμή βαριά, κάντε μια βόλτα μέχρι το Donau City, μια νέα γειτονιά στην περιοχή στις όχθες του Δούναβη, που αναπτύσσεται συνεχώς, φιλοδοξώντας να

αποτελέσει ένα νέο αυτόνομο κέντρο στον αντίποδα του ιστορικού, κάτι σαν τα λονδρέζικα Docklands.

24 ώρες στη βιέννη

Βιέννη - εικόνα 4
Στο Palm House, στους κήπους του Schoenbrunn Palace, μπορεί κανείς να θαυμάσει εντυπωσιακή ποικιλία φυτών απ' όλον τον κόσμο

10:10 Απολαμβάνουμε έναν άψογο caffe latte σε γυάλινο ποτήρι στο πολύ ζεστό και μοντέρνο caf, της Kunsthalle, χαζεύοντας από την τεράστια τζαμαρία το αίθριο του Museumsquartier να γεμίζει σιγά σιγά με φοιτητές, οι οποίοι έρχονται να διαβάσουν εδώ την πρωινή εφημερίδα τους.

11:00 Τελικά, τι αποφάσισες; Θα πάμε να δούμε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, απέναντι στο φουτουριστικό κτίριο από σκούρο βασάλτη, η μοναδική ευκαιρία να δούμε τα ντοκουμέντα των περφόρμαν για γερά νεύρα από βιεννέζους αξιονιστές, ή να προτιμήσουμε κάτι πιο κλασικό, όπως την έκθεση του Egon Shiele στο Leopold Museum;

12:00 Δεν βγαίνουμε από το Museumsquartier, αν δεν περπατήσουμε ένα τουλάχιστον κομμάτι της Ηλεκτρικής Λεωφόρου και της Transeuropa, των δύο τμημάτων του Quartier 21, της γειτονιάς με τα εναλλακτικά μαγαζιά που έχει στηθεί κάτω από τις καμάρες της μπαρόκ πρόσοψης. Το πωλητήριο του Museumsquartier, το Cheap Record Store, το M%dchen Pop, το Musiktankstelle και το βιβλιοπωλείο τέχνης Prachner είναι ιδανικά για να αγοράσουμε σουβενίρ που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και να πάρουμε μια γεύση από τη street μόδα της Βιέννης.

13:00 Τώρα που μας άνοιξε η όρεξη για ψώνια, μήπως να περάσουμε από την Mariahilferstrasse, τη μεγαλύτερη shopping street της πόλης; Προσπερνάμε τη Zara και χανόμαστε στο Park, όπου παρουσιάζονται οι κολεξιόν Αυστριακών και διεθνών σχεδιαστών μόδας, σε ένα χώρο 480 τετραγωνικών.

15:30 Στην υπαίθρια αγορά Naschmarkt απολαμβάνουμε το ζωντανό, έθνικ πρόσωπο της Βιέννης. Από τη μια μεριά των stands αγοράζουμε βιεννέζικα λουκάνικα ή φύκια για σούσι και από την άλλη τρώμε γκούλας ή μάκι αντίστοιχα, παρέα με τους ντόπιους στα πρόχειρα (σε στιλ καντίνας) τραπέζια.

Βιέννη - εικόνα 5
Ο καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου και αριστερά το περίφημο Haas Haus

17:00 Τώρα που ξαναείδαμε το «Πριν το Ξημέρωμα», δεν μπορούμε να κατανικήσουμε την επιθυμία να μπούμε κι εμείς σε μια από τις 15 γόνδολες της γιγάντιας ρόδας στο λούνα παρκ του πάρκου Prater.

18:00 Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παλιά πόλη – και πολύ το καθυστερήσαμε. Χαζεύουμε στα στενάκια γύρω από τον καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου, χτυπάμε μια αυθεντική Sacher torte στο τόσο classy caf, του ομώνυμου ξενοδοχείου, τσακίζουμε την πιστωτική μας κάρτα, αφού δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από τους εκπληκτικούς χειροποίητους κοκάλινους σκελετούς γυαλιών του Schau Schau Brillen, και αράζουμε σε κάποιο από τα κουλτουριάρικα caf,-wine bar της Backerstrasse, πίσω από το άγαλμα του Γουτεμβέργιου.

19:30 Τι παίζει η Όπερα της Βιέννης;

21:30 Χαλαρώνουμε σε ένα από τα ξύλινα σεπαρέ στην πολύ ζεστή σάλα του Zum Weissen Rauchfangkehrer απολαμβάνοντας βιεννέζικη κουζίνα, συνοδεία ενός κρασιού από την πολύ αξιόλογη wine list. Φεύγοντας, μας προσφέρουν και δωράκι μια χειροποίητη μαρμελάδα ή ένα σακουλάκι παπαρουνόσπορους, το πανταχού παρόν βιεννέζικο άρτυμα.

01:00 Κάνουμε… window-clubbing κατά μήκος των τζαμένιων βιτρινών κάτω από τις αρ νουβό καμάρες του τρένου στη λεωφόρο GHrtel, μέχρι να καταλήξουμε ποιο από τα club μας εμπνέει περισσότερο: Chelsea, rhiz, Loop, B72, U, Halbestadt…

03:00 Τα βλέπουμε όλη μέρα και μας τρέχουν τα σάλια, ε, επιτέλους ήρθε η ώρα να ενδώσουμε. Ο λόγος για τα k%sekrainer, τα παραδοσιακά λουκάνικα από χοιρινό και τυρί που τρως στο πόδι στις απανταχού καντίνες και κάνουν τα αθηναϊκά «βρόμικα» να ωχριούν.

Πυξίδα Βιέννη

Βιέννη - εικόνα 6
Πλατεία Δημαρχείου

κωδικός κλήσης 0043 1

πώς θα πάτε

Η Austrian Airlines προσφέρει ειδικά πακέτα από € 199 το άτομο με επιστροφή από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, ενώ αν ταξιδέψετε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου συμμετάσχετε σε κλήρωση με δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο κάθε εβδομάδα. Πληροφορίες, 2109601240, www.austrianairlines.gr

διαμονή

Imperial To grand palace

της πόλης. Στεγασμένο σε ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια του Ring, της περίφημης κεντρικής «λεωφόρου της κουλτούρας». Ακόμη και αν δεν μείνετε εδώ, αξίζει να έρθετε για ένα κομμάτι Imperial Torte κι έναν καφέ βιεννουά στο αγαπημένο στέκι για μετά την όπερα, το Imperial Caf,, ή ένα ποτό στο ντυμένο στα κόκκινα βελούδα Maria Theresia Bar. (501100, www.luxurycollection.com/imperial , από € 300)

Intercontinental Wien

Πεντάστερο ξενοδοχείο με την εγγύηση της αλυσίδας, απέναντι από το Stadtpark

και σε απόσταση αναπνοής από το Ring και την Όπερα. (Johannesgasse 28, 711220, www.vienna.intercontinental.

com, από € 183)

Das Triest

Μέλος των Design Hotels, το ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο που προέκυψε από την αναδιαμόρφωση ενός παλιού σιδηροδρομικού σταθμού με τη διακοσμητική σφραγίδα του Terence Conran προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο μπαρόκ. (Wiedner Hauptstrasse 12, 589180, www.dastriest.at, από € 192)

Kοenig von Ungarn

Ατμοσφαιρική πανσιόν από το 1815, σε ένα κτίριο του 16ου αιώνα, στο κέντρο, με πινελιές πολυτέλειας και αέρα εποχής. (Schulerstrasse 10, 24555, από € 192)

Austria Trend Hotel Schloss Wilhelminenberg

Ατμόσφαιρα ταινίας του Τζέιμς Άιβορι σε ένα φινετσάτο κτίριο εποχής, που περιβάλλεται από τεράστιους κήπους, εκτός κέντρου, βόρεια του παλατιού Shonbrunn. (Savoyenstrasse 2, 4858503, www.austria-trend.at, από € 178)

Kaiserhof Best Western

Αξιοπρεπές ξενοδοχείο κλασικού τύπου, στη μοδάτη εναλλακτική γειτονιά της Schleifmuhlgasse, όπου είναι συγκεντρωμένες οι γκαλερί σύγχρονης τέχνης και τα αναμενόμενα arty μπαράκια. (Frankenberggasse 10, 5051701, από € 135)

Βιέννη - εικόνα 7
Cafe Restaurant Halle στο Museumsquartier

φαγητό

Vestibul

Η στιλάτη brasserie στο Burgtheater, με διεθνείς γεύσεις και πολυτελές περιβάλλον, είναι μία από τις πιο μοδάτες διευθύνσεις αυτή τη στιγμή για δείπνο. (Dr Karl Lueger Ring 2, 5324999)

Maestro

Άλλη μια ιδιαίτερη dinner & culture διεύθυνση, το γκουρμέ εστιατόριο στο Konzerthaus, όπου ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Joachim Gradwohl προτείνει δημιουργικές διεθνείς γεύσεις, σε ένα περιβάλλον παλαιο-αστικής πολυτέλειας. (Am Heumarkt 8, 24200740)

Zum Weissen Rauchfangkehrer

Ζεστό περιβάλλον παραδοσιακό χρώμα, βιεννέζικη κουζίνα, πολύ αξιόλογη wine list και εξαιρετικό σέρβις, μες στο κέντρο της παλιάς πόλης. (Weihburggasse 4, 5123471)

Museumsquartier

Αξίζει να επισκεφθείτε κάποια ρεστοράν εντός των πυλών του συγκροτήματος: Το ντιζαϊνάτο Caf, Leopold (5236732) στο Leopold Museum, με d.j. nights, αλλά και ενδιαφέρον μενού μοντέρνας κουζίνας,

το μίνιμαλ cafe-restaurant

El Museo

(525001440) στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, με lounge και wine bar για όσους δεν θέλουν καθιστό δείπνο, το caf,-restaurant του Kunsthalle (5237001) με μεσογειακές γεύσεις και σούπερ κοκτέιλ, είναι τα δημοφιλέστερα στέκια του Museumsquartier.

Hansen

Στο φωτεινό υπόγειο του χρηματιστηρίου και σχεδόν μέσα στο πιο διάσημο ανθοπωλείο της πόλης κρύβεται ένα στιλάτο all-day εστιατόριο που φημίζεται για το πρωινό του. (Wipplingerstrasse 34, 5320542)

Zum Figlmuller Το πιο διάσημο σνίτσελ της πόλης σε ένα κεντρικότατο εστιατόριο με ρετρό feeling. (Wollzeile 5, 5126177)

καφές και στρούντελ

Ένα από τα πιο δυνατά αρχέτυπα για τη Βιέννη είναι η «κουλτούρα του καφέ», που στις αρχές του εικοστού αιώνα έδωσε τον τόνο –και τον τόπο– στην καλλιτεχνική και πνευματική ζωή της πόλης.

Αν και κάποια από τα ιστορικά καφέ της δεν στέκονται στο ύψος του λαμπρού παρελθόντος, παραμένουν στη λίστα με τα all time classics, και μόνο για το γοητευτικό τους ρετρό – κάτι που λείπει αιματηρά από την Αθήνα.

Ανάμεσα στα παλαιού τύπου caf,s-θεσμούς της πόλης, ξεχωρίζουν το Central (Herrengasse 14, 5333764), αγαπημένο στέκι των καλλιτεχνών της βιεννέζικης avant garde των αρχών του 20ου αιώνα, το Landtmann (Dr. Karl Lueger Ring 4, 5320621), όπου έπινε άλλοτε τον καφέ του (με πολλή κρέμα, παρακαλώ) ο Φρόιντ και σήμερα συχνάζουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι της Βιέννης, το Motzart (Albertinaplatz 2, 5130881), που σερβίρει καφέδες από το 1794, και το Caf, Sacher (Philarmonikerstrasse 4, 51456661) στο ομώνυμο ξενοδοχείο, που κρατάει αμείωτες τις προτιμήσεις του κοινού, χάρη στην περίφημη σοκολατένια Sachertorte στην αριστοκρατική αίθουσα – παρατηρήστε τις σιδερωμένες εφημερίδες!

info

Στο site του Γραφείου Τουρισμού της Βιέννης www.vienna.info, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για την πόλη. Μπορείτε ακόμη να κάνετε και κράτηση δωματίου, με ειδικές προσφορές. Το Γραφείο τουρισμού έχει επίσης ένα site ειδικά για τους νέους, το www.viennahype.at., με έμφαση στο clubbing, τις street αγορές, κλπ.

ένας καλός λόγος για να πάτε στη βιέννη τον δεκέμβριο

Όσο και να μας συνεπαίρνει η σύγχρονη σκηνή της πόλης, θα παραήμασταν μουρτζούφληδες τέτοια εποχή, αν γυρίζαμε την πλάτη μας στο xριστουγεννιάτικο κλίμα που παρασύρει όλη την πόλη: από την «Ντίσνεϊλαντ» των Χριστουγέννων που στήνεται κάθε χρόνο μπροστά από το Δημαρχείο μέχρι τις φουλ-της-κανέλας-και-του-γαρίφαλου υπαίθριες προ-χριστουγεννιάτικες αγορές (σημειώστε αυτές των Rathausplatz, Belvedere Palace, Spittelberg, Karlskirche, Freyung), και από τις γιορτινές εκδηλώσεις στα αυτοκρατορικά ανάκτορα του Schonbrunn μέχρι τον πρωτοχρονιάτικο χορό με βαλς και techno στους δρόμους της πόλης. Αναλυτικές πληροφορίες για τη «Μαγεία των Χριστουγέννων», στο www.christkindlmarkt.at

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.