Ερμούπολη στα Βαπόρια με laptop

Μπορεί να την έχετε συνδέσει με ρομαντικά ανοιξιάτικα σαββατοκύριακα, η Ερμούπολη όμως είναι σταθερός πόλος έλξης των businessmen. Ο Θάνος Λαμπρόπουλος μπαίνει στο… κοστούμι του business traveller και σημειώνει στην ατζέντα του χρήσιμες διευθύνσεις για έξυπνα επαγγελματικά ταξίδια.

Ερμούπολη στα Βαπόρια με laptop

Μπορεί να την έχετε συνδέσει με ρομαντικά ανοιξιάτικα σαββατοκύριακα, η Ερμούπολη όμως είναι σταθερός πόλος έλξης των businessmen. Ο Θάνος Λαμπρόπουλος μπαίνει στο… κοστούμι του business traveller και σημειώνει

στην ατζέντα του χρήσιμες διευθύνσεις για έξυπνα επαγγελματικά ταξίδια.

Ερμούπολη στα Βαπόρια με laptop - εικόνα 1

Δεν είναι μόνο ένας από τους αγαπημένους ανοιξιάτικους προορισμούς των weekenders, αλλά και η πολυάσχολη πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έδρα των διοικητικών υπηρεσιών της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Ερμούπολη καλωσορίζει καθημερινά δεκάδες business travellers που μπορεί να ρίχνουν κλεφτές ματιές στη φωτισμένη Άνω Σύρα, δεν έχουν όμως πάντα το χρόνο να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο στα εστιατόρια-μπαλκόνια της. Διασταυρώνονται με τους επισκέπτες στα γραφικά σοκάκια γύρω από την πλατεία Μιαούλη, με σήμα κατατεθέν το επιβλητικό δημαρχείο που σχεδίασε ο Τσίλερ, και κοντοστέκονται με το ίδιο βλέμμα θαυμασμού μπροστά στο μεγαλόπρεπο θέατρο «Απόλλων»-μινιατούρα της La Scala. δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα εκτιμήσουν εξίσου τον ολιγόλεπτο περίπατο μέχρι τα Βαπόρια που συγκεντρώνουν τα πιο ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία της πόλης. Ένα business trip έχει σίγουρα άλλα στάνταρ: είναι πιο αγχωμένο και πιο γρήγορο. Μπήκαμε λοιπόν στη θέση ενός business traveller, βγάλαμε τα τζην και τα σνίκερς, φορέσαμε κοστούμι και γραβάτα και βρήκαμε λύσεις σε κρίσιμα ερωτήματα: Ποιο είναι το πιο business ξενοδοχείο; Σε ποιο σημείο πρέπει να βρίσκεται; Πού θα κάνω διάλειμμα για καφέ; Πού θα οργανώσω ένα επιτυχημένο δείπνο; Ψάξαμε, δοκιμάσαμε, ρωτήσαμε, τσεκάραμε και συγκεντρώσαμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες ενός business trip. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε μέχρι και στο κλασικό τοπικό αστείο: αν κάποιος ντόπιος, ακούγοντας ότι καθίσατε για

καφέ στην πλατεία Μιαούλη, σας ρωτήσει «Πόσα κουμπιά έχει ο ναύαρχος;», εκπλήξτε τον απαντώντας

φυσικότατα: «12!»

Ερμούπολη στα Βαπόρια με laptop - εικόνα 2

Έχετε ελύθερο χρόνο;

Περπατήστε στα Βαπόρια, την πιο ατμοσφαιρική γειτονιά. Ξεκλέψτε λίγο χρόνο και ανεβείτε στην Άνω Σύρα για να καθαρίσει το μυαλό σας και να είστε πιο αποδοτικοί στο επόμενο meeting. Αν σαν ενδιαφέρουν οι αντίκες, κάντε μια στάση στο παλαιοπωλείο της συμβολής των οδών Κωτσοβίλη και Ερμού καθώς και στην Παλαιά Αγορά. Αίσθηση παλιού καλού βιβλιοπωλείου στο αναγνωστήριο του Σταθόπουλου.

Σνακ στα γρηγορα

Καφέ και κρουασάν ή μια σαλάτα κι ένα περιποιημένο σάντουιτς; Για μια στάση και γρήγορο τσιμπολόγημα, ξεχωρίζουν η «Πλάζα» στο λιμάνι και τα «Αστέρια» στα Βαπόρια – και τα δύο κλασικά στέκια. Για κρύο πιάτο

και πιο trendy ατμόσφαιρα, δοκιμάστε τους «Χαλανδριανούς», στο λιμάνι.

Τι θα πάρω μαζi μου;

Λουκούμι τριαντάφυλλο του Δεναξά, λουκουμομπουκιές περγαμόντο του Λειβαδάρα, χαλβαδόπιτα του Κορρέ. Μην ξεχάσετε τη φημισμένη κυκλαδίτικη κάππαρη, τις πικάντικες λιαστές τομάτες και το Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης τυρί Σαν Μιχάλη από τον Πρέκα στη στοά της αγοράς. Δείτε τα κεραμικά στο «Αποτύπωμα».

Make-up express

Αν θέλετε να φρεσκάρετε την εμφάνισή σας πριν το meeting, η κυρία Ρένα (22810/83475) θα έρθει στο ξενοδοχείο για να περιποιηθεί τα μαλλιά σας, ενώ η κυρία Παλαιολόγου (6932327707) θα αναλάβει το μακιγιάζ σας.

Business lunch

Κλείστε τραπέζι στο κεντρικό «La Dolce Vita», στα σκαλάκια δίπλα στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Καλαίσθητη σάλα και λίστα κρασιών που ξαφνιάζει ευχάριστα. Όσο για την κουζίνα, είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα στο νησί: ιταλική στη βάση της (με Ιταλό σεφ), πετυχημένα δημιουργική, με φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά – το καλοκαίρι, υπάρχουν και αρκετά θαλασσινά (22810/86199).

Ερμούπολη στα Βαπόρια με laptop - εικόνα 3

Διαλειμμα για καφε

Κλασικά στέκια για coffee break είναι το «Cafe Ermou», στον ομώνυμο κεντρικό δρόμο του Δημαρχείου, αλλά και στο στιλάτο «Μέγαρο» (φωτό), στον εμπορικό δρόμο πίσω από το λιμάνι.

lunch break

Σε θέση-κλειδί, στον πεζόδρομο δίπλα στην πλατεία του δημαρχείου, θα βρείτε την ταβέρνα «Οινοπνεύματα» (22810/86061) με παραδοσιακά πιάτα και ευγενικό σέρβις. Αν θέλετε κάτι με περισσότερο couleur local, ένα κλασικό μεσημεριανό στέκι σε πεζόδρομο κοντά στην αγορά είναι το απλό και συμπαθητικό «Καστρί», με σπιτικό φαγητό (22810/83140).

Που θα μεiνετε

Ερμής: business ξενοδοχείο σε κομβικό σημείο, με σύγχρονες ανέσεις και αίθουσα συνεδρίων (22810/83011-12). Σύρου Μέλαθρον (φωτό): business χαρακτήρας και ρομαντική διάθεση στα Βαπόρια με καινούργιες σουίτες και αίθουσα εταιρικών συναντήσεων (22810/81387). Για κάτι πιο ρομαντικό, τσεκάρετε τους ξενώνες του νησιού: Lila (22810/82738), Αρχοντικό Βούρλη (22810/81682-4), Ξενών Απόλλωνος (22810/81387), Αρίων (22810/81479).

Η ατζέντα του business traveller

Λιμεναρχείο: 22810/88888, 22810/ 82690 Ολυμπιακή Αεροπορία: 22810/88018 Αεροδρόμιο: 22810/87025, 22810/87025 Ενοικιάσεις αυτοκινήτων: Europcar, 801 11 333 34, 24ωρο call center Τaxi: 22810/84222, 22810/86222 Αστυνομία: 100, 22810/96100, 22810/96102 Δήμος: 22810/22500

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.